Jump to content

He lives!

Ροη

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Καλλιρρόη Αγγελοπούλου

Είδος: μυστήριο, με λίγο τρόμοmf_sherlock.gif

Βία; Ελάχιστη

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 6223

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: κάμποσο χιούμορ

he lives.pdf

he lives.doc

Παράξενη ιστορία. Πολύ παράξενη. Μου άρεσε, μπορώ να πω ότι μπήκε στην πραγματικότητά μου όπως ακριβώς.. ε να μην spoilerιάσω τώρα. ;-)

Από την αρχή με τράβηξε, την παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον, αλλά όσο προχωρούσε κατάφερε να με κάνει να βουλιάξω μέσα της, πράγμα που λίγα κείμενα το καταφέρνουν. Και το έκανε - το έκανες - με ιδιαίτερα περίεργο τρόπο, το ξαναλέω!

Τι; Μαγεία; :mf_sherlock:

Πω πω... πολύ ωραία, μπράβο!

Ξέρω ότι το διάβασα μονορούφι λέγοντας συνέχεια από μέσα μου "Ας μην με απογοητεύσει στο τέλος..."

Δεν ξέρω αν κατάλαβα τι θες να πεις.

Δεν ξέρω αν είχε premise η ιστορία σου.

Δεν ξέρω καν αν μου άρεσε.

Ξέρω ότι το στομάχι μου αναπήδησε 2 - 3 φορές και ότι κοίταξα γύρω μου στα κλεφτά προς το τέλος.

Ξέρω επίσης ότι γράφεις καταπληκτικά και ότι θέλω να διαβάσω κι άλλα από σένα μόνο και μόνο γι αυτό.

Ξέρω ότι το διάβασα μονορούφι λέγοντας συνέχεια από μέσα μου "Ας μην με απογοητεύσει στο τέλος..."

Δεν ξέρω αν κατάλαβα τι θες να πεις.

Δεν ξέρω αν είχε premise η ιστορία σου.

Δεν ξέρω καν αν μου άρεσε.

Ξέρω ότι το στομάχι μου αναπήδησε 2 - 3 φορές και ότι κοίταξα γύρω μου στα κλεφτά προς το τέλος.

Ξέρω επίσης ότι γράφεις καταπληκτικά και ότι θέλω να διαβάσω κι άλλα από σένα μόνο και μόνο γι αυτό.

http://community.sff...81%CE%B3%CE%BF/

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Γραμμένη με τον τρόπο σου, χειμαρρώδης και άμεσος, δεν με άφησε ούτε μία στιγμή να πάρω τα μάτια μου απ' το κείμενο. Ειδικά το προτελευταίο κομμάτι ήταν τόσο ζωντανό που δεν ήμουν σίγουρος αν όλα εκείνα ήταν πράγματι

η ταινία.

Για το τέλος, δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις, ή αν εννοείς κάτι περισσότερο, αλλά η συνολική εικόνα της ιστορίας είναι πολύ θετική.

@Ypnovatis. Ρίξε μια ματιά και εδώ. Νομίζω πως θα σου αρέσει. Από τις πολύ ιδιαίτερες ιστορίες της Ρόης. ανώφελα φορτία

προς Cassandra:

Ευχαριστώ για τα σχόλια!drinks.gif

Είναι σίγουρα περίεργη ιστορία, δεν ήξερα ακριβώς πώς θα σας φανεί. Έμπλεξα διάφορα άσχετα μέσα, κυρίως απο την ιστορία του κινηματογράφου, αλλά ήθελα και έμφαση στους χαρακτήρες. Yay που σου άρεσε!yahoo.gif

Magic is indeed a wonderful thing, όποια περίεργη ιστορία και αν σκεφτείς, μπορείς να την εξηγήσεις... κάπως!

Edited by Ροη

Ypnovatis:

Ευχαριστώ για τα σχόλια!friends.gif

Η όλη ιστορία ξεκίνησε απο κάποιο σχόλιο που έκανα βλέποντας μια περίεργη ταινία.

Η βασική ιδέα ήταν, κριτικός κινηματογράφου φτύνει όλες τις ταινίες, μέχρι που βρίσκει μια ταινία που τον αποδομεί, με τον ίδιο τρόπο που αποδομούσε αυτός όσα έβλεπε. Στην πορεία συμπάθησα τον χαρακτήρα και ήθελα να νικήσει.dirol.gif

Χαίρομαι που ένιωσες την λίγο ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, ίσως όλη η ιστορία να μπορούσε να είναι λίγο περισσότερο τρομακτική, αλλά με νίκησε η ειρωνική διάθεση του χαρακτήρα. That bastard.mf_sherlock.gif

Mesmer:

Ευχαριστώ για τα σχόλια!yahoo.gif

Η όλη σκηνή στο τέλος ήταν δύσκολη για μένα στην απόδοση, δεν ήξερα ακριβώς πως να δείξω την αλληλεπίδραση ταινίας και θεατή. Χαίρομαι που με κάποιο τρόπο δούλεψε για σένα.

H γενική ιδέα ήταν, όπως έγραψα και στον Ypnovati, η πάλη ενός κριτικού κινηματογράφου με μια κατηραμένη ταινία. Στο τέλος νικάει, με την δύναμη της σκέψης του(by the power of my pen, I shall slay you!) και με λίγη εξωτερική βοήθεια.

Ευχαριστώ και για τα link, Mesmer kai dagoncult!good.gif

Βρήκα την ιστορία πολύ διασκεδαστική, μου άρεσε πόσο πετυχημένα αποδίδεις τον δήθεν ήρωά σου και, πραγματικά, θα ήθελα να τον δω

να πεθαίνει με έναν υπερβίαιο τρόπο

Θεωρώ ότι έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά στην απόδοση και τους διαλόγους των χαρακτήρων (αν και η ιστορία χρειάζεται ένα ακόμα χέρι editing, μικροορθογραφικά έχουν ξεφύγει, μονοσύλλαβες λέξεις τονίζονται και πολυσύλλαβες δεν έχουν τόνο) και έχεις φτιάξει μια πετυχημένη hipster-άδικη μαύρη κωμωδία τίγκα στις αναφορές και τα inside jokes.

Η κατάληξη όμως, με την

καταραμένη ταινία

δε με επεισε για μία σειρά από λόγους. Ο πιο βασικός: την έχουμε ξαναδεί την ίδια σκηνή αρκετές φορές και παραήταν in your face τα όσα έβλεπε ο ήρωάς μας. Νομίζω ήθελε μία πιο διακριτική προσέγγιση στις σκηνές αυτές.

Το τέλος πάλι ήταν προβλέψιμο αλλά μου άρεσε.

ΥΓ: Είχα αρχίσει να μαζεύω και σημειώσεις με σχόλια στο doc που κατέβασα, αλλά κάπου στα μισά διάβαζα με τόσο ενδιαφέρον που δεν μπορούσα να σταματήσω για να σημειώνω - πάρε το αυτό ως απόδειξη του πόσο καλά πέρασα με το κείμενο. Εδώ είναι όσα κατάφερα να περάσω, σε μεγάλο βαθμό nitpicking: he lives-nih.doc

Όσο το σκέφτομαι και διαβάζω και τα σχόλια τόσο καταλαβαίνω ότι δεν είχες premise στο μυαλό σου.

Κρίμα γιατί στερείς από το εκπληκτικό σου γράψιμο και μόνον.

Μπράβο πάντως. Ακόμη το σκέφτομαι.

Εδιτ: @Mesmer: Τhnx. Will do!

Edited by Ypnovatis

Nihilio:

Ευχαριστώ για τα σχόλια!drinks.gif

Πραγματικά διασκέδασα γράφοντας τους διάλογους και κυρίως όλα τα inside jokes(πραγματικά και φτιαχτά). Δεν ήμουν σίγουρη, αλλά ήλπιζα να δουλέψουν. Χαίρομαι που σου άρεσαν!

Έχεις δίκιο για την in your face αισθητική της αλληλεπίδρασης στο τέλος με την ταινία. Έχοντας ήδη στο μυαλό μου την ευτυχή κατάληξη του ήρωα, η αλήθεια είναι πως τον άφησα να αφηνιάσει. Παράτησα το στοιχείο του subtle τρόμου, για την ευχαρίστηση του να βλέπω τον ήρωα να έχει σκηνή σκηνή την κατάλληλη ειρωνική απάντηση, μέχρι το τέλος, όπου προσπάθησα να είμαι περισσότερο συγκρατημένη. Με παρέσυρε ο άτιμος.devil2.gif

Πάω να διαβάσω και τα υπόλοιπα σχόλια σου.

Ypnovati:

Η όλη ιδέα ήταν όσο απλή σου έγραψα, συνήθως ξεκινάω απο άπλες ιδέες και προσπαθώ να τις αναπτύξω. Απο εκεί και πέρα, η ιστορία γέμισε με διάφορα πράγματα, με όλες τις σινεματικές αναφορές, τα inside jokes, αλλά και με την ανάπτυξη μιας φιλικής σχέσης που κατέληξε να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη. Είναι το βασικό κομμάτι που στεριώνει τον ήρωα και τον σώζει στο τέλος. Η αντιπαράθεση πραγματικότητας και μη στην κατανόηση του ήρωα, ήταν βασικό κομμάτι για μένα στην ιστορία, και προσπάθησα να το τονίσω όσο περισσότερο μπορούσα.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλια!mf_sherlock.gif

• 7 months later...

Εχω αντιπάθεια προς τους κριτικούς κινηματογράφου και μου άρεσε που παρουσίασες γλαφυρά τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Τολμώ να πω ότι μπήκες στο πετσί της κατάστασης και εκμεταλλευτηκες πλήρως τις γνώσεις σου για το αντικείμενο. Το όλο ύφος μου φάνηκε δυσκοίλιο σε πολλά επίπεδα, αυτό όμως έκανε ακόμη πιο λυτρωτική την επίδραση των τελευταίων σειρών, όπου ο πρωταγωνιστής μετά την εμπειρία του παύει να είναι πια αναίσθητος και ποζεράς και μετατρέπεται σε άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης. Νομίζω οτι άξιζε τον κόπο να φτάσω ως το τέλος για να νιώσω ένα κομμάτι από τη λύτρωσή του.

• 1 month later...

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και πολύ καλογραμμένη. Σχεδόν τέλειο pacing. Δεν ξέρω αν η επιλογή του Κιούμπρικ ήταν η καλύτερη, μιας και είναι αρκετά μοντέρνος και γενικά ότι μας είναι γνώριμο δύσκολα μας πείθει ότι κρύβει κάτι περισσότερο από αυτό που γνωρίζουμε γι’ αυτό. Θα μπορούσε να είναι ένας made up σκηνοθέτης της δεκαετίας του 30-40.

Δεν καταλαβαίνω ποιος σχολιάζει στο τέλος. Δεν δουλεύει τόσο καλά ξαφνικά ένας άγνωστος σχολιαστής να κλείνει το διήγημα. Θα μπορούσαμε πολύ απλά να δούμε τον Τζέιμς να κάνει όλα αυτά, νομίζω θα ήταν πιο ομαλό.

Μου άρεσε γενικά και το τέλος ήταν πολύ καλό.

Ευχαριστώ για τα σχόλια, alien και northern rain! Προσπάθησα όντως να χώσω πολλά πράγματα μέσα στην ιστορία, να βάλω όσο το δυνατόν πιο πολλά inside jokes σχετικά με την ιστορία του σινεμά, κάτι που μάλλον ευθύνεται λίγο για το δυσκοίλιο ύφος. :hi: Ο Κιούμπρικ είναι για μένα το σύμβολο του επικού δυσνόητου και του σκηνοθέτη που όλοι θεωρούν αυθεντία, οπότε ταίριαζε κάπως η περσόνα του με το τελικό fuck you του ήρωα προς τη κατεστημένη καλλιτεχνική τάξη. Ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1