thefwoc Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Καλησπέρα σε όλους, αυτή είναι η πρώτη καθαρά Fantasy ιστορία που έγραψα, ελπίζω να σας αρέσει κ περιμένω τα σχόλια σας. Όνομα Συγγραφέα: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Είδος: Ηρωικη Φαντασία Βία: Ναι Σεξ: 'Οχι Αριθμός Λέξεων: 3.773 Αυτοτελής: Ναι Ο Εξουσιαστής Της Ζωής.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Καλησπέρα, Αλέξανδρε, και καλωσόρισες στο φόρουμ. Αυτή είναι η πρώτη σου ιστορία που διαβάζω και μου άφησε καλές εντυπώσεις, μιας και δείχνει ότι χειρίζεσαι αρκετά καλά το λόγο. Το διήγημα πρόκειται για μια σχετικά κλασική πλοκή ηρωικού φάντασυ (χωρίς να είμαι και κανένας μεγάλος γνώστης του είδους), που καταφέρνει, όμως, να κρατήσει το ενδιαφέρον. Αν μπορώ να βρω κάτι το αρνητικό είναι ότι δεν υπήρξε κάποια ισχυρή ανατροπή ή ένα σημαντικό γεγονός που θα έκανε την ιστορία σου ξεχωριστή. Επίσης, και κάποιοι διάλογοι δεν ακούγονταν όσο φυσικοί θα έπρεπε. Το να προσπαθείς συνέχεια να δώσεις έναν «επικό» τόνο στους διαλόγους, κάποιες φορές καταλήγει σε ύφος που μοιάζει πομπώδες. Υπήρξαν, όμως, κι αρκετές καλές στιγμές μέσα στην ιστορία, όπως το γράμμα και η σκηνή της μάχης. Υπήρχαν ορισμένα λαθάκια στο κείμενο. Σου έχω σημειώσει κάποιες παρατηρήσεις στο αρχείο. Ο Εξουσιαστής Της Ζωής.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefwoc Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Καλησπέρα Άγγελε, Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις παρατηρήσεις, είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα αυτό το φόρουμ και μπορώ να διαβάζω ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται στο δικό μου ή σε πολύ ανώτερο λογοτεχνικό επίπεδο αλλά και να εκθέτω τα διηγήματά μου και να διαβάζω τις παρατηρήσεις που τόσο πολύ χρειάζομαι για να βελτιωθώ. Όπως και να το κάνεις οι γνωστοί και φίλοι είτε δεν είναι αρκετά αντικειμενικοί είτε το παίρνουν λίγο στη πλάκα. Ελπίζω να ευχαριστήσω και εγώ τα άλλα μέλη με τις ιστορίες μου όσο ευχαριστιέμαι εγώ με τις δικές τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loch Moors Posted March 31, 2012 Share Posted March 31, 2012 Γεια σου! Λοιπόν, έχει κάτι μέρες που διάβασα το κείμενό σου, και μου έμειναν κάποιες παρατηρήσεις/σχόλια στο μυαλό για να σου γράψω. Η υπόθεση σου και το πλαίσιο είναι "πρόσφορο έδαφος" για την επική φαντασία. Επίσης, ο τρόπος που γράφεις είναι καλός και μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θέλεις να πεις (και θα γίνει ακόμα καλύτερος αν συνεχίσεις να γράφεις). Φυσικά μερικά σημεία ίσως ξεφεύγουν λίγο από το ύφος - οι διάλογοι ας πούμε, όπως είπε και ο Mesmer - αλλά αυτά είναι πράγματα που διορθώνονται. Αυτό που δεν βρήκα στην ιστορία αυτή είναι κάτι που να δίνει το δικό σου "στίγμα" ως συγγραφέα, ώστε να μην είναι απλά μιαν επανάληψη-παραλλαγή των φάνταζι που συνήθως διαβάζουμε συνήθως. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να είναι κάποιο γεγονός, κάποια ιδέα, κάποια περιγραφή... αυτό το αποφασίζεις εσύ Κάτι άλλο που νομίζω ότι δεν ταιριάζει τόσο κατά τη γνώμη μου, είναι ο τρόπος που αρχίζεις το κείμενο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ζωή που ζεις δεν σε ικανοποιεί; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι είσαι γεννημένος για να κάνεις κάτι άλλο; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θες να αλλάξεις της ζωή σου τελείως; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σου αν είχες πάρει διαφορετικές αποφάσεις σε σημαντικές στιγμές; ΝΑΙ. Αυτή είναι η απάντηση που θα έδιναν οι περισσότεροι άνθρωποι στα παραπάνω ερωτήματα... πιστεύω ότι η εισαγωγή αυτήν δεν συμβαδίζει με το ύφος του υπόλοιπου κειμένου. Όταν τη διάβασα περίμενα να ακολουθήσει κάτι διαφορετικό... στο σήμερα ίσως; Αυτή την εντύπωση πήρα! Μπράβο για την προσπάθεια πάντως, όπως και για την απόφαση να μοιραστείς το κείμενό σου. Καλές... εμπνεύσεις και στα επόμενα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts