Rikochet Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Όνομα Συγγραφέα: όχι εγώ Είδος ποιήματος: (πολύ) δραματικό Αριθμός Στίχων: 23 Σχόλια: http://www.danielcharms.com/charms/plays/play1.html ναι μωρέ απλά όταν ματώνουν τα ούλα του αφού έχει πλύνει τα δόντια του μαζεύει το αίμα σε ένα σφηνοπότηρο λίγο λίγο και προσθέτει μοσχοκάρυδο και ινσουλίνη το φυλάει στο ψυγείο στην αυγοθήκη πλάι σε δυό κλούβια αυγά δεν ματώνουν πολύ πλέον τα ούλα αλλά το ποτηράκι γεμιζει σιγά σιγά και όταν κοντεύει να ξεχειλίσει θα ‘ναι απόγευμα και θα το πιεί μονοκοπανιά - και τότε θα φτιάξουν τα πνευμόνια του δε θα τα νιώθει να ξεκολλάνε κάθε φορά που βήχει θα ισιώσουν τα στραβά του δάχτυλα τα μαλλιά του θα ξαναγίνουν από άσπρα κόκκινα θα ανακτήσει τη μυρωδιά του και θα φύγει για εκεί όπου ίσως τον ξαναφωνάξουν τζίντζερ όπου ίσως πίνουν ακόμα πικρό το τσάι τους σ’αυτό το σπίτι που ίσως θυμούνται το όνομα του που σίγουρα δε μπορούν να περπατήσουν ποτέ ξανά ούτε τότε φυσικά ούτε και τώρα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Είναι σαν απάντηση στο ποίημα που παραθέτεις στο σχόλιο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 όχι ακριβώς απάντηση, περισσότερο παράλληλο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Πειράζει που δεν το θεωρώ δραματικό, αλλά μεταφυσικό (το οποίο εμπεριέχει και μια απορία); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Το διάβασα μέχρι το μονοκοπανιά, μετά το διάβασα κοιτώντας σκόρπιες τις λέξεις ως το τέλος. Το ξανάπιασα από την αρχή, ξανά μετά το μονοκοπανιά χάθηκα. Βρίσκω πως δεν έχω ανάγκη να διαβάσω μετά από εκεί, μου έδωσες μια φοβερή εικόνα που θα τη σκέφτομαι για ώρα. Βγήκε ένα χέρι από την οθόνη και μου έριξε σφαλιάρα. Μπήκε στα αγαπημένα. Ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Εξωπραγματικά υπέροχο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Φίλε Γιάννη, το ποίημα μου άρεσε πολύ, όμως ο στίχος "που σίγουρα δε μπορούν να περπατήσουν ποτέ ξανά" με μπέρδεψε λίγο. Ίσως κάτι να μην κατάλαβα. Και κάτι σχετικό-άσχετο.Πριν περίιπου 30 χρόνια ένας πασίγνωστος σουηδός ολυμπιονίκης, αποκαλύφτηκε ότι έκανε αφαίμαξη, διατηρούσε το αίμα του σε ψυγείο και το έπαιρνε με μετάγγιση λίγο πριν τρέξει σε αγώνες. Ήταν ένα νόμιμο ντοπάρισμα και μου το θύμησε ο ήρωας σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Φίλε Γιάννη, το ποίημα μου άρεσε πολύ, όμως ο στίχος "που σίγουρα δε μπορούν να περπατήσουν ποτέ ξανά" με μπέρδεψε λίγο. Ίσως κάτι να μην κατάλαβα. Νίκο δες και το δικό μου σχόλιο. Ίσως αυτό να σου δώσει μια ιδέα ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Πολύ έντονο και μάλιστα κατά περίεργο τρόπο, ακόμα πιο έντονη η αλλαγή των μαλλιών από ότι οι άλλες που είναι περισσότερο φρικαλέες έτσι όπως τις φαντάζεσαι. Πολύ καλό Ρίκο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts