Jump to content

Μοιραία παρέμβαση

anysias

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους διάβασαν και σχολίασαν την ιστορία μου.

Δυστυχώς δεν θα δώσω εξηγήσεις πάνω στην ιστορία. Αν δεν πέρασα αυτό που ήθελα με την ιστορία μου, πάει να πει ότι δεν τα κατάφερα σωστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το δουλέψω ακόμα περισσότερο, μέχρι, τουλάχιστον, να μάθω τα βασικά πράγματα που χρειάζομαι να ξέρω για να γράφω σωστά. Θα πω, όμως, ότι η εξήγηση της Τιεσσα μέσα στο σπόιλερ της είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να περάσω ως προς το μεταφυσικό τρόπο των πληγών του Σίμου!!!

Σας ευχαριστώ –κάθε ένα ξεχωριστά– για τα καλά σας λόγια, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη που μου δείχνετε και για τα σχόλια που κάνατε πάνω στα σημεία που πρέπει να δουλέψω. Κάθε σχόλιο είναι σημαντικό, το έχω πει και θα το λέω, οπότε ευχαριστώ και ένα ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ στην Σόνυα και τον Νιχιλιο που κάθισαν και το ξεψάχνισαν λίγο περισσότερο.

Αυτός ο διαγωνισμός ήταν ο καλύτερος, διότι εκτός του ότι τον απόλαυσα, ήταν και αρκετά διαφωτιστικός για εμένα. Απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα που είχα πριν μπω στο φόρουμ.

Ανυσία, η ιστορία σου μου άρεσε αρκετά. Τη βρήκα γεμάτη και αναγνώρισα οτι έριξες δουλίτσα και είχες μεράκι. Τα όποια λάθη σου επισημαναν τα παιδιά παραπάνω δεν πρέπει να σε πτοουν, τα πιο πολλά από αυτά είναι πράγματα που εύκολα διορθώνται ή "παιδικές ασθένειες" που περνάμε όλοι όταν ξεκινάμε να γράφουμε. Το κομμάτι που χωλαίνει πιο εμφατικά είναι οι διάλογοι, οι οποίοι είναι λιγάκι "ξύλινοι". Προσπάθησε όταν γράφεις διαλόγους να έχεις στο μυαλό σου ότι για να κρατήσεις τον αναγνώστη μαζί σου, πρέπει αυτοί να δίνουν πληροφορία και σύγκρουση.

Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις εκφράσεις όπως οι επόμενες:

Είχα μείνει άναυδη

τον παρακολούθησα σοκαρισμένη

ξέσπασα αγανακτισμένη

Δοκίμασε να δείξεις τα αισθήματα του ήρωα (της ηρωίδας στην ιστορία σου) με πιο έμμεσο τρόπο, δείχνοντας π.χ τις αντιδράσεις τους ενω λένε ή βλέπουν κάτι. Έτσι θα καταφέρεις να βάλεις τον αναγνώστη πιο "μέσα" στην ιστορία, να φτιάξει εικόνες στο μυαλό του, να κάνεις τους ήρωες πιο ζωντανούς στα μάτια του. Είναι το περιβόητο show not tell και δεν είναι ευκολο στην αρχή.

Ξαναλέω πάντως πως η ιστορία μου άρεσε, είχε προοπτική και θα της άξιζε να την δουλέψεις πάλι. Αυτά! Περιμένω την επόμενη τώρα!

Adicto βοηθάει πάρα πολύ που μου εξηγείς συγκεκριμένα τι πρέπει να διορθώσω. :good: Σε ευχαριστώ πολύ.