Jump to content

Τα τελευταία λόγια της μάγισσας

Mindtwisted

Recommended Posts

Η ιστορία σου με τράβηξε από την αρχή. Είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχή που σε κάνει να θες να μάθεις τι γίνεται.

Πραγματικά ήταν πολύ καλή ιδέα η ταινία, το σινεμά, το τέλος που δεν θυμάσαι. Μου αρέσει επίσης που γίνεται ψυχεδελικό όσο πάει και περισσότερο.

Αν είχα κάποια παρατήρηση να σου κάνω θα σου έλεγα αυτό:

Εκεί που η κοπέλα αλλάζει μην αναφέρεις τόσες λεπτομέρειες πχ. « Ύστερα το καθάρισα καλά, χρησιμοποιώντας οινόπνευμα. Έβαλα αιμοστατική αλοιφή με αντιμικροβιακή δράση και ένα τσιρότο και πήγα στην κουζίνα να φτιάξω λίγο τσάι του βουνού». Το καταλαβαίνω ότι είναι αργή η αλλαγή, αλλά καλύτερα να μείνεις στις αλλαγές που παρατηρεί η ίδια στο σώμα της. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες στο πως περιποιείται τις πληγές της γιατί κάνει μια μικρή κοιλιά εκεί κατά την γνώμη μου. Και μας αποσπά την προσοχή από το σημαντικό, την αλλαγή της.

Το τέλος επίσης μου άρεσε, καθώς και το κυκλικό της ιστορίας που υπονοείται με το κλείσιμο. Καλή επιτυχία!:good:

Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που δημιουργείς στην αρχή.

Η γλώσσα είναι καλή αλλά χωρίς να έχει, νομίζω, ένα ιδιαίτερο στίγμα.

Μ' έκανες ν' αηδιάσω πολύ (στα θετικά αυτό, υποθέτω!!).

Μου άρεσαν πολύ οι εικόνες με τις πευκοβελόνες και τη μυρωδιά βρεγμένων φύλλων μέσα στον κινηματογράφο.

Συμφωνώ με την παρατήρηση της Eugenia, ειδικά ως προς την αντιμικροβιακή δράση της αλλοιφής!

Και μια εντελώς προσωπική εντύπωση. Γενικά νομίζω ότι είναι μια καλή ιστορία, από την οποία μου έλειψε κάτι που δεν μπορώ να ορίσω καλύτερα: μου άφησε την αίσθηση ότι είναι κλεισμένη στο δικό της κόσμο και δεν αφήνει τίποτα να περάσει στον δικό μου.

Καλή επιτυχία :)

Τρόμος με πολλά στοιχεία από φάντασυ. Καλοδουλεμένο και ατμοσφαιρικό, μου άρεσε, αλλά θα ήθελα καλύτερες συνδέσεις του πραγματικού κόσμου με τον ονειρικό. Η μετάβαση απο την μια κατάσταση στην άλλη γίνεται πολύ απότομα, και τα στοιχεία που παρουσιάζονται έρχονται χωρίς να συνδέονται με όσα γνωρίζουμε ήδη. Υπήρξαν σημεία που ένιωθα οτι έλειπαν κομμάτια αφήγησης.Νομίζω πως αν απλώσεις λίγο τα σημεία μετάβασης απο τον έναν κοσμο στον άλλο (και παράλληλα κόψεις κάποιες περιττές περιγραφές που αναφέρει και η Τζιν παραπάνω) το διήγημα θα γίνει περισσότερο κατανοητό. Γενικώς έμεινα ευχαριστημένος.

Πραγματικά πολύ καλό.

Κατάφερες να δημιουργήσεις μια εξαιρετική ιστορία. Η άψογη χρήση του λόγου βοήθησε σημαντικά στο χτίσιμο μιας μυστηριώδους, αινιγματικής, εφιαλτικής και τρομαχτικής ατμόσφαιράς.

Αυτό που διάβασα ήταν τρόμος. Με γέμισε με αγωνία, με ανατρίχιασε, με ξάφνιασε.

Μπράβο.

Καλή επιτυχία

Φίλε μου mindtwisted, είσαι από τους αγαπημένους μου στο Sff, νομίζω το έχω ξαναπεί. Πραγματικά ο λόγος σου μ αρέσει απίστευτα πολύ. Είναι γεμάτος συναισθήματα και λυρισμό χωρίς να χάνει το μέτρο και αυτό δημιουργεί μια ισχυρή αντίθεση με την τελική σκοτεινή έκβαση της ιστορίας. Θα θελα λίγο περισσότερα στοιχεία τρόμου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, αν ήταν να χώριζα το διήγημα σε ενότητες θα ήταν:

το πρώτο κομμάτι,

μας εισάγει στην ζωή της ηρωίδας σου, στην απώλεια, στον πόνο, στη μοναξιά

και το δεύτερο

Η μεταμόρφωση, η φρίκη, τα τελευταία λόγια της μάγισσας...

Αν το πρώτο είχε λίγα παραπάνω στοιχεία τρόμου στην ατμόσφαιρα νομίζω θα ήταν άψογο το αποτέλεσμα.

Guest old#2065

Κωνσταντίνε, η βασική ιδέα είναι πολύ καλή, όμως η διαχείριση και η ολοκλήρωση της δεν είναι της δικής μου αισθητικής. Οι κατά κόρον περιγραφές αηδιαστικών λεπτομερειών δεν νομίζω ότι προσδίδουν κάτι στο διήγημα, και επιπλέον χάνουν σε αληθοφάνεια με τη χρήση πρώτου προσώπου. Από κάποιο σημείο και μετά η ψυχραιμία της ηρωίδας μπρος στην διάλυση της με έβαλε στο χώρο του γκροτέσκο. Ξαναλέω όμως ότι η αρχική ιδέα με το σινεμά, τον περίεργο ιδιοκτήτη, την μαγική ταινία είναι πάρα πολύ καλή. Πιστεύω ότι αν την ξαναπιάσεις χωρίς τα υπόλοιπα μπορεί να βγεί καταπληκτικό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία.

Πολύ καλογραμμένο, εκτός από μερικά ορθογραφικά. Αλλά είχα την εντύπωση ότι αποτελείται από κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους. Το ποια είναι η επιθυμία της δεν υπονοείται αρκετά. Το καταλαβαίνω, δηλαδή, αλλά περισσότερο το μαντεύω παρά το συμπεραίνω. Συμφωνώ οτι ήταν πρωτότυπη η ιδέα με την ταινία που δε θυμόταν κανείς το τέλος και έχει αρκετές ωραίες φράσεις. Γενικά αξιόλογο, αλλά τι σας έχει πιάσει όλους και το πάτε στα σαπια κρέατα και τέτοια; Για να είστε σίγουροι ότι θα θεωρηθεί τρόμου;

Guest SorrowfullDarkness

Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ιστορία! Με τρόμαξε, με αηδίασε, με σόκαρε. Χωρίς παρατηρήσεις.

Καλή επιτυχία.

Peace :)

Ενδιαφέρουσα ιστορία και πολύ καλογραμμένη. Η ατμόσφαιρά της υποβλητική από την αρχή ως το τέλος.

Η ιστορία ξεκινάει πολύ ωραία, με την περίεργη ταινία και τον κινηματογράφο με τον παράξενο γέρο στο εκδοτήριο, που δίνουν ένα πολύ ωραίο μυστήριο. Πολύ δυνατή η σκηνή μ’ εκείνο το μυστηριώδες ον, μετά το τέλος της ταινίας.

Στη συνέχεια η ιστορία αλλάζει, γίνεται πιο άγρια και ωμή, μια αλλαγή που δεν την περίμενα και με ξάφνιασε, με την καλή έννοια. Ωραίες οι περιγραφές της σταδιακής μεταμόρφωσης της κοπέλας.

Αν κάτι θα ήθελα παραπάνω θα ήταν να φαίνεται ο πανικός της κοπέλας, ενώ της συνέβαιναν όλα εκείνα. Πολύ ήρεμες και συγκροτημένες φαίνονταν οι σκέψεις της.

Δεν μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έδωσες το τέλος. Το τελευταίο κομμάτι, παρόλο που είχε μια ωραία επανάληψη για τον κινηματογράφο και τα όσα περίεργα συμβαίνουν εκεί, είναι σαν να υπάρχει μόνο και μόνο τις απαραίτητες εξηγήσεις που ήθελες να μας δώσεις. Ίσως να μπορούσες να αφήσεις κάποια πράγματα ανεξήγητα και να βάλεις μερικές πληροφορίες σε άλλα σημεία του κειμένου.

-Κάπως αναμενόμενο αυτό που ακολουθεί

(εννοώ την (φρικτή) γέννα) μετά την φάση στην κουζίνα

. Παρ' όλ' αυτά, ακριβώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα ευχαριστήθήκα περισσότερο την ιστορία. Σ' αυτό βοήθησαν φυσικά οι δυνατές εικόνες που φρόντισες να δώσεις. Από 'μένα μπράβο.

-

Μου έκατσε κάπως δύσκολα το ότι δεν θυμάται ποτέ κανείς το τέλος της ταινίας.

Κι άλλο ένα μπράβο για την αρχή και το φινάλε με τον κινηματογράφο. Ένας σχετικά πρωτότυπος (ακόμα πιο πρωτότυπη από τον κινηματογράφο είναι η ίδια η εκδήλωση του υπερφυσικού παράγοντα), οπωσδήποτε ατμοσφαιρικός και τρομαχτικός χώρος στον οποίο με έβαλες μέσα.

Για την κλεψύδρα: Έτσι κι έτσι. Δεν είμαι σίγουρος ότι μου έδωσε το κάτι παραπάνω.

Καλογραμμένη, ατμοσφαρική κι ενδιαφέρουσα. Αηδιαστική μέχρι αηδίας σε κάποια σημεία

Όταν συνήλθα κάπως, τα μαλλιά μου είχαν γλιστρήσει στο πρόσωπο μαζί με την επιδερμίδα του κεφαλιού.
!!! το διάβασα 3 φορές για να σιγουρευτώ ότι δεν έκαναν πουλάκια τα μάτια μου :p

Αηδίαζε και τρόμαζε ταυτόχρονα.

Πολύ καλή ιδέα, πολύ καλή γραφή, πολύ αηδιαστικός τρόμος. Με λίγα λόγια, μου άρεσε :p

Α, και συμφωνώ ότι εκείνες οι λεπτομέρειες με την αλειφή σε πετάνε λίγο από την ιστορία. Κόψε κάτι.

Καλή επιτυχία! :)

Ωραία υπόθεση, αρκετά ψαγμένη και καλά δουλεμένη. Το κλείσιμο και το φινάλε, που ήταν ένας κύκλος, ήταν ικανοποιητικό. Μου άρεσαν οι περιγραφές σου και ο ψυχισμός της ηρωίδας. Είχε μία θλίψη η ιστορία, η όλη ανοχή της κοπέλας σε όλη αυτή την κατάσταση προκειμένου να έχει λίγες ακόμα στιγμές με το αγαπημένο της πρόσωπο, ακόμα και αν πληγώνεται είναι δυνατό συναίσθημα. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Μου άρεσε πολύ η ιδέα της κοινής εμπειρίας σε ένα σινεμά, ως αφετηρία για του υπερφυσικού, καθώς και η όλη κυκλική εξέλιξη και κατάληξη της ιστορίας. Μου φάνηκαν μόνο, λίγο υπερβολικές οι περιγραφές στο δεύτερο μισό, όταν η ηρωίδα άρχισε να αλλάζει. Πάντως ακόμα και έτσι, ακολούθησα χωρίς πρόβλημα την πορεία της book.gif

Μου θυμισε για καποιο λογο το the ring με την βιντεοκασετα... μια ταινια στο σινεμα που κανεις δεν θυμαται το τελος...ειναι παρομοιο.

Ειναι καλο σαν ιδεα, αλλα σιχαθηκα πολυ στις περιγραφες και δεν φοβηθηκα πουθενα. Καμμια φορα νομιζω πως μπερδευεστε η εγω μπερδευομαι και δεν πιανω κατι... δεν ειναι ιστοριες τρομου, αλλα σιχαμαρας, επειδη σε πολλων τα κειμενα κατα καιρους βρισκω σιχαμαρες περιγραφες και οχι τρομαχτικες.

Την βρισκω λιγο ασυνδετη, οπως ειπε και η wordsmith αλλα καταλαβαινω απολυτα τι συμβαινει. Δεν ξερω αν το εκανες επιτηδες αυτο για να μοιαζουν ασυνδετα τα γεγονοτα στο μυαλο της κοπελας. Σαν να μην ξερει που βλεπει οραμα και που ειναι ξυπνια ακριβως-σαν ο χωροχρονος να μην εχει ορια για εκεινη.

Καλη επιτυχια!

Ξεκινάς με μια υπέροχη αφήγηση που σταδιακά χάνεται σε ένα αποκρουστικό σπλάτερ. Δεν έχω πρόβλημα με το σπλάτερ και τη φρίκη καθ' αυτή, αλλά σε αυτό το διήγημα ένιωσα πως υπάρχουν δύο ξεχωριστά μέρη, αταίριαστα μεταξύ τους στο ύφος, αλλά και με ασαφή νοηματική σύνδεση. Η υπνωτιστική, θλιμμένη διαδρομή της αφηγήτριας διακόπτεται από μια “πυοβαμμένη” σκηνή - με υπερβολική εμμονή στη λεπτομέρεια, που κουράζει - και φτάνουμε στο τέλος, που κλείνει τον κύκλο, δίνοντας μια εξήγηση που δεν είναι ακριβώς εξήγηση, μόνο μοιάζει με το κλείσιμο του εφιάλτη. Δεν ξέρω. Το κάνει ο David Lynch, αλλά δεν είναι εύκολο.

Στη γραφή, ελάχιστες παρατηρήσεις έχω να κάνω, μερικές μόνο φρασούλες “κλωτσάνε” λίγο (πχ η αιμοστατική αλοιφή με αντιμικροβιακή δράση μπορεί να γίνει απλώς αλοιφή). Η αφήγησή σου είναι πάντα όμορφη κι επιδέξια. Αλλά αυτή η ανομοιομορφία της δε δούλεψε για μένα.

Edited by aScannerDarkly

Όμορφη, ατμοσφαιρική ιστορία.

Ο λυρισμός της αρχής και του τέλους έρχεται λίγο σε αντίθεση με την ωμή περιγραφή της γέννας/ μεταμόρφωσης, μια απότομη λίγο αλλαγή ύφους. Έδωσες κάποιες πολύ δυνατές εικόνες που κάποιες στιγμές συμπορεύονται με το κυρίαρχο συναίσθημα που, για μένα, είναι η θλίψη. Αυτό που δεν μου ήταν πολύ ξεκάθαρο είναι η σχέση μεταξύ της πλοκής της ταινίας και της ηρωίδας.

Αυτό που ακολουθεί είναι ή τεράστιο spoiler ή γιγάντια παρεξήγηση

Αυτό που θα ήθελα να καταλάβω από την ιστορία είναι ότι η ταινία είναι στην ουσία το ξόρκι της μάγισσας, ώστε εκείνος που αγαπάει (ο δαίμονας;) να βρίσκει σώμα να μετενσαρκωθεί κάθε φορά που κάποιος από το κοινό θέλει να πραγματοποιήσει μια επιθυμία. Η οποία 'συμφωνία' κλείνεται με την αποδοχή της κλεψύδρας. Στην περίπτωση αυτή, η επιθυμία της κοπέλας είναι να ξαναζήσει ο Μιχάλης ή να είναι εκείνη μαζί με ένα ζωντανό Μιχάλη; Και για τα δύο σενάρια νομίζω ότι υπάρχουν κάποια νοηματικά κενά, ώστε να έχω την αίσθηση ότι είτε έτσι, είτε αλλιώς, η επιθυμία της κοπέλας δεν εκπληρώνεται.

Ίσως να το παρατράβηξα, αλλά αισθάνομαι ότι κάποια κενά στην πλοκή αφήνουν πολλά σενάρια πιθανά.

Καλή επιτυχία!

Αυτή η ανομοιομορφία για την οποία μίλησαν κι άλλοι είναι το μεγάλο πρόβλημα της ιστορίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μου αρέσει η γραφή σου, έχει μια άνεση, με μεταφέρεις όπου θέλεις και όπως θέλεις χωρίς να το καταλάβω ότι το κάνεις. Γι' αυτό το λόγο το πρώτο κομμάτι της ιστορίας μου άρεσε πάρα πολύ (και για το ότι τρελαίνομια για παλιά σινεμά). Στο δεύτερο κομμάτι όμως δεν ήσουν εσύ, έτσι μου φάνηκε. Σαν να το έγραψε κάποιος άλλος, κάποιος που δεν χειρίζεται ούτε το λόγο ούτε τις σκηνές τόσο καλά. Βεβιασμένο σπλάτερ που δεν με οδήγησε πουθενά και χάλασε την όποια προηγούμενη αίσθηση. Νομίζω ότι θα μπορούσες να μεγαλουργήσεις με αυτή την ταινία που κανείς δεν θυμάται πώς τελειώνει, (και να είναι και πολύ τρόμου), αλλά κόλλησες με το θέμα του διαγωνισμού και δεν της επέτρεψες να σε πάει όπου πήγαινε.

Η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ, υπόδειγμα ατμοσφαίρας και συναισθηματικής φόρτισης! Το μόνο που θα ήθελα να είναι λίγο διαφορετικό, θα ήταν να μην περιγράφεις με τόσες λεπτομέρειες τις κινήσεις της κοπέλας, αν και σίγουρα προσδίδει μια αγωνία. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, η ιστορία με ικανοποίησε πάρα πολύ! Μπράβο και καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε! ;-)

Θα παρατηρήσω κι εγώ την ανομοιομορφία που επισήμαναν παραπάνω, ωστόσο από την αντίθετη πλευρά. Εμένα αγαπημένο μου κομμάτι ήταν το μεσαίο, όπου δίνεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και περιγραφές η μεταλλαγή της πρωταγωνίστριας. Λατρεύω το σινεμά, αλλά η αρχή και το τέλος έμοιαζαν πράγματι να έρχονται από αλλού: άλλη ατμόσφαιρα, άλλη αίσθηση. Πιστεύω πως θα μπορούσες να γράψεις 2 διαφορετικές ιστορίες από αυτήν εδώ.

Συνολικά,λόγω γραφής και ατμόσφαιρας η ιστορία μου άρεσε πολύ, αλλά είχε προοπτικές για κάτι ακόμη καλύτερο. Καλή επιτυχία.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα! Όσο για τη σκηνή της μετάλλαξης/γέννεσης δεν έχω τι να πω πραγματικά. Αν και να σου πω την αλήθεια εγώ πραγματικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα που ανέδιδε το πρώτο κομμάτι της ιστορίας, στο μικρό σινεμά.:mf_sherlock:

Η ιστορία έχει τις αστοχίες της εδώ κι εκεί, αλλά έχει και μία πολυ δυνατή ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκειά της. Η εναρκτήρια σκηνή με την ταινία αλλά και

η μεταμόρφωση

είναι ζωντανές σκηνές και άκρως ανατριχιαστικές. Το μεγάλο πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι οι δύο αυτές σκηνές διαφέρουν τόσο και στη γλώσσα και στην αίσθηση που αφήνουν, ώστε να χτυπάνε κάπως παράταιρα μέσα στην ίδια ιστορία. Ήταν όμως από τις ανατριχιαστικότερες συμμετοχές...

Νομίζω δε θα πω τίποτα πρωτότυπο. Τα περισσότερα τα έχουν ήδη επισημάνει και άλλοι. Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα πολύ διχασμένη μ' αυτή την ιστορία.

Το πρώτο και το τελευταίο μέρος είχαν μια δική τους πολύ γοητευτική ατμόσφαιρα, παρόλο που κάπως δυσκολεύτηκα λίγο να πιάσω πώς ακριβώς συνδέθηκαν και πλέχτηκαν με το ξόρκι και χρειάστηκε να ξαναδιαβάσω δυο-τρία σημεία.

Μου ήταν προφανές ότι από τη στιγμή που

μπαίνουν τα δάχτυλα του φαντάσματος μέσα στην κοιλιά της, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιου είδους κυοφορία

αλλά ξαφνιάστηκα που έδωσες τη μεταμόρφωση με τόσο αηδιαστικές λεπτομέρειες. Δεν ταίριαζε στο υπόλοιπο ύφος και δεν έδειχνε να τρομάζει την ηρωίδα αρκετά

Θα μπορούσε να είναι μια χαρά τρόμου η ιστορία με τον πολύ πιο ατμοσφαιρικό τρόπο που δινόταν παραπάνω η μελαγχολία και δεν θα υπήρχε η εντύπωση ότι εκβιάζεις κάπως το θέμα.

Από τις ιστορίες που μου άφησαν μεικτά συναισθήματα. Ενώ μέχρι ενός σημείο μου άρεσε, το τέλος με ξενέρωσε απίστευτα με την (κατ' εμέ) προβλεψιμότητά του. Περίμενα ν' απογειωθώ στο Σείριο Γ και ξαφνικά βρέθηκα να παρατηρώ απ' την κλειστή πόρτα του φούρνου ότι το κέικ είχε ξεφουσκώσει. Νεβερδελές, είχε πολύ δυνατές σκηνές και στιγμές κι αν έλεγα ότι δεν την ευχαριστήθηκα, θα έλεγα ψέματα.

Αναλυτικά, οι παρατηρήσεις μου εδώ. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες. Καλή επιτυχία. :)

Τα τελευταία λόγια της μάγισσας.doc

Πολυ ωραια ιστορια :) Και η ιδεα και η αποδοση της

Ενιωσα καπως στις περιγραφες με το αιμα και το πυον και ολα τα σχετικα, γιατι φοβαμαι το αιμα, αλλα.. υποθετω οτι αυτος ηταν ο σκοπος μαλλον

Καλη επιτυχια :)