Jump to content

Διαγραφή

GeoVa

Recommended Posts

Είδος: Διαφορετικό από Fantasy, Sci-fi, Τρόμος (ωστόσο, αν νομίζετε πως ανήκει κάπου, αναφέρετέ το!)

Βία: Όχι

Σεξ: Όχι

Αριθμός λέξεων: 1.267 (καθαρό)

Αυτοτελής: Ναι.

Σχόλια: Βασισμένο σ' ένα διάλογο μεταξύ GaiusJuliusCaesarAugustus και RObiN-HoOD (ο διάλογος μπορεί να βρεθεί στο status του πρώτου)!

Διαγραφή.pdf

Χαίρομαι που τελικά ανέβασες κάτι δικό σου. :)

Θεματικά είχε ενδιαφέρον καθώς θίγει ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο αν είχες αναφέρει και τις αρνητικές επιδράσεις των rpgs... :p :p

Για να σοβαρευτώ λίγο, θεωρώ ότι θα μπορούσες να χτίσεις μια πιο απόκοσμη ατμόσφαιρα και να δώσεις περισσότερη "ψυχή" στους πειρασμούς του ήρωά σου. Έτσι θα χάριζες έναν ισχυρότερο χαρακτήρα φανταστικού και θα γινόταν πιο ενδιαφέρον.

Εκφραστικά, θέλει λίγη δουλίτσα. Παράδειγμα η χρήση της λέξης ψυχαγωγία είναι μάλλον λανθασμένη, εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι εγώ δηλαδή.

Πάω να ψυχαγωγήσω
Ίσως ήθελες να πεις "πάω να ψυχαγωγηθώ." Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω τι στόχο είχες αλλά νομίζω όλη αυτή η επανάληψη του όρου στη δεύτερη παράγραφο κουράζει λίγο τον αναγνώστη.

Κάτι ακόμα που δεν θεώρησα ιδιαίτερα καλό ήταν η συχνή χρήση συνδέσμων και συγκεκριμένα "γιατί" στις αρχές των προτάσεών σου...

Θεωρώ ότι εαν το ξανακοιτάξεις μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα το αναβαθμίσουν πολύ... Καλή συνέχεια.

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Oceanborn!

Προτιμούσα να γράψω μια πολύ μικρή ιστορία (σε σχέση με άλλες που έχω γράψει), αν και, ναι, έπρεπε να την αναπτύξω περισσότερο. Μπορεί να το ξαναγράψω στο μέλλον!

Συμφωνώ για το "πάω να ψυχαγωγηθώ" αντί για το "πάω να ψυχαγωγήσω", ψιλο-διαφωνώ όμως με τη λέξη, ότι λανθασμένα χρησιμοποίεται δηλαδή. Βέβαια, μπορεί να 'χω κι άδικο, όταν ξανακοίταξα στο λεξικό. Λέει: προκαλώ σε κπ. ψυχική και πνευματική ευχαρίστηση, (τον διασκεδάζω μέσα από μια διαδικασία που ικανοποιεί κάποιες ανώτερες ψυχικές και πνευματικές ανάγκες). Εγώ κράτησα σαν έννοια τη φράση με τα πλάγια γράμματα, ενώ αυτό που δεν κοίταξα (πριν, όταν το έγραφα) είναι η φράση με τις παρενθέσεις. (πηγή: www.greek-language.gr)

Αυτό το ύφος γραφής που έχω ούτε εμένα μ' αρέσει! Με ενοχλεί όταν γράφω έτσι αλλά δε βρίσκω κάνα άλλο τρόπο για να πω αυτό που θέλω να πω.

(Να πω επίσης πως η χαοτική μουσική στο κείμενο αυτό είναι το Mysterium που, ενώ είναι σύνθεση, σκοπεύω να το κάνω ιστορία, βασισμένος επίσης στο σχέδιο του συνθέτη του [που τελικά δεν το συνέθεσε αυτός αλλά τέλος πάντων! :lol:] Υπάρχει μια "σύνδεση" των δύο διηγημάτων δηλαδή!)

edit: Θα 'θελα να προσθέσω ότι η

μπλε εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή

είναι η λεγόμενη

BSOD (Blue Screen of Death) των Windows!

Edited by GeoVa

Συμφωνώ για το "πάω να ψυχαγωγηθώ" αντί για το "πάω να ψυχαγωγήσω", ψιλο-διαφωνώ όμως με τη λέξη, ότι λανθασμένα χρησιμοποίεται δηλαδή. Βέβαια, μπορεί να 'χω κι άδικο, όταν ξανακοίταξα στο λεξικό. Λέει: προκαλώ σε κπ. ψυχική και πνευματική ευχαρίστηση, (τον διασκεδάζω μέσα από μια διαδικασία που ικανοποιεί κάποιες ανώτερες ψυχικές και πνευματικές ανάγκες). Εγώ κράτησα σαν έννοια τη φράση με τα πλάγια γράμματα, ενώ αυτό που δεν κοίταξα (πριν, όταν το έγραφα) είναι η φράση με τις παρενθέσεις. (πηγή: www.greek-language.gr)

Μα δεν είπα ότι είναι λάθος η επιλογή. Ο τύπος είναι λάθος.

Μα δεν είπα ότι είναι λάθος η επιλογή. Ο τύπος είναι λάθος.

Άμα δεν είναι λάθος, εντάξει. Απλώς είδα αυτό "Παράδειγμα η χρήση της λέξης ψυχαγωγία είναι μάλλον λανθασμένη, εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι εγώ δηλαδή" και είπα να το αιτιολογήσω!

• 3 weeks later...

Γιώργο μ' αρέσει ο προβληματισμός που εκθέτεις σ' αυτό το μικρό κείμενο και το "παραφυσικό" που χρησιμοποιείς στο τέλος για να το απεικονίσεις. Γενικά πολύ βελτιωμένη η γραφή σου, πιο ώριμη και προσεκτική.

Μερικές παρατηρήσεις:

- Υπάρχει και πάλι αυτή η μικροφλυαρία στην αρχή, στις πρώτες τρεις παραγράφους συγκεκριμένα, αλλά στρώνει με μερικά περάσματα.

- Πιστεύω πως οι αγγλικές έννοιες θα έπρεπε να είναι γραμμένες με ελληνικούς χαρακτήρες, σε πλάγια ή σε εισαγωγικά. Άποψη προσωπική. Φαουλ, η διευκρίνιση με το ποντίκι. Και ποιος δεν το ξέρει, αλλά και να μην, δεν πειράζει. Μη χαλάς το λογοτεχνικό για να εξηγείς. Όσοι το καταλάβουν. Εσύ εκείνη την ώρα ΕΤΣΙ εμπνεύστηκες.

- Κάποιες εκφράσεις είναι λίγο πρόχειρα ή λάθος δοσμένες, ήδη ανέφερε κάποια η ocean.

- Ο ρόλος της κοπέλας φαίνεται πολύ περαστικός κι ειδικά το κομμάτι αγάπη κι έρωτας.

- Θα 'θελα περισσότερο συναισθηματικό χώρο στον επίλογο της ιστορίας

Καλή προσπάθεια, φίλε Γιώργο! Συνέχισε! ;-)

• 7 months later...

Κι εγώ ανησύχησα, νόμιζα ότι τρελάθηκε! Καλό το πέρασμα από τον ένα κόσμο στον άλλο λοιπόν.

Δεν μου άρεσε το πώς ξεκίνησε. Αντί να τον παρακολουθούμε απλά στη ζωή του, γινόμαστε παθητικοί δέκτες της γνώμης του συγγραφέα. Γενικά είχε τον χαρακτήρα κυρήγματος, αλλά από την άλλη κατάφερες να με κάνεις να ενδιαφερθώ για τη συνέχεια και να το διαβάσω αρκετά ευχάριστα, εύκολα, σαν να έβλεπα μια ταινία μικρού μήκους.