Jump to content

Blackbird Lullaby

northerain

Recommended Posts

Απλά ξεκαθαρίζω κάποιες διορθώσεις γιατί το πρόβλημα δεν ήταν τ΄ Αγγλικά μου, ήταν τα τυπογραφικά μου. Εκτός αν τα ξέχασα ξαφνικά μετά από 10 χρόνια.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• northerain

12

• Sonya

9

• dagoncult

4

• Oceanborn

3

Νομίζω ότι feed σημαίνει ταΐζω σε κάποιον κάτι, όχι τρέφομαι. Νομίζω ότι είναι ενεργητικό ρήμα.

Το αυτό και για το burn. Δηλαδή, η διαφωνία μου και στα δύο ήταν ότι χρησιμοποίησες ενεργητική φωνή για παθητική σημασία. Αλλά, μιας κι άκουσα τα εξ αμάξης για τους ενεστώτες, θ' αφήσω τους ειδήμονες (Ντίνο, Μαρία, Μιχάλη) να μας διαφωτίσουν. :Ρ

Δεν σε θέλουν οι σχολιασμοί φέτος καλό μου laugh.gif

Βλέπω σου την έχουν πέσει γενικώς. Κακο λογοτεχνικο ποδαρικο για το 2012...

Μπα, ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις στο συγκεκριμένο πείραμα. :Ρ Τ' αποτελέσματα ερευνώνται απ' την ειδική επιστημονική ομάδα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι, παρά τα διαφορετικά αποτελέσματα από εκείνα που περιμέναμε, το πειραμα θεωρείται επιτυχές (αν και δε νομίζω να επαναληφθεί εκτός εργαστηρίου ΑΛΕΦ :Ρ)

Γιώργο, νομίζω ότι I am fed σημαίνει και τρέφομαι μόνος μου. Αλλά, σου είπα, το αφήνω τους φιλόλογους. :Ρ

Edited by Sonya

Ειδήμων δεν είμαι αλλά το to feed είναι και μεταβατικό (ταΐζω κάποιον) και αμετάβατο (τρέφομαι, που μπορεί να γίνει και to feed on something, or someone).

Επίσης το burn down/burn something down χρησιμοποιείται και με τους δυο τρόπους.

Μετά από ενδελεχή (λολ) έρευνα, ομολογώ πως, ναι, το feed και το burn λειτουργούν και ως μέσα ρήματα μόνα τους, οπότε αποδίδω τα εύσημα στον Νόρθο. ;)

Εγώ να πω πως αυτή η ιστορία είναι η δικαίωση του npaps, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβεtease.gif

Αυτό το νήμα δεν είναι πόντιουμ όμως.

Προσωπικά, διαφώνησα με την Σονυα σε πρακτικά ζητήματα γιατί ήξερα ότι σε κάποια από αυτά έκανε λάθος. Τι συμβαίνει στα υπόλοιπα νήματα δεν με αφορά στο ελάχιστο.

Γενικά καλογραμμένο και ατμοσφαιρικό με μια γενικότερη ατμόσφαιρα σήψης να αναδύεται από την όλη περιγραφή. Φτωχό στην πλοκή θα έλεγα αλλά η ατμοσφαιρικότητα του κειμένου σκεπάζει το κενό...