odesseo Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: odesseo Είδος ποιήματος: φανταστικό Αριθμός Στίχων: 13 Συνωστισμός επικρατεί στη διμοιρία - μια νυχτερίδα απ’ το παράθυρό μας μπήκε κι όλος ο λόχος μαζεμένος τη χαζεύει, λες και δεν έχουν ξαναδεί πουλί ποτέ τους (και τι πουλί; Ένα ποντίκι με φτερά, σαν όλ’ αυτά που σουλατσάρουν στην κουζίνα, στις αποθήκες κι όπου μένει φαγητό - τρώνε συνέχεια μπας και βγάλουνε φτερά και μας αφήσουνε και φύγουν κάποια μέρα. Μα τα ποντίκια είναι ποντίκια ό,τι κι αν φάνε, πουλιά δε γίνονται, κι ας βγάλουν και φτερά…) Στην αγκαλιά μου κελαηδάει ένα πουλάκι, φωλιά-αγκαλιά, φιλί-πουλί κι ας μην πετάει. Edited December 8, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 (edited) Eιναι τρομαχτικο... ποσο παρομοια σκεψη μπορει να εχουν δυο ανθρωποι που δεν γνωριζονται...εχω ακριβως τον ιδιο τιτλο σε ενα βιβλιο, που εχω σκεφτει... κοιτα να δεις! Βλεπω πως εχεις μια ταση στα πετουμενα... παλι ποιημα με πουλια εγραψες. Γιατι σου αρεσουν τοσο? Edited December 8, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Eιναι τρομαχτικο... ποσο παρομοια σκεψη μπορει να εχουν δυο ανθρωποι που δεν γνωριζονται...εχω ακριβως τον ιδιο τιτλο σε ενα βιβλιο, που εχω σκεφτει... κοιτα να δεις! Γίνεται κι ακόμη τρομαχτικότερο αν θες. Είναι ο Στάινμπεκ που σε στοιχειώνει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Eιναι τρομαχτικο... ποσο παρομοια σκεψη μπορει να εχουν δυο ανθρωποι που δεν γνωριζονται...εχω ακριβως τον ιδιο τιτλο σε ενα βιβλιο, που εχω σκεφτει... κοιτα να δεις! make them three (βλ. από πάνω) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Το ποίημα μου άρεσε πολύ. Μου άφησε μια αίσθηση πληρότητας και ισορροπίας. Οι τρείς στροφές διατηρώντας μια αυτονομία και μία πληρότητα δένουν αρμονικά μεταξύ τους. (Αν και πιστεύω ότι το μου άρεσε αρκούσε, μιας και με τον Παναγιώτη ισχύει το "μην μπλέκεις σε αναλύσεις") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 χεχεχε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innerspaceman Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 'Άλλο ένα όμορφο και ουσιαστικό ανάγνωσμα. Προσωπικά νιώθω ότι οφείλω ένα ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 (edited) (Αν και πιστεύω ότι το μου άρεσε αρκούσε, μιας και με τον Παναγιώτη ισχύει το "μην μπλέκεις σε αναλύσεις") Απεναντίας, οι αναλύσεις είναι ευπρόσδεκτες. Αλίμονο εάν ένα ποίημα δεν γεννά ιδέες στο κεφάλι των αναγνωστών του. Άλλωστε από μια ιδέα στο κεφάλι μου βγήκε αυτό το ποίημα, ιδέα που ίσως μου φυτεύτηκε διαβάζοντας κάποιο άλλο ποίημα. Όμως οι ερμηνείες και οι αναλύσεις στις οποίες προβαίνει κάθε αναγνώστης ανήκουν σε αυτόν, μαζί με την όποια αισθητική απόλαυση. Στο κάτω-κάτω, αυτό είναι που κερδίζει κανείς από το διάλογό του με ένα ποίημα. Edited December 9, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Στην αγκαλιά μου κελαηδάει ένα πουλάκι, φωλιά-αγκαλιά, φιλί-πουλί κι ας μην πετάει. (!) - πολυ καλο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts