Nihilio Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 (edited) Τα βραβεία Bram Stoker αποτελλούν θεσμό της Horror Writers Association (HWA) για διάκριση (superior achievement) στη λογοτεχνία τρόμου. Τα βραβεία ξεκίνησαν το 1987, με τους νικητές να επιλέγονται μετά από ψηφοφορία των εν ενεργεία μελών της HWA. Το όνομά τους προέρχεται από τον Ιρλανδό συγγραφέα Bram Stoker, συγγραφέα του Δράκουλα. Μυθιστορήματα που διακρίθηκαν 1987: Misery by Stephen King and Swan Song by Robert R. McCammon (tie) 1988: The Silence of the Lambs by Thomas Harris 1989: Carrion Comfort by Dan Simmons 1990: Mine by Robert R. McCammon 1991: Boy's Life by Robert R. McCammon 1992: Blood of the Lamb by Thomas F. Monteleone 1993: The Throat by Peter Straub 1994: Dead in the Water by Nancy Holder 1995: Zombie by Joyce Carol Oates 1996: The Green Mile by Stephen King (Signet) 1997: Children of the Dusk by Janet Berliner & George Guthrdge 1998: Bag of Bones by Stephen King (Scribner) 1999: Mr. X by Peter Straub 2000: The Traveling Vampire Show by Richard Laymon 2001: American Gods by Neil Gaiman 2002: The Night Class by Tom Piccirilli 2003: lost boy lost girl by Peter Straub 2004: In the Night Room by Peter Straub 2005: (tie) Creepers by David Morrell and Dread in the Beast by Charlee Jacob 2006: Lisey's Story by Stephen King (Scribner) 2007: The Missing by Sarah Langan 2008: Duma Key by Stephen King (Scribner) 2009: Audrey's Door by Sarah Langan, 2010: A Dark Matter by Peter Straub Edited January 29, 2012 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Πήρε Μπραμ Στόκερ ο Χιλ για τον "Κερασφόρο";! Α πα πα πα.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Γιατί ρε; Μια χαρά ειναι ο κερασφόρος. Τι καλυτερο βγήκε το 2010; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Πήρε Μπραμ Στόκερ ο Χιλ για τον "Κερασφόρο";! Α πα πα πα.... Όχι. Αυτό ήταν δικό μου λάθος, γιατί στη σελίδα με τα βραβεία δεν είχαν τον νικητή πρώτο, αλλά τους είχαν αλφαβητικά. Το Bram Stoker το πήρε το A Dark Matter (η νύχτα του κακού) του Peter Straub. Το οποίο, από όσο θυμάμαι, μόνο σε εμένα άρεσε εδώ μέσα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Πήρε Μπραμ Στόκερ ο Χιλ για τον "Κερασφόρο";! Α πα πα πα.... Όχι. Αυτό ήταν δικό μου λάθος, γιατί στη σελίδα με τα βραβεία δεν είχαν τον νικητή πρώτο, αλλά τους είχαν αλφαβητικά. Το Bram Stoker το πήρε το A Dark Matter (η νύχτα του κακού) του Peter Straub. Το οποίο, από όσο θυμάμαι, μόνο σε εμένα άρεσε εδώ μέσα... Πρέπει να βγηκαν την ίδια χρονια ο κερασφόρος και η νυχτα του κακου. Τα διάβασα πάντως και τα δύο το καλοκαίρι. Μεταξύ των δύο θα ψηφιζα κερασφόρο με μεγάλη ευκολία. Πάσχισα να τελειώσω την νυχτα του κακου.Κακή λογοτεχνία... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 (edited) Το 2006 πήρε Bram Stoker "Η Ιστορία της Λίσι" του Κινγκ; Σε όποιον με ρωτάει τι να διαβάσει απο Κινγκ του λέω "Πάρε οποιο θες εκτός απο την ιστορία της Λίσι'. Αφου να φανταστείτε οι κριτικοι το λάτρεψαν. Θεώρησαν οτι είναι η καλυτερη στιγμη του Κινγκ... Αυτο και μονο αρκει! Edited January 29, 2012 by Drake Ramore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 (edited) Και εγώ δεν τρελάθηκα με την Νύχτα του Κακού, αλλά τον Κερασφόρο δεν τον τελειώσα καν... Tελείως απάλευτο βιβλίο. εντιτ ναι Ντρεηκ, και το 2006 βγηκε και ο Φύλακας της Λανγκαν. Έλεος!!! Edited January 29, 2012 by Adicto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Πήρε Μπραμ Στόκερ ο Χιλ για τον "Κερασφόρο";! Α πα πα πα.... Όχι. Αυτό ήταν δικό μου λάθος, γιατί στη σελίδα με τα βραβεία δεν είχαν τον νικητή πρώτο, αλλά τους είχαν αλφαβητικά. Το Bram Stoker το πήρε το A Dark Matter (η νύχτα του κακού) του Peter Straub. Το οποίο, από όσο θυμάμαι, μόνο σε εμένα άρεσε εδώ μέσα... Έεεελα βρε! Κι εμένα μου άρεσε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Τον Κερασφόρο δεν τον τελειώσα καν... Tελείως απάλευτο βιβλίο. Μετά τις πρώτες 100 σελίδες η ποιότητα πέφτει τραγικά. (Το σώζει μόνο η φάση με το σημείωμα στα τελειώματα, φανταστικό σημείο αλλά 2 μόνο σελίδες ) Όπως το είπε ο Σταμάτης. Κι εγώ με το ζόρι το τέλειωσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Τα Bram Stoker υπόψη τα ψηφίζουν τα μέλη της Horror WRITERS Association, άρα σε κάποιο βαθμό δεν ψηφίζουν το καλύτερο αλλά το πιο hip βιβλίο. Και αν θέλετε να διαβάσετε πραγματικά ΑΠΑΛΕΥΤΟ βιβλίο που είχε πάρει Bram Stoker πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, κοιτάχτε το "Τραγούδι της Αυγής" του Μ. Μαράνο (Dawnsong). Κόβω το λαιμό μου ότι το βιβλίο πήρε το βραβείο γιατί έκανε ακριβώς ότι ήταν στη μόδα την εποχή που βγήκε: λυρική γραφή, πολιτικός προβληματισμός, γκέυ χαρακτήρας, χαζή ανατροπή στο τέλος.... Επίσης συνειδητοποιώ ότι από τη λίστα έχω διαβάσει μόλις 4 βιβλία: τα τρία τελευταία του Straub (και το literary horror είναι hip στις μέρες μας) και το Zombie της Oates. Και σύντομα θα πιάσω και το Mine του McCammon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 (edited) Προσυπογράφω για το Τραγούδι της Αυγης. Παίζει να είναι με διαφορά το χειρότερο που έβγαλε το Οξύ στη σειρά Κόλαση. Θυμάμαι ότι το διάβαζα και κάθε τρεις και λίγο κοίταγα πάλι το εξώφυλλο για να σιγουρευτώ ότι όντως είχε Μπραμ Στόκερ (το έγραφε όλο καμάρι μπροστα).... Από τη λίστα έχω διαβάσει μόλις 5, άλλωστε πλην του Κινγκ τα πιο πολλά πρέπει να είναι και αμετάφραστα. Πρέπει να τσεκάρω τι παίζει και με τα διηγήματα που έχουν πάρει Στόκερ... Edited January 29, 2012 by Adicto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Εντάξει, τα βραβεία Στόκερ πρέπει να κρατάνε ακόμη την αξιοπιστία τους. Άλλωστε δεν τα αρνήθηκε ακόμη κάποιος βραβευμένος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 +1 στον Δρ. Ραμόρε από μένα! (Όντως το Τραγούδι της Αυγής ήταν τραγικά τραγικό. Περίμενα κι εγώ όλο λαχτάρα να δω το Εργοστάσιο Σφηκών -ίσως το καλύτερο βιβλίο τρόμου που έχω διαβάσει- στη λίστα με τα βραβευμένα, αλλά φευ...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 +1 στον Δρ. Ραμόρε από μένα! (Όντως το Τραγούδι της Αυγής ήταν τραγικά τραγικό. Περίμενα κι εγώ όλο λαχτάρα να δω το Εργοστάσιο Σφηκών -ίσως το καλύτερο βιβλίο τρόμου που έχω διαβάσει- στη λίστα με τα βραβευμένα, αλλά φευ...) Φταίει το Hip που είπε ο Νιχίλιο παραπάνω. Θυμήσου, ψηφίζουν συγγραφείς. Αυτό δίνει διαφορετικά αποτελέσματα. Ή θα είναι σχετικά με βιβλία που βρίσκονταν στην μόδα την εποχή που βραβεύτηκαν, είτε σε συγγραφείς που άλλαξαν δραματικά το μέχρι εκείνη τη στιγμή στυλ τους, απευθυνόμενοι σε ευρύτερη βάση συνήθως. Σαν παράδειγμα μπορείς να δεις τι συμβαίνει και στα Όσκαρ ή τις Χρυσές Σφαίρες. Είναι παρόμοια η κατάσταση κι εκεί. Πχ φέτος τραβoύσα τα μαλλιά μου με την βράβευση του Ματ Λε Μπλανκ με χρυσή σφαίρα για το "Episodes". Ο άνθρωπος που για μια δεκαετία που έπαιζε τον Τζόυ, αγνοήθηκε επιδεικτικά από αυτούς που δίνουν τα βραβεία -αλλά πήρε το People's Choice award για Favorite male television star απο το κοινό- πήρε τελικά βραβείο για μια ερμηνεία που το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι...άνευρη; Δίχως έμπνευση; Τι να πω; Ίσως ένιωσαν να του το χρωστάνε... Υ.Γ...και πόσα ακόμη παραδείγματα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 +1 στον Δρ. Ραμόρε από μένα! (Όντως το Τραγούδι της Αυγής ήταν τραγικά τραγικό. Περίμενα κι εγώ όλο λαχτάρα να δω το Εργοστάσιο Σφηκών -ίσως το καλύτερο βιβλίο τρόμου που έχω διαβάσει- στη λίστα με τα βραβευμένα, αλλά φευ...) Λογικά το Εργοστάσιο Σφηκών λείπει, για 2 λόγους. 1) Είναι η πρώτη νουβέλα του Banks, άρα θα ήταν στην κατηγορία First Novel (η οποία έχει μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ονόματα) 2) Εκδόθηκε 3 χρόνια πριν την αρχή των βραβείων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 (edited) Kαι μία best of list (πέραν των νικητών/υποψηφίων για Στόκερ) από τη Horror Writters Association (με μπόλντ όσα έχω διαβάσει): Best Ghost stories of Algernon Blackwood The Exorcist by William Peter Blatty Something Wicked This Way Comes by Ray Bradbury Lost Souls by Poppy Z. Brite The Hungry Moon by Ramsey Campbell The Between by Tananarive Due Darklands by Dennis Etchison Raven by Charles L Grant Dead in the Water by Nancy Holder The Haunting of Hill House by Shirley Jackson The Lottery and Other Stories by Shirley Jackson Turn of the Screw by Henry James The Ghost Stories of M.R. James Dr. Adder by K.W. Jeter (λίγες σελίδες θέλω για να το τελειώσω αυτό...) The Metamorphosis and Other Stories by Franz Kafka < Pet Semetary by Stephen King The Shining by Stephen King The Stand by Stephen King Skin by Kathe Koja Dark Dance by Tanith Lee Conjure Wife by Fritz Leiber Rosemary's Baby by Ira Levin Songs of a Dead Dreamer by Thomas Ligotti Lovers Living, Lovers Dead by Richard Lortz The Dunwich Horror and Others by H.P. Lovecraft At the Mountains of Madness by H.P. Lovecraft The Hill of Dreams by Arthur Machen Tales of Horror and the Supernatural by Arthur Machen Sineater by Elizabeth Massie I Am Legend by Richard Matheson Relic by Douglas Preston and Lincoln Child Frankenstein by Mary Shelley Book of the Dead edited by John Skipp and Craig Spector Ghoul by Michael Slade Vampire Junction by S.P. Somtow The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde by Robert Louis Stevenson Dracula by Bram Stoker Some of Your Blood by Theodore Sturgeon Phantom by Thomas Tessier Sacrifice by Andrew Vachss Edited February 2, 2012 by Adicto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts