Jump to content

Μύρισε το κρύο. Σβήσε τη φωτιά.

Eugenia Rose

Recommended Posts

Λοιπόν. Τώρα που βρήκα ευκαιρία, ας απαντήσω και εγώ σε ότι μπορώ για όσους θέλουν να λύσουν τις απορίες που είχαν καθώς το διάβαζαν. Ακόμα μια φορά ευχαριστώ που διαβάσατε και ψηφίσατε την ιστορία μου. Έχω ακόμα το σοκ της ευχάριστης έκπληξης από την τρίτη θέση. :lol:

Στα του κειμένου τώρα. :book:

@Ayu, SorrowfullDarkness: Ναι όντως φαίνεται διδακτικό το τέλος. Απλά ο σκοπός μου δεν ήταν ακριβώς να πω πως αυτό είναι ένα παραμύθι για κακά παιδάκια. Ήθελα να δείξω πως η απειλή του Παγωμένου Πατέρα υπάρχει ακόμα εκεί έξω. Ότι τίποτα δεν τελείωσε μαζί με την ιστορία. Το έργο του Παγωμένου Πατέρα συνεχίζεται. Επίσης μου φάνηκε ειρωνικό να γίνεται ένας κύκλος στην ιστορία. Το παιδί να γίνεται γέρος και να βλέπει τον αδερφό του σε ένα άλλο παιδί που μισεί τους γέρους όπως τους μισούσε ο αδερφός του. @Drake, Μesmer, Dagon: Όπως σου είχα εξηγήσει απλά για να τα δουν και οι υπόλοιποι που είχαν την ίδια απορία ήθελα εμμέσως ίσως να κάνω έναν παραλληλισμό. Πρώτον η εσωτερική κακία με την εξωτερίκευσή της. Δεύτερον ήθελα να δείξω την αντιστοιχία Αη Βασίλης- ξωτικά, Παγωμένος Πατέρας- καλικάντζαροι. Δηλαδή το παιδί μεταμορφώθηκε σε καλικάντζαρο αυτά τα κακά και άτακτα πλάσματα που μισούν τους ανθρώπους και θέλουν να τους καταστρέψουν. Εντάξει μπορεί να μην φάνηκε τόσο στο διήγημα αλλά και σαν απλό τέρας νομίζω η μεταμόρφωση δουλεύει ως προσωποποίηση της κακής του φύσης με την βοήθεια της μαγείας.

@Laas: Ίσως να έχεις και δίκιο για τον Γιούνας. Να έπρεπε να βάλω μερικά πράγματα ακόμα. Είχα όμως και έναν περιορισμό λέξεων. Αν όμως δουλέψω την ιστορία, να είσαι σίγουρη ότι θα βάλω κάτι παρόμοιο. Για μπαλκόνι δεν ξέρω βέβαια… :lol:

@ Mors, Wordsmith: Το παιδί στην ιστορία είναι κακό. Πραγματικά κακό. Δεν είναι σαν όλα τα άτακτα παιδάκια. Ίσως γι αυτό ο Παγωμένος Πατέρας να επιλέγει να το επισκεφθεί. Επίσης το παιδί δεν είναι μανιακός δολοφόνος. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Όμως η επιρροή του Παγωμένου Πατέρα αποκαλύπτει την κακία που κρύβει το παιδί. Όσο το παιδί μετατρέπεται σε τέρας οι πράξεις του γίνονται όλο και πιο σκληρές και αποτρόπαιες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις έκανε και αν δεν είχε έρθει ο Παγωμένος Πατέρας. Απλώς θα μεγάλωνε και θα γινόταν ένας πολύ κακός ενήλικας. Κάτι όχι τόσο ασυνήθιστο αλλά ούτε και τόσο συνηθισμένο. Ο γέρος του φύτεψε την μεταμόρφωση σαν ένα αργό ξόρκι εξωτερίκευσης της αλήθειας.

@aScanner: Οι γονείς δεν προσέχουν τίποτα ή μάλλον προσέχουν κάποια πράγματα αλλά τα αποδίδουν σε φυσιολογικά αίτια. Η πραγματικά μεγάλη εξωτερική μεταμόρφωση γίνεται το βράδυ της παραμονής που έρχεται ο Παγωμένος Πατέρας. Οι προηγούμενες αλλαγές είναι πιο διακριτικές και εσωτερικές, οπότε ακόμα και όταν τις παρατηρούν πιστεύουν πως μπορεί να φταίει ότι τα δυο παιδιά είναι τσακωμένα. Γι αυτό και δεν δίνουν σημασία στο γράμμα. Επίσης είναι ο Οίκος του Θεού, αθεόφοβε! :bleh:

Επίσης κάτι τελευταίο...

post-2544-0-90329900-1326322886_thumb.jpg

Αληθινός γέρος, άστεγος, με σακούλι στην Τουρκία. Αληθινή λεζάντα του φωτογράφου στο λινκ (τον λέει Αη Βασίλη) . Και το ανακάλυψα αφού είχα ανεβάσει την ιστορία στο D.A.! Τι λέτε να χει μέσα; :rofl:

My link :devil2:

Edited by Eugenia Rose

• 1 month later...

Καλησπέρα και απο μένα.Ειμαι καινούργιο μέλος και η ιστορία σου ηταν η πρώτη που διαβάζω εδώ μεσα.

Μπορώ με σιγουριά να πω ότι επιβεβαίωσες τις προσδοκίες μου για το φορουμ σας και σε ευχαριστώ πολυ.

Επιτέλους κάτι παραπάνω από χαζοχαρούμενες ιστορίες χριστουγέννων.Ευχομαι να την είχα διαβάσει 2 μήνες

πριν.Το κλίμα πολύ όμορφο και τα ονόματα με παρέμπεπαν σε χώρα του εξωτερικού που πραγματικά το κρύο

έχει τη δική του αποκλειστική μυρωδιά.Ο ψιλόλιγνος γέρος μια μορφή απο τις λίγες.

Η μεταμόρφωση του παιδιού ήταν λίγο τραβηγμένη στην περιγραφή κυρίως λόγο της αδιαφορίας των γονειών γιατι λες

καλα το παιδι τους εχει μείνει πετσι και κόκκαλο και αυτοι δεν κάνουν τπτ?

Θα μπορουσες να πεις αντι για τη σωματικη αλλαγή, οτι έκανε ακόμα περισσότερες φρικιαστικές πράξεις μπροστά

στον αδερφό του αλλα όποτε βρισκόταν καποιος δικός του στη σκηνή ηταν ο φυσιολογικός Γιουνας πραγμα που να φέρνει τον

αδερφό του σε σύγχυση.Δεν με πείραξε βεβαια και τόσο αυτο απλά το αναφέρω.

Πολύ καλη η δουλειά σου και θα διαβάσω και άλλα απο σένα προκατειλλημένος θετικά και αναμένοντας το καλύτερο :)

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Έχεις δίκιο για το σημείο της μεταμόρφωσης και σκοπεύω να το δουλέψω περισσότερο. Θα χαρώ πολύ να διαβάσεις και άλλες ιστορίες μου και να μου πεις την γνώμη σου. :good: