Jump to content

Στον ηλεκτρικό

iliosporos

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Hλίας

Είδος: Ας πούμε τρόμος

Βία; Όχι

Σεξ; Yes please

Αριθμός Λέξεων: 456

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Κάτι μικρό μετά από αρκετό καιρό

Στον ηλεκτρικό

Γύριζα σπίτι με τον ηλεκτρικό.

Επέλεγα να ταξιδεύω στο δεύτερο από το τέλος βαγόνι με ψυχαναγκαστική ευλάβεια και σχεδόν πάντα στεκόμουν στην ίδια θέση στηριζόμενος στον στύλο ανάμεσα στις δύο πόρτες.

Παλιά μου άρεσε να παρατηρώ τους συνταξιδιώτες μου, τα πρόσωπα, τα ρούχα, τις μυρωδιές όσων στέκονταν κοντά μου.

Προσπαθούσα να μαντέψω τι δουλειά έκανε ο καθένας, πού πήγαινε, σε ποια στάση θα κατέβαινε και πως ήταν η ζωή του.

Δεν μου έκανε τίποτα εντύπωση και ακίνητος περίμενα να κατέβω στα Άνω Πατήσια με ένα βλέμμα που περνούσε μέσα από όλους, χωρίς να στέκεται πουθενά.

Σήμερα όμως κάποιος μου τράβηξε την προσοχή. Κάτι απροσδιόριστο στο οπτικό μου πεδίο με έκανε να αρχίσω να παρατηρώ ένα σώμα στριμωγμένο ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Κάποιος άντρας, όρθιος κι αυτός, μόλις δυο βήματα μακριά μου. Από τη θέση μου δεν μπορούσα να γυρίσω να τον κοιτάξω προσεκτικά και άρχισα να μελετάω το είδωλό του στο θολωμένο τζάμι της πόρτας.

Ένα μεγάλο διαφημιστικό αυτοκόλλητο πάνω στο γυαλί κάλυπτε το πρόσωπο του και έκανε το παιχνιδάκι μου ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Πώς να έμοιαζε άραγε αυτός ο τύπος; Φορούσε βρώμικα ρούχα. Ένα φθαρμένο τζην, ένα καρό πουκάμισο που είχε δει καλύτερες μέρες και ένα ξεκούμπωτο, γκρι πανωφόρι με χαλασμένα κουμπιά να κρέμονται έτοιμα να φύγουν και ένα μανίκι γεμάτο ξέφτια από το οποίο ξεπρόβαλε ένα χέρι με κάποιο τατουάζ που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω.

Τίποτα το ιδιαίτερο ως εδώ. Αλλά όταν πρόσθεσα στο σύνολο το κεφάλι μιας κούκλας Μπάρμπι που εξείχε από την τσέπη του, με τα πλατινέ μαλλιά ξασμένα και τούφες να λείπουν το ξανασκέφτηκα.

-Πού πάς κύριος με την κούκλα στην τσέπη;

Ένας συλλέκτης που μάζευε κούκλες Μπάρμπι και μόλις είχε βρει στο Μοναστηράκι ένα σπάνιο μοντέλο; Ένας φτωχός πατέρας με ένα μεταχειρισμένο δώρο για την κόρη του; Ίσως ενός άλλου είδους συλλέκτης που του άρεσε να μαζεύει «τρόπαια» που έχει ανταλλάξει με τον πόνο που προσέφερε απλόχερα. Ποιος ξέρει;

Το τρένο έκοψε ταχύτητα φτάνοντας στα Άνω Πατήσια όπου έπρεπε να κατέβω.

Με έτρωγε η περιέργεια να δω το πρόσωπο αυτού του τύπου.

Ένα κύμα επιβατών με έσπρωξε στην αποβάθρα χωρίς να προλάβω να ρίξω μια τελευταία ματιά.

Γύρισα να κοιτάξω μόλις έκλεισαν οι πόρτες.

Στο τζάμι είδα πάλι το ίδιο κορμί, τα ίδια βρώμικα ρούχα, το φθαρμένο τζην, το καρό πουκάμισο και το γκρι πανωφόρι.

Το κεφάλι της κούκλας δεν ήταν πια εκεί.

Άπλωσα το χέρι μου και το έπιασα από κάτω. Θα έπεσε την ώρα που έβγαινα.

Το έβαλα στην τσέπη μου, εκεί που το είχα.

Τα ξασμένα μαλλιά συνέχισαν να κρέμονται απ’έξω.

Έμεινα ακίνητος και καθώς το τρένο ανάπτυσσε ταχύτητα πρόλαβα να δω το είδωλο που παρατηρούσα τόση ώρα στο βαγόνι, να καθρεφτίζεται στις πόρτες και τα παράθυρα του τελευταίου βαγονιού.

-Πού πάς κύριος με την κούκλα στην τσέπη;

Edited by iliosporos

Πολύ ωραίο ήταν. Και

το twist στο τέλος έγινε με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο,

πράγμα σπάνιο!

• 3 weeks later...

Ωπ, αυτό ήταν μια καλή έκπληξη.

Όντως πολύ ωραίο, δεν είναι εύκολο να χωρέσει μια καλή ιδέα σε τόσο λίγες λέξεις.

μου άρεσε το αναπάντεχο στο τέλος, δεν θα το προέβλεπα

wink.gif

Εξαιρετικό!

Αλλά δε μας είπες...

Πού πας κύριος με την κούκλα στην τσέπη; :p

By the way, αυτό θα μπορούσες ΑΝΕΤΑ να το βάλεις για τίτλο!

Αν και σύντομη, η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και κεντρίζει αμέσως την περιέργεια.

Αν και ψιλοκατάλαβα από νωρίς την κατάληξη, και πάλι μου άρεσε, ίσως επειδή περίμενα κάπως διαφορετικό.

Μόνο τον σκοπό της κούκλας δεν κατάλαβα καλά, εκτός κι αν δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του συγγραφέα.