Guest old#2065 Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Ποιητικό ψευδώνυμο : Θλιμμένη αζαλέα Είδος ποιήματος: Φάνταζυ ρεμπέτικο Αριθιμός στίχοι: τεσσαράκοντα Σχόλια: Για όλα φταίει ο Μπάμπης Λούμπεν.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Είχες πει once για πλάκα οτι είχες πάρει μέρος για της laas το χατήρι μην αρχίσουμε ψηστήρι Σ' έπεισε όμως κι ο Μπάμπης δεν αντέχεις στις κυρίες καθώς φαίνεται να λες όχι, και δικαιολογίες Μετα το καλλιτεχνικό διάλειμμα τα σχόλια: Μου άρεσε. Εχει να πει μια ιστορία και την λέει καλά. Οι στιχοι μου θυμισαν λίγο διαλόγους απο "τα παιδιά της πιάτσας". Ωραία εποχή και πρόσφορη για ιστορίες. Ταιριαξες ωραία και το φανταστικό στοιχείο στο τέλος. Μια καλή και διαφορετική απο τα συνηθισμένα συμμετοχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Το κουμάρι είναι το απόλυτο παιχνίδι της τύχης και της ατυχίας, ινδοί έχουν ένα ολόκληρο έπος γι’ αυτό. Η ρίμα σου είναι ωραία, λαϊκή και ιστορία καλοστημένη. Ο καλύτερος στίχος : Μα μια μάγισσα εμένα Μου είχε κόλπα μαθημένα Και στον κούκο με καπέλο Βγάζω ότι φύλλο θέλω. Και αξίζει να τραγουδηθεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Γουστάρω που δε ρίχνεις άρνηση στο ωραίο φύλλο (άχου, δεν τό 'χω, δεν τό 'χω καθόλου! ) Πολύ ωραίο, με τον κλασσικό, ευχάριστο χαρακτήρα σου και το διακριτικό χιούμορ. Θα ήθελα να είχες κι έναν τζουρά να μού 'παιζες, να μου το τραγουδούσες, αλλά κι έτσι καλό ήταν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Κι εγώ έτσι ακριβώς το σκεφτόμουνα, με τζουρά συγκεκριμένα (όχι με ούτι, όχι με μπουζούκι, με τζουρά). Εξαιρετικά ευκολοδιάβαστο και πολύ χαριτωμένο. Μια όμορφη έμμετρη ιστορία, ειπωμένη ιντριγκαδόρικα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Από τα καλύτερα έργα που έχω διαβάσει ποτέ στο sff. Νίκο μου, τι να λέμε, έχεις περίσσεια ψυχής και τη χαρίζεις έτσι απλόχερα και στα έργα σου. Χαίρομαι πραγματικά που μας δίνεις τέτοια πράγματα από το μεράκι σου. Είσαι πραγματικά μάγκας άνθρωπος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 (edited) Πολύ ιδιαίτερο κράμα, πραγματικά ευφάνταστο, με ρυθμό και νεύρο. Δεν είμαι φαν της ομοιοκαταληξίας, αλλά εδώ δημιούργησε ένα παιγνιώδες ύφος που ταίριαζε. Δεν έχω διαβάσει άλλα του διαγωνισμού αλλά με ικανοποίησε πολύ. Καλή επιτυχία. Edited January 23, 2012 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Xε χε χε... οντως το εγραψες με παιχνιδιαρικη και χιουμοριστικη διαθεση και αφηνει ενα στραβο χαμογελακι καθως το διαβαζεις... Η μαγισσα στο τελος ειναι ασχετουλα και χρειαστηκα τις επεξηγησεις των λεξεων στο τελος για να καταλαβω τι γινεται. Παρολο το παιχνιδιαρικο υφος και την αισθηση του αναλαφρου, εχεις προσεξει την ριμα και την παρουσιαση και παντα εχω την αισθηση πως τετοια ποιηματα απαιτουν περισσοτερη δουλεια απο οσο φαινεται. Συνηθως ομως τετοια ποιηματα με ενοχλουν, τα βρισκω σαχλα, αλλα το δικο σου ακροβατει με ενα χιουμορακι που το κανει συμπαθητικο και δεν μπορω να το κακολογησω... Καλη επιτυχια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Πραγματικά μ έκανε να χαμογελάσω και όχι στραβά! Πάλι καλά που χες και τις υποσημειώσεις npaps, γιατί θα έπρεπε να τα ψάχνω στο google Είναι όντως ευφάνταστο και ευχάριστο. Το διασκέδασα πολύ. Νομίζω από μόνο του είναι σαν παιχνίδι. Η ιδέα της μάγισσας στο τέλος είναι τέλεια Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 (edited) Απολαυστικό. Από τα αγαπημένα μου στο διαγωνισμό. Γρήγορο, εύστοχο, έξυπνο και εύθυμο. Edited January 25, 2012 by Mesmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Ένα ρεμπέτικο '' παλιάς κοπής''.... Συμφωνώ ότι χρειάζεται συνοδεία τζουρά. Πολύ καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Είναι πολύ ωραίο, εύθυμο με χιούμορ και μου άρεσε και το πως μπήκε το φανταστικό στοιχείο. Καλη επιτυχία!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Ποιητικό ψευδώνυμο : Θλιμμένη αζαλέα Ε, λοιπόν, το χιούμορ σου διαποτίζει όλη τη συμμετοχή σου, ξεκινώντας από τούτο εδώ το σχόλιο και τελειώνοντας με τις υποσημειώσεις μέσα στο αρχείο του ποιήματος! Πραγματικά απορώ πώς τα καταφέρνεις και σου βγάζω το καπέλο -χωρίς κούκο, όμως! Άνετος ρυθμός και ωραία, πετυχημένη ομοιοκαταληξία. Πέρα απ'το ότι έμαθα 6 άγνωστες λέξεις, το ποίημα σου με μετέφερε σε μια εποχή αλλοτινή. Τα ζούσα αυτά που περιέγραφες, τα έβλεπα, τα άκουγα, τα μύριζα. Όλα ποτισμένα σ'ένα πυρετώδες πορτοκαλί, εκτός από το τέλος που βάφτηκε μ'ένα απαλό μαβί χρώμα. Το τελευταίο τετράστιχο μου έφερε στο μυαλό το εικονίδιο που έχει η Κιάρα στην υπογραφή της. Και δεν ξέρω τι είναι ο τζουράς, αλλά πολύ θα ήθελα να το ακούσω να τραγουδιέται υπό την συνοδεία του. Να'σαι καλά και να συνεχίσεις να γράφεις! Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Μια απορία μοναχά: ο τίτλος "Λούμπεν" μην έχει να κάνει με τη λούμπα στην οποία έπεσαν τελικά αυτοί οι μάγκες...; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Και δεν ξέρω τι είναι ο τζουράς, αλλά πολύ θα ήθελα να το ακούσω να τραγουδιέται υπό την συνοδεία του. Ο τζουράς είναι νυκτό μουσικό όργανο, οχτάχορδο η εξάχορδο, μετεξελιξη της αρχαιοελληνικής πανδούρας. Θεωρείται μικρογραφία του μπουζουκιού. Εσύ αθώο μικρο μου δεν τον ήξερες τον τζουρά. Οι μόρτισες όμως από πάνω.......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Aσχετη ερωτηση ο τζουρας δεν ειναι το μπαγλαμαδακι? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Aσχετη ερωτηση ο τζουρας δεν ειναι το μπαγλαμαδακι? Όχι, ο τζουρας είναι σε μήκος σαν το μπουζούκι και πολύ μικρότερο ηχείο (σκάφος), ενώ το μπαγλαμαδάκι είναι πολύ μικρότερο συνολικά και το έφτιαξαν οι παράνομοι ρεμπέτες για να το κρύβουν στο ρούχο τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Λούμπεν, νεραϊδούλα, σημαίνει, αν δεν κάνω λάθος, κουρέλι σε κάποια γλώσσα, ίσως γερμανικά, και στα ελληνικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει τους "μπας κλας" ανθρώπους, τον υπόκοσμο, τους φτωχούς, τους παρηκμασμένους, τους μικροαπατεώνες - έτσι νομίζω, τέλος πάντων. Στο ψητό: είχε αρκετή πλάκα η ατμόσφαιρα "τεκέ" και μου θύμισε Τσιφόρο. Αλλά οι άγνωστες λέξεις με εμπόδιζαν να το καταλάβω και οι πολύ μικροί στίχοι το διέκοπταν συνεχώς. Ίσως έδωσες περισσότερη σημασία στην ομοιοκαταληξία, παρά στην ιστορία. Ίσως πάλι να το διάβασα εγώ πολύ βιαστικά. Θα το ξαναδιαβάσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Ρε! Αυτό είναι πολύ καλό! Πραγματικά πολύ καλό όμως! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 (edited) Ίσως πάλι να το διάβασα εγώ πολύ βιαστικά. Θα το ξαναδιαβάσω. Και βέβαια να το ξαναδιαβάσετε, κατα προτίμηση μάλιστα πριν να ψηφίσετε (το +1 για την μετάφραση του τίτλου) Edited February 4, 2012 by npaps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Χαχαχαχα! Προσπαθούσα να το "ακούω" στο μυαλό μου με το "σωστό" υφάκι και σε κάποιους στίχους τα γέλια μου έφτασαν σ' όλο το σπίτι. Η στροφή που αναφέρει η deadend πιο πάνω ήταν και για μένα η καλύτερη. Επίσης: -Συμφωνώ για τη διατήρηση των λεπτών ισορροπιών. Αν και κινδύνευσες, δεν ξέφυγες. -Πράγματι πολύ ταιριαστό το δέσιμο με τη... Nienor στο τέλος. Αν είχες σκεφτεί / καταφέρει να εισάγεις και τον στίχο Και για όλα φταίει ο Μπάμπης εντάξει, δεν θα 'ξερα τι άλλο να ζητήσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πυθαρίων Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 "Μα μια μάγισσα εμένα Μου είχε κόλπα μαθημένα Και στον κούκο με καπέλο (3) Βγάζω ότι φύλλο θέλω." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια αγίους έβλεπα και αγγελάκια. Και φούμα-φούμα στη Φρεαττύδα ότι μ’ αγάπαγες, απίστη, είδα. Αυτό μου θύμισε ο τελευταίος στίχος. Είχε πολύ πλάκα και ήταν σίγουρα το πιο πρωτότυπο του διαγωνισμού. Καλή επιτυχία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 (edited) Σας ευχαριστώ όλους Edited February 6, 2012 by npaps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts