Jump to content

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΔημήτρηςΤ

Recommended Posts

Όνομα συγγραφέα: Τσανίδης Δημήτρης

Είδος: επιστημονική φαντασία

Βία: Ναι

Σεξ: Όχι

Αριθμός Λέξεων: 991

Αυτοτελής: Ναι

Αρχειο:

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.doc

Σύντομη και περιεκτική ιστοριούλα. Θα την χαρακτήριζα περισσότερο φάντασυ με μερικά ίχνη ΕΦ. Πάντως, βρήκα πετυχημένο το συνδυασμό.

Μου άρεσε η κοσμογονία σου, περιείχε ωραία και ενδιαφέροντα στοιχεία. Το αρνητικό της είναι ότι είναι σύντομη και όλα γίνονται κάπως γρήγορα. Θα μπορούσες να την εμπλουτίσεις περισσότερο για να γίνει πιο ζωντανή, απ' το να μας πεις απλά τα γεγονότα που συνέβησαν.

• 4 weeks later...

Μου αρέσουν οι σύντομες ιστορίες. Σε λίγο χώρο περιέχουν πυκνή αφήγηση, δεν χρειάζεται να είναι ολοκληρωμένες, και υπάρχει δυνατότητα να

συνεχισθούν με την μορφή επεισοδίων

Καθαρό φάντασυ θα έλεγα.

Υπάρχουν σημεία που δέχονται βελτίωση, αν το ξαναδιαβάσεις κάποιες μέρες μετά ίσως τα εντοπίσεις.

Η ιστορία όμορφη είναι αν και για μένα, το

βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν πρόλαβα να γνωρίσω το αγόρι με συνέπεια να μη με πολυενδιαφέρει αν θα πεθάνει πέρα από τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού. Επίσης με προβλημάτισε ο "κακός" της υπόθεσης εμφανίστηκε σχεδόν αδικαιολόγητα. Ίσως με 300 λέξεις παραπάνω να το έσωζες και να ταν και σύντομο οπως σου αρέσει.

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Πολύ ωραία ιδέα αλλά η εκτέλεση κάπως χωλαίνει. Δε χρειάζεται επέκταση. Κάνενάς κοσμογονικός μύθος δεν είναι μεγάλος. Αυτό που πρέπει να αλλάξεις είναι οι πληροφορίες που δίνεις έτσι ώστε να τσουλάει πιο γρηγορα και μαλακά.

π.χ. η μητέρα θα μπορούσε να υπάρχει λιγότερο. Και η πάλη με τον δαίμονα θα μπορούσε να είναι λιγότερη περιγραφική. Αυτό θα έκανε και τη μάχη πιο μυστήρια.

Τέλος, έχεις αρκετούς πλεονασμούς μέσα. Μια δεύτερη διόρθωση θα το κάνει πολύ ωραίο.

• 2 weeks later...

Αρκετά ολοκληρωμένο κείμενο, παρά τις λίγες λέξεις! Ωραίος και ο τρόπος που το γράφεις, αν και μερικά σημεία σίγουρα μπορούν να διορθωθούν (είτε εκφραστικά, είτε τυπογραφικά λάθη).

Μου έλειψε

η κάπως καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού. Δεν με έπεισε το πώς βρήκε το αγόρι ξαφνικά τη δύναμη να αντιστρέψει τη μάχη με το δαίμονα, όσο κι αν αυτός είχε χαμηλώσει την προσοχή του.

Οπότε δώσε λίγο χώρο σ' αυτό. Όχι να γίνει κάνα κατεβατό, αλλά κάποια στοιχεία ακόμη.

Τέλος, συμφωνώ με τα παιδιά ότι η ιστορία σου είναι φάνταζυ, όχι τόσο επιστημονική φαντασία:)

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ όλους για τις επισημάνσεις!

Αυτό το μικρό διήγημα όπως και αρκέτα άλλα που έχω γράψει είναι όνειρα τα οποία έγραψα στο χαρτί αμέσως μόλις ξύπνησα! ;-) Περισσότερο με ενδιέφερε να καταγράψω την ιστορία παρα να την αναπτύξω! Δεν ήθελα να προσθέσω καινούργια στοιχεία όσο αυτό ήταν δυνατόν!

Έχετε όλοι δίκιο πως είναι απαραίτητο να γίνουν πολλές διορθώσεις γιατί υπάρχουν αρκετά λάθη! Κάποια στιγμή θα το κάνω αυτό!

Τέλος, το διήγημα είναι όντως κατά κύριο λόγο φανταζυ δεν ξέρω γιατί το έβαλα στον χώρο της Ε.Φ.! Παλιότερα ο διαχωρισμός των δύο ειδών μου ήταν πιο εύκολος αλλά όσο διαβάζω περισσότερα συγγράματα Ε.Φ. και φαντασίας τα όρια τους μπερδεύονται όλο και περισσότερο στο μυαλό μου! :dazzled:

Ευχαριστώ ξανά για τα σχόλια! Θα έχω υπόψην μου όσα αναφέρατε! Εκτός αυτού χαίρομαι που κάποιος το διάβασε! ;-)