Lady Nina Posted March 31, 2012 Share Posted March 31, 2012 Όνομα Συγγραφέα: Lady Nina Είδος ποιήματος: Ιστορικό ελευθερόστιχο, θα το χαρακτήριζα Αριθμός Στίχων: 27 Σχόλια: Ένα δωράκι λίγο πριν αρχίσει ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης του φόρουμ μας. Το εν λόγω ποίημα έλαβε έπαινο (μαζί με καμιά πενηνταριά άλλα) στον Γ' Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, που είχε ως θέμα "Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο". Αρχεία: Κύκλοι και θύμησες.pdf Κύκλοι και θύμησες.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 Συγχαρητηρια κοριτσι για την δημοσιευση! Ειναι εντελως στο πνευμα του θεμα του διαγωνισμου και μου αρεσε που περιγραφεις γενικα απο διαφορα σημεια της χωρας ουσιαστικα μερικα απο τα σημαντικοτερα αρχαια ιστορικα γεγονοτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted April 2, 2012 Author Share Posted April 2, 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ, Μαριάντζελλα! For the record, είναι ένα από τα πρώτα μου -σχετικά- πετυχημένα ελευθερόστιχα. Πιο παλιά, δε μπορούσα να γράψω κάτι χωρίς ομοιοκαταληξία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 (edited) Λοιπόν, τα ποιήματα με θέμα την αρχαία Ελλάδα είναι η αδυναμία μου. Ναι, όπως θα κατάλαβες μ' αρέσει οΚαβάφης, το ίδιο υποθέτω και για σένα! Το ποίημα σου είναι απλό. Οι στίχοι σου είναι απλοί, όμως μέσα από αυτή την απλότητα καταφέρνεις να δώσεις μια πολύ επιτυχημένη εικόνα της ελληνικής αρχαιότητας. Δεν θα σταθώ σε τεχνικά ζητήματα, διότι η ποίηση δεν είναι το δυνατό μου χαρτί. Σού γράφω αυτό που εισέπραξα ως αναγνώστης και όχι ως κριτικός. Οι στίχοι σου με άγγιξαν και με ταξίδεψαν νοερά σε όλα εκείνα τα μυθικά και όχι μόνο μέρη, που αναφέρεις. Με λίγα λόγια επιτυγχάνεις το σκοπό σου, θεωρώ. Να μας θυμίσεις ένα ξεχασμένο(;) παρελθόν και μια λησμονημένη(;) κληρονομιά. Σ' ευχαριστώ! Edited April 3, 2012 by Μπόρχες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Σηγχαρητήρια και πάλι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted April 3, 2012 Author Share Posted April 3, 2012 (edited) Γιάννη, Στράτο, σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! Edited April 3, 2012 by Lady Nina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts