Jump to content

Είναι ωραία να πετάς.

King_Volsung

Recommended Posts

...μάλλον flash fiction είναι... δεν ξέρω. Μόλις πριν από λίγο το έγραψα.

------------------

«Είναι ωραία να πετάς. Έχεις πετάξει ποτέ; Θα σου πω εγώ πως είναι.

»Πρώτα νιώθεις πως είσαι ελαφρύς, πάρα πολύ ελαφρύς. Τόσο, που νομίζεις πως η βαρύτητα δεν έχει επίδραση πάνω σου, πως με ένα σάλτο θα βρεθείς στο φεγγάρι. Μετά τα δεσμά σου σπάνε. Το νιώθεις αυτό, το καταλαβαίνεις. Είσαι ελεύθερος, κανείς δεν σε εξουσιάζει. Νιώθεις αυτήν την ελευθερία, αυτήν την ονειρική αίσθηση, μέχρι τα κόκαλά σου, μέχρι τα μύχια της ψυχής σου. Κι ύστερα, είναι ο αέρας. Νομίζεις πως με ένα φύσημά του θα σε πάει κάπου μακριά, σε μέρη όμορφα και παραμυθένια. Νομίζεις πως είσαι ένα με τον άνεμο. Όταν σηκώνεσαι ψηλά τον νιώθεις να σε χτυπάει στο πρόσωπο. Αλλά είναι ευχάριστο, δροσιστικό. Τον νιώθεις στο πρόσωπό σου, τον νιώθεις μέσα σου. Γεμίζει το σώμα σου και την ψυχή σου με τη δροσιά του και την ελευθερία του. Κοιτάς κάτω και βλέπεις τον κόσμο μικρό, διαφορετικό. Βλέπεις τους ανθρώπους που πάνε στις δουλειές τους, βλέπεις τα σπίτια, βλέπεις τα δέντρα, βλέπεις τα βουνά. Βλέπεις την απεραντοσύνη του κόσμου. Εσύ όμως είσαι ξέγνοιαστος, δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά. Εσύ πετάς! Κολυμπάς στο μπλε του ουρανού και στα παχιά σύννεφα. Βλέπεις τον ήλιο. Σου ζεσταίνει το πρόσωπο και τα χέρια που έχουν μελανιάσει από το κρύο και είσαι ευτυχισμένος. Νομίζεις πως κάθε σου επιθυμία μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί να το ζητήσεις. Νιώθεις ολοκληρωμένος, ικανοποιημένος, γεμάτος. Τα συναισθήματα σε κατακλύζουν: χαρά, ευτυχία, αγαλλίαση, ανεμελιά, ελευθερία…αυτή η ελευθερία… Δεν θέλεις να ζητήσεις τίποτα παραπάνω. Εσύ νιώθεις ολοκληρωμένος, ικανοποιημένος, γεμάτος. Εσύ πετάς. Με μία μόνο λέξη είναι τέλεια. Βρίσκεσαι στον Ουρανό. Και ξανά ο αέρας που σου δροσίζει το πρόσωπο. Κλείνεις τα μάτια και εύχεσαι αυτό να κρατήσει για πάντα. Είναι όμορφα να πετάς.»

«Θέλω… να πετάξω,» ψέλλισε με ό,τι δύναμη του είχε απομείνει.

Με αργές κινήσεις και ένα τεράστιο φορτίο λύπης που βάραινε τους ώμους μου, σηκώθηκα και τράβηξα το καλώδιο από την πρίζα. Το συνεχόμενο σφύριγμα του μηχανήματος που ακολούθησε σήμαινε ένα πράγμα μόνο. Μου φάνηκε πως άκουσα ένα τελευταίο ‘Αντίο’. Το κεφάλι του έγερνε στο πλάι. Τον κοίταξα στα μάτια, αλλά τα είχε κλειστά. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό μου.

«Πέτα μακριά, φίλε μου… πέτα μακριά.»

-------------

Στην αρχή ήθελα να περιγράψω πως είναι να πετάς, αλλά μετά πως και γιατί μου ήρθε να το γυρίσω έτσι, δεν ξέρω.

Edited by King_Volsung

Arketa kalo... mou dineis tin entupwsi na eisai kapws anamesa se LSD kai se Astriki Proboli !!!

An kai auto me to mixanima me kolise kapws... Isws na fteei kai i wra !!!

Μου άρεσε πολύ. Πάρα πολύ. Όλο εκτός από το "τέλεια". :)

Ξέρετε... είδα σε ένα όνειρό μου πως ήμουν ένας νάνος ( :blink: :huh: ) και μπορούσα να μηδάω τρομερά ψηλά άλματα... 30, 40 και 50 μέτρα πάνω από τη γη. Και εκεί που πηδούσα από δω κι από κει (στο όνειρο ντε) είδα ακριβώς αυτά τα πράγματα που περιγράφω. Το όνειρο αυτό το είχα δει πριν από χρόνια, αλλά πριν από λίγο καιρό με αφορμή το topic για τα όνειρα το θυμήθηκα και είπα να το γράψω, γιατί μου άρεσε πολύ (να φανταστείτε νιώθω έτσι όπως σας λέω όταν το θυμάμαι το όνειρο... ήταν πάρα πολύ ζωντανό.. σχεδόν νιώθω τον αέρα να χτυπάει το πρόσωπό μου). Τώρα πως και γιατί μου βγήκε έτσι στο τέλος, σας το είπα, δεν ξέρω.

(εν μέρει απευθύνομαι στον Βάρδουλα... άντε, περιμένουμε το νούμερο 2 :D )

• 3 months later...

Άκρως ενδιαφέρον, τόσο το όνειρο όσο και η ίδια η μικρή σου ιστορία... Και ο τίτλος ήταν πολύ καλός.

Σε ότι αφορά το όνειρο, είναι ξεκάθαρη η σημασία του: ήμουν νάνος (αναφορά στην παιδική ηλικία, τότε που όλοι τριγύρω ήτανε γίγαντες) και μπορούσα να πηδάω ψηλά (άρα, μπορούσα να καταφέρω τόσα μαγικά πράγματα)... Όταν γράφουμε αναπολούμε εκείνη τη μακρινή ηλικία, την τόσο ξεκάθαρα αποτυπωμένη στα όνειρα μας.

Όσο για το διήγημα, θα το προτιμούσα πιο αφαιρετικό. Χωρίς πολλά πολλά επίθετα, και χωρίς τόσο δυνατές επαναλήψεις... δοκίμασε να σβήσεις κάποια πράγματα, θα δεις ότι δεν είναι απαραίτητα όλα.

Μπα, είναι απαίσιο...

...

Eeneh orea na petas rulez!

(To σχολίασα και αλλού, και μάλλον θα σου έχω πει ότι με αγγίζει πάρα πολύ αυτό το κείμενο, και αυτό το γένος :p γενικά.)

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Oraia istorioula, mou arese arketa. Tha elega oti i allagi sto telos itan ligo makavria, alla teriasti. :beerchug:

Μου άρεσε πάρα πολύ Vols. Η ελευθερία είναι ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) αγαθό, και η φιλία σίγουρα βρίσκεται κάπου εκεί κοντά. Πιστεύω ότι τα δένεις με όμορφο τρόπο. :)

Ένας δυνατός άνθρωπος πήρε την απόφαση να απελευθερώσει ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Η ιστορία τελικά σε κάνει να αναρρωτιέσαι: ποιος είναι πιο δυνατός; εκείνος που πέρνει την απόφαση να τραβήξει την πρίζα ή εκείνος που υπομένει στωικά ένα μαρτύριο που δεν οδηγεί πουθενά;

Η ψυχή πέταξε ψηλά κι εγώ μετά από πολύ καιρό απέκτησα όρεξη σχολιασμού ιστορίας!

Respect, my King! :thmbup:

• 3 years later...

Πολύ όμορφη ιστοριούλα και συγκλονιστικό τέλος!

Η περιγραφή του πετάγματος είναι πολύ ωραία δοσμένη,γεμάτη εικόνες, χρώματα και συναισθήματα (κάτι ξέρω από πέταγμα...).