Jump to content

Ο ΦΑΡΟΣ

stolenblood

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Stolenblood

Είδος: Παραμύθι

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 359

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Αυτήν την ιστορία την είχα γράψει πολύ καιρό πριν στο προσωπικό μου μπλογκ. Είναι το πρώτο μου θέμα εδώ. Ελπίζω να σας αρέσει :)

O ΦΑΡΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα ακρωτήρι μακρινό ζούσε έναςμεγάλος φάρος.

Το μικρό αγόρι τον επισκέπτονταν κάθε μέρα, έπαιζε με τις πέτρες κάτω από τηνπελώρια σκιά του και κάθε φορά τον ρωτούσε γεμάτο περιέργια

- τι βλέπεις από εκεί ψηλά ;

-τα πάντα, του απαντούσε ο φάρος

- να ανέβω να δω και εγω ;

- είσαι μικρός ακόμα για να ανέβεις.

Ο καιρός πέρνούσε και το αγόρι μεγάλωνε. Επισκέπτονταν τον φάρο όλο και πιοσπάνια. Και ο φάρος περίμενε καί χερόταν στην κάθε συνάντησή τους.

Ένα δειλινό το αγόρι ξαναήρθε, κοίταξε τον φάρο και τον ρώτησε

- τι βλέπεις από εκει ψηλά ;

- τα πάντα, απάντησε ο φάρος

- τώρα είμαι αρκετά μεγάλος για να ανέβω?

- ανέβα, του είπε, αλλα μπορεί να απογοητευτείς

Το αγόρι ανέβηκε με μεγάλες δρασκελιές, γεμάτο περιέργια και λαχτάρα για το τίθα αντικρίσει, και έφτασε στην κορυφή του φάρου. Είδε το ορίζοντα βαμμένοπρτοκαλί και την θάλασσα να λαμπυρίζει παιχνιδιάρικα με τις λιγοστές ακτίνεςφωτός. Eίδε τους γλάρους να γυρίζουν στις φωλιές τους και ένιωσε το μαγικόάγγιγμα του ανέμου να του μπερδεύει τα μαλλιά. Γύρισε σκεπτικός προς τον φάροκαι του είπε

- αυτά τα έχω ξαναδεί και απο πιο χαμηλά, δεν έχεις να μου δείξεις κάτι που δενξέρω

Και ο φάρος του είπε να περιμένει ώσπου τα αστέρια βγήκαν στον ουράνιο καμβάκαι το αγόρι έμεινε να κοιτάζει έκπληκτο αυτό το έργο.

- πως μπορώ να φτάσω τα αστέρια καλέ μου φάρε; ρώτησε το αγόρι γεμάτο αγωνία

- είσαι μικρός ακόμα για να μάθεις, έχεις ακόμα πολλα πράγματα να δείς πουνομίζεις ότι τα έχεις δει.

Το αγόρι κατέβηκε στεναχωρημένο μα και με μια δόση ελπίδας πως ίσως στηνεπόμενη συνάντησή τους θα έφτανε τα αστέρια. Κ αι ποια ήταν αυτά τα πράγματαγια τα οποιά μιλουσε ο φάρος.

Ο γέρος ακούμπισε την πλάτη του στα συντρίμια της βάσης ενός κτισματος πουυπήρχε σε αυτό το ακρωτήρι πολλα χρόνια πριν. Ήταν φίλος του. Κοίταξε τονορίζοντα καθώς ο ήλιος χάνονταν.

" τώρα μπορώ να φτάσω τα άστρα! " είπε γεμάτος χαρά και ικανοποιήση.

το τελευταίο ίχνος οξυγόνου έφυγε από του πνέυμονες του. Έμεινε το σώμα νακοιτάει τον ήλιο να χάνεται και δυο μάτια που πετούσαν για άλλους γαλαξίες...

Edited by Mesmer

Καθώς γράφω συχνά παρόμοια παραμυθάκια με παρόμοιο θεματικό άξονα το βρήκα πολύ ενδιαφέρον ακόμη κι αν είχα ψιλλιαστεί το τέλος.

Είναι μια όμορφη ιστορία που εκφραστικά με αφήνει ικανοποιημένο.

Καλωσόρισες και κατά την άποψη μου συνέχισε έτσι.

και για το trolling της υπόθεσης:

Σε καρτεσιανό σύστημα αξόνων Οχψ, η ευθεία (λ-1)χ+(λ+1)ψ-λ-3, λεR, περιγράφει τη φωτεινή ακτίνα που εκπέμπει ένας περιστρεφόμενος φάρος Φ.

1) Να βρείτε τις συντεταγμένες του φάρου Φ.

2) Τρία πλοία, βρίσκονται στα σημεία Κ(2,2), Λ(-1,5) και Μ(1,3). Να βρείτε τις εξισώσεις των φωτεινών ακτινών που διέρχονται απο τα πλοία Κ,Λ,Μ.

3)Να υπολογίσετε ποιο απο τα πλοία Κ και Λ βρίσκεται πλησιέστερα στη φωτεινή ακτίνα που διέρχεται απο το πλοίο Μ.

4) Να υπολογίσετε το εμβαδόν της θάλασσιας περιοχής που ορίζεται απο το φάρο Φ και τα πλοία Λ και Μ.

Όμορφο και μελαγχολικό παραμύθι.

Αν και είναι μικρό σε μέγεθος, μας δείχνει τα διάφορα στάδια που περνάει ένας άνθρωπος καθώς μεγαλώνει. Την περιέργεια του παιδιού, την ονειροπόληση του νέου, τη νοσταλγία του γέρου. Πετυχημένες οι σύντομες αναφορές.

Η γραφή είναι καλή και ταιριάζει στο ύφος του κειμένου, αλλά υπάρχουν αρκετά λαθάκια, που μάλλον θα θέλεις να διορθώσεις.

Έφτιαξα την αρχική φόρμα που έβγαζε μυστήρια αριθμοσύμβολα. :p

Καλωσόρισες στο φόρουμ, Αλέξανδρε. Να διαβάσουμε κι άλλες ιστορίες σου σύντομα.

Σε καρτεσιανό σύστημα αξόνων Οχψ, η ευθεία (λ-1)χ+(λ+1)ψ-λ-3, λεR

Κάπου εδώ, πρέπει να υπάρχει κι ένα «=». :lol:

Edited by Mesmer

Όντως o χαρακτηρισμός μελαγχολικό παραμύθι είναι ιδανικός. Μου άρεσε ο λυρισμός του πολύ και θυμίζει κάπως Coelho για μένα... Έχω την αίσθηση ότι τελείωσε κάπως απότομα. Δεν ξέρω πως ήταν πριν την παρέμβαση του Mesmer αλλά αν είχε πολλούς αριθμούς θα ήταν αποτρεπτικό :p :p :p

Edit: Καλώς μας ήρθες...

Edited by Oceanborn

σόρρυ που δεν απάντησα νωρίτερα παιδιά αλλα λόγω εξεταστικής έχει πέσει πολύ διάβασμα... ευχαριστώ για την διόρθωση της φόρμας! θέλετε να μου πείτε πια λάθη εντοπίσατε ώστε να τα προσέξω την επόμενη φορά...

Σου επισυνάπτω ένα αρχείο με τα λαθάκια. Τα περισσότερα είναι μάλλον βιασύνης, αλλά πρέπει να τα προσέχεις κι αυτά. :)

O ΦΑΡΟΣ.doc

Καλώς ήλθες φίλτατε.Μου θύμισε κάπως το giving tree η ιστορία σου.

Λάθη που εντόπισα εγώ σε μια ανάγνωση είναι: ίσως η έκφραση "ζούσε ένας φάρος." , ορθογραφικό στο χαιρόταν, δεν πρόσεξα κάτι άλλο και τέλος η κολλητή μορφοποίηση κειμένου.

Καλή συνέχεια εύχομαι!

Αρκετά καλή ιστορία. Θα μπορούσες να το μετατρέψεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια σε διήγημα. Νομίζω εξ άλλου ότι περισσότερο τέτοιο είναι παρά παραμύθι.

Καλή συνέχεια.chinese.gif

• 3 weeks later...

Mesmer, ευχαριστώ πραγματικά δεν τα είχα προσέξει

Asgaroth, ναι το θυμάμαι αυτό το παραμύθι, είναι ένα απο τα αγαπημένα μου και ναι η ιστορία είναι πολύ επιρρεασμένη απ' αυτό!

Μπόρχες, συμφωνώ

:)

παιδιά ευχαιστώ και πάλι για τις παρατηρήσεις και συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έτρεχα με την εξεταστική! anyway, καλή συνέχεια σε όλους!

Κι εμένα μου άρεσε αυτή η ιστοριούλα, συνέχεια τη γυρόφερνα αλλά δεν είχα σχολιάσει.

Συμφωνώ οτι το "ζούσε ένας φάρος" μου χτύπησε περίεργα.

Κατα τα άλλα πολύ ωράιο:good: