Διγέλαδος Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Alex Είδος ποιήματος: πεζό Αριθμός Στίχων: 28 Σχόλια: Αφετηρία ο Cummings, συνέχεια η τρέλα μου Αρχείο: H πόλη κοιμάται.doc Η πόλη κοιμάται με ένα τραγούδι στα μάτια της, Οι ώρες κατεβαίνουν ανάβοντας τα άστρα. H μοναξιά τώρα θα λάβει μέρος στο παιχνίδι τούτο. Ένας άνθρωπος περπατά. Όλα έχουν σιωπήσει εκτός από τα χείλη του. Σφυρίζει το ίδιο τραγούδι χωρίς να το γνωρίζει. Τα κτίρια τον κοιτάνε, Οι σκιές ζυγώνουν. Είναι μόνος, αλλά δεν νοιώθει μόνος. Κοιτάζει γύρω του, κανείς δεν είναι εκεί. Όταν η φασαρία σταματάει, οι πραγματικοί ήχοι διαπερνούν τα αυτιά, κάνουν την καρδιά να , και το μυαλό να , Είναι μόνος, η νύχτα τον περικυκλώνει. Είναι μόνος, ανάσες του ψιθυρίζουν. Είναι μόνος, αόρατα χέρια τον ακουμπούν. “Φύγετε!” Φωνάζει. Ένα φως ανάβει, Ένα παράθυρο ανοίγει. Ένα θυμωμένο πρόσωπο βγαίνει: “Σκάσε!” (Δεν είναι μόνος) Edited January 16, 2012 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 (edited) Μου αρεσε ... ειναι ιδιαιτερο! Μονες μου παρατηρησεις το "Η " στον τριτο στιχο δεν θελει τονο-σου ξεφυγε το ξερω απλα μια που το ειδα το λεω σαν καλο σπασικλακι και τον τελευταιο στιχο, θα τον προτιμουσα χωρις παρενθεση. Edited January 16, 2012 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 (edited) Ευχαριστώ, το διόρθωσα. Είναι με παρενθέσεις γιατί είναι χαμηλόφωνη σκέψη/συμπέρασμα (του είπε να σκάσει κι ο άλλος ). Edited January 16, 2012 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Ναι μαρε... το καταλαβα αυτο... απλα σε ποιηματα δεν μου αρεσουν νομιζω οι παρενθεσεις οπτικα και επειδη τα περισσοτερα, σκεψεις του ηταν μπορουσε να σταθει και χωρις παρενθεση... καλα τωρα... μιλαμε για την λεπτομερεια της λεπτομερειας... δεν ειναι και κανενα προβλημα απλα κουβεντα να γινεται... το προσωπακι ειναι ασχετο ηθελα απλα να το χρησιμοποιησω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Χαχα τότε δεν πρέπει να σ' αρέσει καθόλου ο cummings! (επειδή τις τιμά τις παρενθέσεις ;) ) Αλλά σοβαρά τώρα, η παρένθεση μπαίνει γιατί αυτή η σκέψη είναι κάπως περιττή (εννοείται), αλλά γίνεται ως απάντηση στις προηγούμενες σκέψεις. Μη νομίζεις κι εγώ στην αρχή την είχα χωρίς παρενθέσεις, αλλά μετά από σκέψη τις έβαλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Η αίσθηση της μοναξιάς είναι διάχυτη στο ποίημα σου. Ίσως ο ήρωας κατέφυγε στις πολλαπλές πλευρές που κρύβει το μυαλό του για καταφύγιο ή ακόμα περισσότερο στην αντίδραση κάποιου αληθινού προσώπου ώστε να νιώσει λιγότερο μόνος... Από την αρχή του ποιήματος ξεκινάς σαν ο ήρωας να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του Είναι μόνος, αλλά δεν νοιώθει μόνος. Δε γίνεται να ναι μόνος. Και η τελική διαπίστωση "(Δεν είναι μόνος)". Θεωρώ ότι την αρχική αυθυποβολή και την έκβαση της "ιστορίας" την διαχειρίστηκες καλά και κατάφερες να μας περάσεις πολλά συναισθήματα. Άρα η παρένθεση στο τέλος βοηθάει πολύ... Καλή συνέχεια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Η αίσθηση της μοναξιάς είναι διάχυτη στο ποίημα σου. Ίσως ο ήρωας κατέφυγε στις πολλαπλές πλευρές που κρύβει το μυαλό του για καταφύγιο ή ακόμα περισσότερο στην αντίδραση κάποιου αληθινού προσώπου ώστε να νιώσει λιγότερο μόνος... Από την αρχή του ποιήματος ξεκινάς σαν ο ήρωας να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του Είναι μόνος, αλλά δεν νοιώθει μόνος. Δε γίνεται να ναι μόνος. Και η τελική διαπίστωση "(Δεν είναι μόνος)". Θεωρώ ότι την αρχική αυθυποβολή και την έκβαση της "ιστορίας" την διαχειρίστηκες καλά και κατάφερες να μας περάσεις πολλά συναισθήματα. Άρα η παρένθεση στο τέλος βοηθάει πολύ... Καλή συνέχεια... Για μένα είναι επιτυχία που κατάφερα να περάσω έστω ένα συναίσθημα. Αρά ακόμα μεγαλύτερη όταν πέρασα περισσότερα από ένα! Και χαίρομαι για αυτό Το Είναι μόνος, αλλά δεν νοιώθει μόνος. και στο τέλος (Δεν είναι μόνος) Δεν το είχα προσέξει! Πολύ καλό μάτι! Άρα να ένα καλύτερο επίχειρημα γιατί χρειάζεται. Ευχαριστώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 (edited) Πολύ καλό! Στην αρχή μου φάνηκε πως άνετα θα γινόταν τραγούδι. Μετά εκεί που νιώθει πράγματα να τον ζυγώνουν έγινε χόρρορ και η αλήθεια είναι πως ανατρίχιασα λίγο. Το ότι κάποιος ανοίγει το παράθυρο εκείνη την στιγμή μου φάνηκε λυτρωτικό. Σαν αυτός ο άνθρωπος να τον γλιτώνει από το ότι φρικιαστικό μπορούσε να του κάνει η νύχτα... ή τα πλάσματα της νύχτας που τον πέτυχαν μόνο στην πόλη. Με έχει επηρεάσει πολύ ο Νορθ ε; Μην ντρέπεσαι πες το! Μου άρεσε πολυ! Edited January 16, 2012 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Χεχε δεν ξέρω τίποτα. Ναι, όντως σώθηκε κατά μια έννοια από τον αγουροξυπνημένο τύπο. Ευχαριστώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts