Innerspaceman Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Σχόλια κτλ: Συγχωρέστε με, αλλά πέρα του ότι, δεν γνωρίζω και τόσο καλά τα είδη, νιώθω αρκετά μεσαιωνικός τύπος, για είδη και άλλες τέτοιες περιγραφές, ονόματα , διευθύνσεις και κατηγοριοποιήσεις. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε κάποιος άλλος... Ποιός ο λόγος; Άτιμα Άτμα Δεν ανοίγω να σου μιλήσω για το πρώτο φως Δεν μπορούν τα κοχύλια, στο βυθό της αράχνης Αμετάφραστοι, παραμένουν οι Ουρανοί ο αιθέρας στην Καρδιά η βουνίσια θάλασσα και της ερήμου τα δάση. Και ακόμη πιο περάχωρα να πας μέχρι να πεις το βουνό, βουνό και το νερό, νεράκι Βράχμα να μάν , α man, Βρέ άχ μά και μά και πότε μια στιγμή να σταματήσουν τα όλα τον ρυθμό τους Ασάνα Άννα σου φώναξα Ανάσα! Σε καλώ Οικουμένη, άτιμα Άτμα προαιώνιο …να μείνει διάστημα στο Ενδιάμεσα μας, σας, των, Του! Τού ρε! μια Πύλη Εκέκραξα Σε Κύριε! Πες ως αρχαία διψασμένη κουρούνα, στο λόφο του απόρθητου Κάστρου Να ‘ρθει η παγωνιά η κοσμογονική σημάδι της πρώτης μας φύσης της κρυφής Το κελάιδισμα του άηχου καρπού Και το χρώμα της αλμύρας να γευτείς Σου εύχομαι. Δεν μένει το άλλο να σου πω Στερεύουν τα λόγια του σημαινόμενου το απύθμενο πηγάδι Μα να θυμάσαι γιατί σε βλέπω απ’ το παράθυρο ήδη, να γογγύζεις σαν σταφίδα : άγριο παιδικό βλέμμα νυστάζει την άβυσσο κλάμα πεταμένου μωρού μέσ’ στην μαυρίλα του σύμπαντος είναι της σιωπής μας ο λόγος …Ποιος ν’ ακούσει ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 (edited) Την ίδια στιγμή κατά τύχη άκουγα αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=9AUEjzVQwKo Κάπως νιώθω ότι συνδέονται. Edited December 5, 2011 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innerspaceman Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 Τέλειο Διγέλαδε (το ξέρω αυτό το τραγούδι και μ’ αρέσει πολύ) !Κατα τα άλλα , τι να πω; Είναι από τις στιγμές, που δεν ξέρω τι να πω (ή ίσως τι να πρωτοπώ) Καλά έκανες και το ανέφερες. Έγινε μέρος και της δικής μου φαντασίας τώρα. Λες: Κάπως νιώθω ότι συνδέονται. Ναι συνδέονται. Δύσκολα η διαίσθηση κάνει λάθος. Μα και πάλι …όλα συνδέονται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Μα και πάλι …όλα συνδέονται. Έτσι είναι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 (edited) Δεν σε ξερω για να μπορω να ξερω αν και ποσο μεσαιωνικος εισαι...αραγε πιο πολυ απο εμενα που λατρευω την ατμοσφαιρα του μεσαιωνα και πιστευω πως ισως και να ηταν η ωραιοτερη εποχη? Χμμ... ειναι ωραιο παντως να συναντω και αλλους ομοιδεατες! Πιστευω ομως, πως ειναι απλα μια δικαιολογια για να μην συμπληρωσεις την φορμα, ισως επειδη βαριεσαι... Κακα τα ψεμματα απο την στιγμη που βρισκομαστε ολοι μας σε μια διαδικτυακη κοινοτητα οφειλουμε να ακολουθουμε τους λιγοστους κανονες που εχει το sff ... διευθυνση δεν ζηταει η φορμα...μονο ονομα, αριθμο στιχων, ειδος ποιηματος και αν καποιος θελει σχολια. Δεν κουραζουν-δεν ειναι πολλα, δεν ειναι παρα για να οργανωνομαστε και την φιλοσοφικη σου ερωτηση ποιος ο λογος να κανουμε το οτιδηποτε, αφου ειμαστε καποιος αλλος, θα ηθελα να την δω σε ενα ποιημα σου! Edited December 7, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innerspaceman Posted December 8, 2011 Author Share Posted December 8, 2011 Φίλη Lucian δεν ξέρω αν παραβίασα τον κώδικα της ποιητικής κυκλοφορίας στο S.F.F, αυτό που ξέρω είναι ότι και να το έκανα δεν πρόκειται να απολογηθώ (αν δηλαδή βαριέμαι να συμπληρώσω κάτι ή όχι ή οτιδήποτε άλλο και για πιο λόγο) σε κανένα, μπροστά στο πιασάρικο γκλόμπ του "οφείλουμε" . Διότι ούτε εγώ είμαι παραβάτης κάποιου νόμου ούτε και εσύ φυσικά αστυφύλακας. Αν έχεις κάτι για το ίδιο το ποίημα να προσθέσεις, είσαι ευπρόσδεκτη και με χαρά μου να σε διαβάσω. Ειδάλλως όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν , διότι και με την αισθητική αλλά και την νοοτροπία μου δεν ομοιάζουν, αλλά και την αιρετική άποψη που έχω, πως δεν προσφέρουν τίποτα και ούτε έχουν καμία σχέση με την ουσία της τέχνης και άρα με τον σκοπό αυτού του Φόρουμ. Μέσα σε αυτά τα «καμία σχέση» εμπεριέχεται και η «οργάνωση» που λές (οργάνωση ποιού πράγματος είναι τα ταμπελάκια πριν απο κάθε ποίημα; και πως και κυρίως γιατί; και με τι κρίτηρια εξ' αποκάλυψεως ορθότητας; τα δικα σου; ή τα δικά μου; ή και όποιου άλλου ; Συγνώμη γλυκιά μου, αλλά οι ταμπέλες κατευθύνσεων, οριοθετήσεων, οι στολές και τα ιερατικά ρούχα δεν έχουν θέση στην γυμνότητα... ). Είναι προσωπική μου γνώμη, πως δεν έχουν καμία σχέση και δεν προσφέρει τίποτα, και δεν είναι απαραίτητο να την αποδέχεσαι και εσύ, ούτε και κάποιος άλλος με το στανιό και ούτε με ενδιαφέρει να πείσω κανένα αλλά και να το συζητήσω ιδιαίτερα. Απλά μόνο να σημειώσω ότι συμφωνώ με το Ελύτη όταν λέει «...Τότε όμως η Ποίηση; Τι αντιπροσωπεύει μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Απαντώ: τον μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση.» (και αυτό κατα την γνώμη μου για κάποιον που καταλαβαίνει τι πραγματικά εννοεί και τις συνέπειες και εφαρμογές που αυτό έχει, τα λέει όλα, ΌΛΑ) Αν παρ’ όλα αυτά, δεν σε ικανοποιεί ότι σου γράφω και δεν αρκεί ή τα περνάς κάτι άλλο απο αυτό που είναι. Τότε μην ανησυχείς και σου υπόσχομαι πως δεν θα ανεβάσω πάλι κάποιο ποιήμα μου (δεν χάνεται άλλωστε τίποτα το σημαντικό, είναι εντελώς ερασιτεχνικά αυτά που γράφω). Αν θέλεις και κάτι άλλο να μου πεις, επίσης άσχετο με ίδιο το ποίημα και την δημιουργική λειτουργία, θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις p.m (όπως και θα έπρεπε απο αρχής να έχεις πράξει, διακριτικά και με ευγένεια) γιατί και θέμα λεπτότητας είναι, απέναντι στο ποίημα και την κατάθεση ψυχής ενός ανθρώπου , αλλά, και την αρένα των Φόρουμ δεν την μπορώ. Ούτε και έχω πολλές ικανότητες στο να νικάω τους άλλους.. Θεωρώ πολύ πιο δύσκολο και πιο γενναίο να νικάμε τον εαυτό μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαι στραμμένος, όσο και αν δεν το καταφέρνω τοσο καλά, όπως ίσως εδώ τώρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Σε εμενα μιλας? Γιατι το nick μου ειναι laas και οχι lucian.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts