abuno Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 (edited) ***Αφαιρέθηκε μετά από αίτημα του συγγραφέα*** Edited August 19, 2013 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Ωω...! Ωραίο, ειδικά το τέλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Ποίημα ή πεζό; Όμορφο πολύ αν και μου το χαλάει λίγο το κομμάτι με τους μπάτσους... Βέβαια η τελευταία πρόταση με επαναφέρει στον λυρισμό σου. Όμορφο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted February 21, 2012 Author Share Posted February 21, 2012 Χωρίς κανέναν υπαινιγμό, θα με ενδιέφερε να μάθω τι είναι αυτό ακριβώς που σε χαλάει; Η λέξη ''μπάτσοι'' ; , ο συμβολισμός; , η ιδέα; , πιστεύεις ότι δεν ταιριάζει με το ύφος;... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Χωρίς κανέναν υπαινιγμό, θα με ενδιέφερε να μάθω τι είναι αυτό ακριβώς που σε χαλάει; Η λέξη ''μπάτσοι'' ; , ο συμβολισμός; , η ιδέα; , πιστεύεις ότι δεν ταιριάζει με το ύφος;... Νιώθω ότι μέχρι εκείνο το σημείο με ταξιδεύεις. Σχηματίζω στο μυαλό μου ένα σωρό εικόνες, η ατμόσφαιρα μοιάζει σαν ψευδαίσθηση και ξαφνικά μου πετάς κάτι απτό. Είναι σα να με ξυπνάς. Δεν είναι ακριβώς ότι δεν ταιριάζει. Είναι τι στόχο έχεις. Τι θέλεις να κάνεις; Θες να σχηματίσεις μια αντίθεση; Αυτό ναι το καταφέρνεις. Και ναι υφολογικά ταιριάζει. Ούτε μπορώ να πω ότι με χαλάει. Είναι ίσως μια εκνευριστικά όμορφη ανάγκη για ξύπνημα μέσα από το ίδιο το αφήγημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted February 21, 2012 Author Share Posted February 21, 2012 Έχεις δίκιο. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο, το πόσο μπορεί να αλλάξει την εικόνα μία και μόνο λέξη. Είναι μια βίαιη και απότομη δόση ρεαλισμού στο ποιητικό μοτίβο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Έχεις δίκιο. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο, το πόσο μπορεί να αλλάξει την εικόνα μία και μόνο λέξη. Είναι μια βίαιη και απότομη δόση ρεαλισμού στο ποιητικό μοτίβο. Δεν είναι κακό... Είναι απλά τι στόχο είχες ή πως το ένιωσες εκείνη τη στιγμή που το έγραφες. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο κείμενο προδίδει πολλά συναισθήματα. Εάν το έκανες με στόχο να επιστρέψεις στον ρεαλισμό το επιτυγχάνεις. Αν από την άλλη ήταν κάτι πηγαίο που δεν το σκέφτηκες τότε δείχνει ότι κάτι ήθελες να πεις... Σε κάθε περίπτωση αξίζει να υπάρχει εκεί Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted February 21, 2012 Author Share Posted February 21, 2012 Δεν απολογούμαι. Απλά θέλω να δω πώς φανερώθηκε σε εσένα. Το κείμενο είναι όπως το ήθελα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Ούτε και μ' εμένα δούλεψε το σπάσιμο (στο ποιητικό μοτίβο) που επιχείρησες με το 'μπάτσοι'. Πήγαινα καλά ως εκεί, αλλά η συγκεκριμένη λέξη (αντί να με γειώσει) με ψιλοπέταξε έξω από τη ροή. Όπως το νιώθω, θα κατάφερνες να με 'γειώσεις' μια χαρά με το 'συλλαμβάνουν' και μόνο, δεν χρειαζόμουν το 'μπάτσοι'. Στην περίπτωση που θελήσεις να το αλλάξεις, να πω ότι το 'φύλακες' είναι κατά τη γνώμη μου καταλληλότερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts