Ypnovatis Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Καλώς σας βρήκα. Το θεώρησα τίμιο να μη σας δώσω κάτι παλιό αλλά κάτι φρέσκο που δουλέυεται όσο μιλάμε. Περιμένω γνώμες, σχόλια, κριτικές, θάψιμο κλπ κλπ. Όνομα Συγγραφέα: Υπνοβάτης Είδος: Φαντασία, post με στοιχεία ΕΦ Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: ~1200 Αυτοτελής; Ναι και όχι. Αυτό που θα διαβάσετε είναι αυτοτελές αλλά πιθανώς θα είναι σειρά διηγημάτων. Σχόλια: Δε θα μπω στον πειρασμό να γράψω δυο λόγια για τον κόσμο. Θα το αφήσω ανοιχτό και θα απαντήσω σε απορίες σε όσους το διαβάσουν. Αρχείο:Biohazard.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Το διάβασα και έχω να πω ότι πράγματι, είναι εισαγωγή σε έναν κόσμο. Κάτι σαν πρόλογος μιας μεγάλης ιστορίας. Αυτά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, έμεινα με την απορία του τι έγινε εκεί, τότε (το πού και πότε μου είναι αδύνατο να τα φανταστώ). Όμως, το ότι δεν κατάλαβα και πολλά δεν πρέπει να σε πτοεί. Είμαι άσχετη με Ε.Φ., άρα μπορεί να μου διαφεύγουν σημαντικές λεπτομέρειες που άλλοι να πιάσουν με την πρώτη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 (edited) Πειράζει Υπνοβάτη που θέλω να δω σε ταινία αυτή την ιστορία; Είτε είναι με πραγματικούς ηθοποιούς είτε είναι animated δεν με νοιάζει, απλώς θέλω να τη δω. Πολύ έντονες εικόνες που χαράχτηκαν στο μυαλό μου. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και οι ίδιες εικόνες, ειδικά αυτές με τα χαρακτηριστικά του σώματος τους είχαν κίνηση. Μου άρεσε η φράση: "ανθρώπινες φάρσες" και γενικά έχεις πολύ καλό λεξιλόγιο. Η μεγαλύτερη απορία που έχω είναι για τους Σκελετούς. Ποιοί είναι αυτοί; Κρίμα είναι να έχεις φτιάξει έναν κόσμο με τόσες λεπτομέρειες και τόσα διαφορετικά πλάσματα και να μείνει εκεί. Θέλουμε κι άλλο! Edited April 3, 2012 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Μου άρεσαν πολύ οι εικόνες του κόσμου που έφτιαξες. Αλλά και ο ίδιος ο κόσμος είναι πολύ ενδιαφέρων και πιστεύω ότι έχει πολλά να δείξει. Οπότε, όπως φαίνεται ότι κι εσύ ο ίδιος το σκοπεύεις, μην τον αφήσεις ανεκμετάλλευτο. Η ιστορία που μας λες εδώ, όντως μοιάζει με ένα απόσπασμα από κάτι μεγαλύτερο. Είναι όπως μας το λες στην αρχή, ότι πρόκειται για «κομμάτια αναμνήσεων». Σίγουρα, μια μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εκδοχή-ιστορία, θα αναδείκνυαν καλύτερα και τον κόσμο και την ιστορία. Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Πολύ ωραίο κείμενο.Καλογραμμένο και ευφάνταστο.Κατά τη γνώμη μου, ισορροπεί επιτυχώς, ανάμεσα στο μελλοντολογικό έπος και το σκοτεινό παραμύθι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 3, 2012 Author Share Posted April 3, 2012 Πρωτίστως, θέλω να ευχαριστήσω όσους το διάβασαν και ένα παραπάνω αυτούς που είπαν και δυο πράγματα. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Πάμε στα face to face τώρα @Cassandra: Το ότι έμεινες με την απορία είναι η καλύτερη επιβράβευση για μένα. Αν κατάλαβες τα περί της κοπέλας μια χαρά είσαι. @Διγέλαδος: Ναι, για να είμαι ειλικρινής βασίστηκα σε εικόνες στο κεφάλι μου για να το γράψω. Ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να έχω και το υπόλοιπο. (όχι κάτι καταληκτικό όμως) Να πω επίσης ότι θα μεταβαίνω από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο όπου θεωρώ ότι χρειάζεται. Κάτι σαν ημερολόγιο της Ενού (έτσι λένε την κοπέλα ). Το πρώτο πρόσωπο εκτός από πάρα πολύ δύσκολο είναι και επικίνδυνο και δε θεωρώ ότι έχω τις ικανότητες να το διαδραματίσω όπως το θέλω. Σκελετοί: Θα δεις πιο μετά αλλά στην ουσία είναι ο master villain της υπόθεσης. Είναι σκελετωμένα όντα κατά κύριο λόγο. Ο λόγος και η πορεία τους θα φανούν αργότερα (ελπίζω) Οφείλω να πω ότι οι άνθρωποι (όπως η Ενού) δεν είναι η επικρατέστερη μορφή ζωής στον πλανήτη (ο οποίος είναι ίσως η Γη) @Mesmer: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να κρατήσω το ενδιαφέρον σχετικά αμείωτο. @abuno: Πάρα πολύ εύστοχη παρατήρηση. Ευχαριστώ! Να εξομολογηθώ και κάτι; Το υπόλοιπο της ιστορίας θα είναι λίγο πιο "κλασικό" για να μπορέσω να οδηγήσω την ιστορία εκεί που θέλω. Θα ακολουθεί μάλλον την κλασική φόρμα των ιστοριών (quest, quest acceptance, bla bla bla) ελπίζω να μην ξενερώσετε τελείως. Ερώτηση: Τα υπόλοιπα μέρη τα βάζω εδώ ή σε νέο θέμα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Ερώτηση: Τα υπόλοιπα μέρη τα βάζω εδώ ή σε νέο θέμα; Αν αποτελούν μέρος της ίδιας ιστορίας μπορούν να μπουν εδώ όλα μαζί, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα, κι αν θελήσει κάποιος να τα διαβάσει από την αρχή να μην τα ψάχνει. Αν χρειαστεί, μπορούν να μπουν και σελιδοδείκτες στο αρχικό ποστ, με link στο αντίστοιχο κομμάτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 (edited) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Υπόψιν ότι μελλοντικά (αφού ολοκληρωθεί) και με με μια μεταφορά σε κόμικ θα είμαι ικανοποιημένος ;) Edited April 4, 2012 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Έχω σχέδια βασικά και ένα πρώτο σκριπτ Όσο μπορώ κάνω κανά χαζό σχεδιάκι όταν γράφω αλλά με έχει εγκαταλείψει το χέρι μου προ πολλού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βαγγέλης Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Πολύ ωραία ιστορία. Βασικά καταφέρνεις να δώσεις την αίσθηση της μίζερης, λιγότερο από ανθρώπου ανθρωπότητας. Αυτή η πίκρα είναι όλα τα λεφτά. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι ο τίτλος. Λίγο κοινότυπο, χώρια που με τη μια σου έρχεται στο νου το Resident Evil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Eυχαριστώ Βαγγέλη. Έχεις απόλυτο δίκιο για τον τίτλο και έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου πιο περίεργο αλλά προς το παρόν ας μείνει έτσι. Ξες όταν γράφεις κάτι που είναι φαντασίας κοπανάς ένα "Φαντασία.doc" να θυμάσαι τι είναι. Ε, κάπως έτσι προέκυψε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Μού άρεσε, Υπνοβάτη. Καλογραμμένο και ρέον. Ωστόσο, μόνο του δεν στέκεται. Χρειάζεται οπωσδήποτε να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα διηγήματα,τα οποία και θα μας κατατοπίσουν και θα μας ξεναγήσουν στον συγκεκριμένο κόσμο. Τώρα πάλι, αν το θες μεμονωμένο, θα πρέπει να το επεκτείνεις κανά δυο χιλιάδες λέξεις, ώστε να μας ενημερώσεις για τον κόσμο σου. Προσοχη! Δεν λέω να εξαντλήσεις το θέμα,αλλά να τον σκιαγραφίσεις. Τα υπόλοιπα άφησε τα στη φαντασία μας. Καλή η δουλειά σου. Σ'ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 7, 2012 Author Share Posted April 7, 2012 (edited) Νομίζω ότι το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας είναι έτοιμο. Είμαι ανοιχτός σε απορίες, διορθώσεις κλπ. Λέξεις: 4,876 Βία: Ναι Σεξ: Όχι 6.doc Παρακαλώ αγνοήστε τα ορθογραφικά, το διόρθωμα θα γίνει εντός ολίγου. Ξέχασα: Ευχαριστώ Μπόρχες για το χρόνο σου και τα καλά σου λόγια. Edited April 7, 2012 by Ypnovatis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Έτοιμο, διορθωμένο, με μικρές αλλαγές και τεράστια γράμματα για να είναι ευκολοδιάβαστο και προσωρινό τίτλο. Όνομα Συγγραφέα: Υπνοβάτης Είδος: Φαντασία, post με στοιχεία ΕΦ Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 6.408 Αυτοτελής; Ναι και όχι. <br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Σχόλια: Ετοιμάζεται και η συνέχεια στην οποία θα έχουμε αρκετές "αποκαλύψεις" Enoo.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Υπνοβάτη, επειδή έχω μπερδευτεί, αυτό το τελευταίο είναι τα δύο προηγούμενα διορθωμένα; Ή το τρίτο στη σειρά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 τα δυο προηγούμενα με διορθώσεις και τη σωστή εισαγωγή. Αν έχεις διαβάσει τα άλλα δυο απο αυτό μόνο η πρώτη σελίδα είναι διαφορετική. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Όχι, έχω διαβάσει μόνο το πρώτο, γι' αυτό και ρώτησα. Πάω στο τρίτο λοιπόν. Θα έχεις νέα όταν το διαβάσω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Πηγα κατευθειαν και διαβασα τα διορθωμενα κειμενα. Συμφωνω με τον Διγελαδο. Καθως το διαβαζα το φανταζομουν γυρισμενο ταινια με manga αισθητικη κατι μεταξυ naushika in the fields και mad max (ελπιζω να τα γραφω σωστα εχω να τα δω χρονια) και αυτο κολαει στο πετυχημενο σχολιο του abuno. Μου αρεσε παρα πολυ! Η ιδεα, η πλοκη και η αποδοση σου. Τα αποφεγματα που χρησιμοποιεις ειναι εξαιρετικα ταιριαστα, μας μπαζουν κατευθειαν στην λογικη και την κοσμοθεωρια αυτων των προς επιβιωση ανθρωπων και μ' αυτον τον τροπο μας δινεις στοιχεια να καταλαβουμε τι συμβαινει, αλλα κρατας και το μυστηριο του τι συμβαινει παραπερα. Μου αρεσε επισης ο σκυλακος-δινει μια νοτα ελπιδας μεσα στον χαμο που επικρατει. Ακομα και ετσι καποια πραγματα οπως η φιλια ανθρωπου-σκυλου δεν αλλαζουν. Κανουν αυτους τους τοσο λιγο ανθρωπους (οπως αρχικα τους αντιλαμβανομαστε) να μας μοιαζουν, να ειναι πιο κοντα μας και να συμπασχουμε μαζι τους. Νομιζω πως μερικες μικρες λεπτομερειες θελουν λιγο ψαξιμο. Π.χ. μου χτυπησε λιγο το σημειο που λες πως καμπουριαζουν χωρις τον ηλιο. Αυτο δεν ξερω αν στεκει... χωρις ηλιο θα επρεπε να ειναι πανλευκοι, χλωμοι, ακομα και κιτρινισμενοι... δεν μπορω να φανταστω πως υπονοεις ελλειψη βιταμινης D που παιρνει μερος μαζι με το ασβεστιο στο χτισιμο των οστων και εξαρταται απο την ηλιοφανεια... παραειναι περιπλοκο αν δεν το ξερεις ηδη νομιζω... το καμπουριασμα θα μπορουσε να εξηγηθει απο π.χ. σκορβουτο ελλειψη βιταμινης C με τοσο κακη διατροφη, που εξηγει επισης και τα αθριτικα που αναφερεις παρακατω. Μια αλλη λεπτομερεια ειναι η σκονη που λες πως αναπνεουν. Δεν ξερω αν το εχει παθει κανεις σας. Ειναι φριχτο. Νομιζεις πως θα σκασεις-πνιγεσαι και μετα για μερες νιωθεις την σκονη στην αναπνοη, τον λαιμο και την γευση σου.Θα μου αρεσε να δωσεις μια δραματικη περιγραφη και επειδη δεν νομιζω να μπορουσαν να αντεξουν οι πνευμονες τους να αναπνευουν συνεχως αερα με σκονη (θα μου πεις ειναι μεταλλαγμενοι) θα μπορουσες να πεις πως πινουν καθε βραδυ ενα απαισιο πραγματικα φαρμακο που τους προκαλει εμετο για να μπορουν να επιβιωσουν. Μεσα ισως στην περιγραφη που δινεις για την καθημερινοτητα τους. Δεν ξερω πως ακουγεται το ειπα σαν ιδεα. Στην αρχη του κειμενου εκει που λες "πισω του καμμια διακοσια μετρα μια δεκαδα μανιασμενες αρκουδες ετρεχαν καταπανω του" νομιζω ηθελες να πεις διακοσαρια και σου ξεφυγε και επισης θα ηθελα να λες μανιασμενες σαρκοβορες αρκουδες γιατι εγω στην αρχη δεν καταλαβαινα γιατι τον κυνηγουν τοσες αρκουδες ... νομιζω μπαζει τον αλλον κατευθειαν πως κατι αλλο παιζει. Α... και τελικα ο Ντρεντ πεθανε η απλα λιποθυμησε; Γιατι εκει που λες πως εσκασε η καρδια του νομιζα πως πεθανε και μετα αναφερεις πως λιποθυμησε... αυτα εχω σκεφτει για την ωρα... περιμενω συνεχεια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 (edited) Ευχαριστωωωωώ! Πάμε στην ανάλυση ερωτήσεις: Πρώτον δεν παρατήρησα ότι πεθαίνει στο ένα και λιποθυμάει στο άλλο. Αυτό πρέπει να το στρωσω. Γι αυτό σας έχω εδώ να με συμμαζεύετε. Δεύτερον είναι φρικτή η σκόνη πραγματικά αλλά φοράνε μάσκες. Και τα κτίρια είναι κλειστά αεροστεγώς για να μπορούν να αναπνέουν. Παίζουν κι άλλα με τον αέρα αλλά θα δίνονται σιγά σιγά. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Ακόμη αμφιταλαντεύομαι σχετικά με τις επιστημονικές εξηγήσεις. Το πιθανότερο είναι να τις αφαιρέσω τελείως. Χωρίς ήλιο αποκτάς ραχίτιδα. Η βιταμίνη D σταματάει στο στάδιο της προβιταμίνης από όπου απαιτείται ηλιακή ακτινοβολία για τη σύνθεσή της. Δε θέλω να το τραβήξω παραπάνω γιατί αφενός είναι γνώση γυμνασίου (βιολογία Α' τάξης αν δεν απατώμαι) και αφετέρου γιατί όπως είπα θα τα αφαιρέσω. Μπήκαν για να υπονοήσουν την νοητική αν θέλεις κατάσταση όσων απέμειναν. Ότι η γνώση δεν έχει χαθεί. Δεν έχουμε γυρίσει σε μια πρωτόγονη κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά την καταστροφή έχουν μόρφωση. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν στοιχεία μετέπειτα που το υπονοούν οπότε δεν μου φαίνονται πλέον τόσο απαραίτητα όσο όταν το έγραφα. Όσο για τις μανιασμένες σαρκοβόρες αρκούδες θα σου πω απλά ότι η αρκούδα δεν είναι καθόλου φιλικό ζώο γενικώς, και σκοτώνει μόνο και μόνο για πλάκα ακόμη και λιοντάρια (!) Φαντάστηκα μια ακόμη χειρότερη έκδοσή της ως μεταλλαγμένη. Όταν προσδίδεις πολλά χαρακτηριστικά αποδυναμώνεις την πρόταση. Αυτό που θέλω εγώ σαν εικόνα είναι ένα stampede από παράλογα θηρία. Δεν τον κυνηγάν για να τον φάνε. Τον κυνηγάν επειδή έτσι τους λέει το ένστικτο τους να κάνουν. Είναι φύσει δολοφόνοι και όχι αρπακτικά. Ελπίζω να μην το κάνω χειρότερα και να κατάλαβες την επιλογή της λέξης Να πω επίσης ότι οι άνθρωποι που βλέπουμε εδώ δεν ξέρω κατά πόσο είναι μεταλλαγμένοι ή απλά αποτέλεσμα της εξέλιξης τους. Χαίρομαι που σ 'άρεσε και πιστεύω/ελπίζω να απολαύσεις και τη συνέχεια που είναι λίγο πιο άρρωστη και περίπλοκη. Βλέπω κανείς δε σχολιάζει τον καρκίνο, τους σκελετούς και ειδικότερα τον χωρισμό των chapters ανάλογα με το πόσες σφαίρες έχει πάνω του ο POV character. Για το τελευταίο είτε γιατί σας φάνηκε πολύ φυσιολογικό (το οποίο με τιμάει ιδιαιτέρως) είτε γιατί ήταν πολύ χαζή ιδέα! Χαχαχαχα! Edited April 14, 2012 by Ypnovatis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Οι αρκουδες σκοτωνουν για πλακα λιονταρια;;;; Ε εκτος του οτι πρωτη φορα το ακουω (και δεν νομιζω πως ισχυει) εχω την εντυπωση πως δεν βρισκονται σε ιδια περιβαλλοντα για να συναντηθουν... δεν παιρνω και ορκο, αλλα τα λιονταρια ζουν στην αφρικη και βρισκονται στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας και οι αρκουδες στην ευρωπη, την βορεια αμερικη, τον βορειο πολο και την ασια (οπου εκει ειναι παντα και δεν μπορω να φανταστω παντα να σκοτωνει λιονταρι, τιγρη, πανθηρα κτλ) και επισης βρισκονται ψηλα στην τροφικη αλυσιδα. Δεν νομιζω πως υπαρχει ζωο αυτη την στιγμη (αν εξαιρεσεις τον ανθρωπο) που σκοτωνει απλα και μονο επειδη του το λεει το ενστικτο του η απλα γουσταρει... ολα θελουν να τραφουν (υπακουουν το ενστικτο της επιβιωσης αν θες) και μαλιστα η μητερα φυση τα εχει φτιαξει ολα με τετοια σοφια ωστε κανενα ειδος να μην υπερβαινει εναν αλφα αριθμο και ολα να βρισκονται σε ισορροπια. Αν δεν επενεβαινε ο ανθρωπος με παραλογα υπερβολικες θανατωσεις οι διαφοροι πληθυσμοι ζωων θα ειχαν βρει απο μονοι τους ισορροπια. Βεβαια αυτο δεν μειωνει την εξαιρετικη ιδεα σου με τις σαρκοβορες αρκουδες... απλα κουβεντα να γινεται... Α ναι ηθελα να αναφερω τον καρκινο και το ξεχασα! Θα ηθελα εξηγησεις γιατι ο καρκινος ειναι καλος κτλ και πως τους βοηθα να επιβιωνουν... αν και επιασα εκει που λες για τον πολλαπλασιασμο των κυτταρων (σωστο μεν αλλα θελω αναλυση) και μου φανηκε σαν προταση λιγο παιδικη, ευκολη. Θα ηθελα καλυτερη και περισσοτερη αναλυση. Το θεμα με το ποιος εχει τις περισσοτερες σφαιρες μου φαινεται πολυ λογικος διαχωρισμος σε μια τετοια κοινωνια και το θεμα των σκελετων περιμενω να το αναλυσεις παρακατω... φανταστηκα πως ειναι μεταλλαγμενοι ανθρωποι αλλα σε χειροτερη κατασταση και ισως απο πριν γινει η καταστροφη που αναφερεις σε καποιο σημειο, να εχουν διαχωριστει απο το αρχικο ειδος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 (edited) Προφανώς και δεν θα βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον αρκούδες με λιοντάρια έχεις απόλυτο δίκιο. Με εξαίρεση τους ζωολογικούς κήπους. Κι έχουν γίνει ατυχήματα εκεί με αποτελέσματα πάνω κάτω αυτό που σου περιγράφω. Οι μεγάλες αρκούδες είναι πολύ άγριες και απίστευτα δυνατές και υπερπροστατευτικές. Ειδικά οι πολικές ας πούμε, αν δεις αφηγήσεις από σκηνοθέτες τραβάνε κρυμμένοι και κόντρα στον άνεμο ή από πλοία γιατί αν τους μυριστούν θα τους κατασπαράξουν. Όχι για την τροφή. Έτσι. Έντστικτο. Προστασία θες; Εισβολή; Δεν ξέρω. Και από άτομα στον αρκτούρο που έχω μιλήσει αλλά και από ιστορίες στο χωριό, η συνάντηση με αρκούδα είναι μια πολύ πολύ κακότυχη στιγμή στη ζωή σου. Το ίδιο ακριβώς και οι ιπποπόταμοι. (μου ρθε τυχαία.) Δολοφόνοι. Είναι αυτό που λέμε "κακά ζώα". Τώρα περί λιονταριών χρειάζονται 6 περίπου λέαινες για να ρίξουν κάτω ελέφαντα και αυτό με απώλειες οπότε τι είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας δεν ξέρω. Mάλιστα επειδή το κοιτάω λίγο έχεις πολύ δίκιο στα περί ανθρώπου σχετικά με την αρκούδα. Απίστευτα κυνηγημένο ζώο τελικά. Ήξερα ότι τις κυνηγήσαμε αλλά όχι τόσο. Τα νούμερα είναι τραγικά. Ως είδος, τις θέλαμε φυσικά για φαγητό και γούνα (το κρέας λέει ομοιάζει με μοσχάρι) και επειδή είναι μοναχικά ζώα (να και κάτι ακόμη που δεν υπολόγισα στην ιστορία μου!) τα κατασφάξαμε. Εξαφανίσαμε πολλά είδη από την προιστορία ακόμη και τώρα άλλα 6 είναι υπ' ατμών (μαζί φυσικά και τα αξιαγάπητα πάντα) Μαριάντζελλα με έκανες να ψάχνω! Δεύτερο edit: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_bear_attacks_in_North_America Δες εδώ. http://en.wikipedia.org/wiki/Bear_hunting Κι εδώ μιλάει για το πόσο ζόρικα πλάσματα είναι. Θα κοιτάξω και στις εγκυκλοπαίδειες για τα ζώα. Edited April 14, 2012 by Ypnovatis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 (edited) Δεν υπάρχουν κακα ζωα ρει! Απλα εμεις δεν τα καταλαβαινουμε... αυτα εχουν παντα δικιο... τεσπα... Και μιας και ειπες πως ειναι μοναχικα ζωα... σκεφτομουν και το αλλο... αν τρωγονται και μεταξυ τους δεν μπορουν να βρισκονται σε αγελες...θα αλληλοτρωγοντουσαν...η αγελη δεν θα εστεκε με τιποτα... πρεπει να το στηριξεις αλλιως νομιζω. Edited April 14, 2012 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 Έχω λύση για τον κανιβαλισμό και για τη μανιασμένη συμπεριφορά τους. Η αγέλη είναι που με προβληματίζει τώρα. Κάτι θα σκεφτώ. Από τη στιγμή που υπάρχουν ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η λύσσα (η οποία πλέον δεν υπάρχει) και στα ζώα, τότε δυστυχώς κάποια ζώα καταλήγουν κακά και για τις ίδιες τις κοινωνίες στις οποίες ζούνε. Κι αυτό γιατί δε μπορούν να υποστηρίξουν τις ισορροπίες που αναφέρεις. Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πάμε στη γη μας το έτος 2047 τώρα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Οκ... περιμενω την συνεχεια! (τα προσωπακια ειναι ασχετα ετσι για εφε) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Το διάβασα κι εγώ. Ένιωσα σαν να με πέταξε κάποιος ξαφνικά σε έναν αφιλόξενο, κατεστραμένο κόσμο και με άφησε να τα βγάλω πέρα μόνη μου. Ο γελωτοποιός πολύ καλός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts