Cyrano Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 (edited) Ε, ναι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ακόμη θυμάμαι και μια μουρλή φιλόλογο που είχα, που προσπαθούσε να μας κάνει να μάθουμε τις προθέσεις και τους συνδέσμους, φτιάχνοντας φωνητικά ποιηματάκια. Αυτό με τις προθέσεις, επίσης μου έχει μείνει ανεξίτηλο: Με, σε, για, ως από, κατά, προς μετά, παρά, αντί δίχως, ίσαμε, χωρίς Άντε μετά να πεις ότι με την πλύση εγκεφάλου δε μαθαίνεις πράγματα... Edited February 15, 2012 by Cyrano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Άντε μετά να πεις ότι με την πλύση εγκεφάλου δε μαθαίνεις πράγματα... O.T. ε, βέβαια, και μια και είδα ότι σε προηγούμενα ποστ επαναλαμβάνομαι άθελά μου, να προσθέσω την κορυφαία ρήση φίλου: επανάληψις μήτηρ πάσης επαναλήψεως Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Κανε βαρια καρδια ναυτη μαγκα αλλα μην ζητησεις χρήματα... Το θυμάται κανεις αυτο το μνημονικο κανονα για τον περιοδικο πινακα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 (edited) Κανε βαρια καρδια ναυτη μαγκα αλλα μην ζητησεις χρήματα... Το θυμάται κανεις αυτο το μνημονικο κανονα για τον περιοδικο πινακα; Κάνε βαριά καρδιά, ναύτη μάγκα, αλλά μη ζητάς φέτος νικέλιο./ Η Κιουρί ηγόρασε αγόρασε πλατινένιο άουντι. (K, Ba, Ca, Na, Mg, Al, Mn, Zn, Fe, Ni, Sn, Pb,/H, Cu, Hg, Ag, Pt, Au). Τα δύο υπογραμμισμένα στοιχεία δεν υπάρχουν στα ποιηματάκια. Edited February 15, 2012 by GeoVa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Ni, Sn, Pb, Νίκο, φέρε κορίτσια στην παμπ! Έτσι το θυμάμαι εγώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReaper Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 Σύμφωνα με όσα γνωρίζω περί του θέματος, το τελικό ν μπαίνει μπαίνει όταν η λέξη που ακολουθεί ξεκινάει από φωνήεν και τα γράμματα Κ-("τον καρ....ακατσάνη" θα λέγα) Μ-("τον μαλ....ακό καναπέ" να αγοράσω) Π-("τον παπ...υρο του Φαραώ" να διαβάσεις) Τ-("τον τύπο" δεν μπορούσα να σκεφτώ κάνα καλό λογοπαίγνιο) Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν τα κύρια ονόματα και οι λέξεις που ξεκινάνε με τα διπλά σύμφωνα. Αυτά ξέρω για το φαινόμενο. Και κάτι ακόμη ξέρω αλλά δεν το θυμάμαι τώρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts