Cyrano Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Συμφωνώ με όλα τα σχόλια (θετικά κι αρνητικά) του aScannerDarkly. Κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις, στις επισυνάπτω στο αρχείο. Καλή επιτυχία. Βλέπω αυτά που έχεις μαρκάρει, αλλά όχι τα σχόλια στο αρχείο, λες να φταίει το office μου; Συγγνώμη, τώρα το είδα αυτό. Το συνημμένο το είχα δημιουργήσει με το OpenOffice και το έχω σώσει σαν αρχείο Word 97/2000. To site δε με αφήνει να το επισυνάψω σαν αρχείο Openoffice ( .odt) και κάποιες παλιότερες εκδόσεις του Word που δοκίμασα να το μετατρέψω βγάζουν τα σχόλια σε κορακίστικα. Στο στέλνω λοιπόν σαν pdf όπου πηγαίνεις τον κέρσορα πάνω στο σύμβολο της σελίδας δίπλα στα μέρη που έχω βάλει κίτρινο και διαβάζεις το εκάστοτε σχόλιο. Ελπίζω να λειτουργήσει, αλλιώς πες μου ποια έκδοση του Word έχεις και θα προσπαθήσω να βρω άλλη λύση. Μαύρο και Κόκκινο, σχόλια.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Είναι μάλλον σπάνιο να διαβάσει κανένας καλό κλασσικό φάνταζυ με σπαθιά και μάγους σε ένα διαγωνισμό Φάνταζυ ιστορίας του SFF (το ξέρω ότι είναι παράδοξο, αλλά ισχύει) οπότε η συγκεκριμένη ιστορία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Η ιδέα "μπάζει" λίγο στη λύση του τέλους, αλλά η άμεση γλώσσα, ο ολοζώντανος κεντρικός χαρακτήρας, οι ατμοσφαιρικές περιγραφές και το πικρό χιούμορ της με κέρδισαν. Για αυτό το λόγο και μπήκε πρώτη στις προτιμήσεις μου για το διαγωνισμό αυτό από νωρίς και δεν έφυγε από εκεί. Πάντα τέτοια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι πρωτότυπη –η μοίρα του αργοπορημένου σχολιαστή. Ό,τι και να πω θα το έχει ήδη πει κάποιος προηγουμένως, γι αυτό και θα είμαι σύντομη. Σχέση με το θέμα: Σαφής και ρητή. Υπάρχει μια συμφωνία/ένα συμβόλαιο που απαιτεί την τήρησή του και που πρέπει να βρεθεί τρόπος να σπάσει. Ήταν μια από τις ιδέες που ήθελα να δω και χάρηκα πολύ που γράφτηκε. Το συν: Μια φάντασυ ιστορία κλασική και με τα όλα της. Μάγοι, δαίμονες, magic gone wild, φτώχεια, άρχοντες, σκιές, με δυο λόγια όλο το σκηνικό. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι έξυπνοι μηχανισμοί που στήνονται για να τηρηθεί/σπάσει το συμβόλαιο, αλλά και ο τρόπος που πλέκεις την ιστορία σου. Το πλην: Πολύ λίγα αρνητικά μπορώ να βρω και γι αυτό το λόγο το συγκεκριμένο διήγημα ήταν μέσα στην κορυφαία πεντάδα μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted June 16, 2012 Author Share Posted June 16, 2012 Συμφωνώ με όλα τα σχόλια (θετικά κι αρνητικά) του aScannerDarkly. Κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις, στις επισυνάπτω στο αρχείο. Καλή επιτυχία. Βλέπω αυτά που έχεις μαρκάρει, αλλά όχι τα σχόλια στο αρχείο, λες να φταίει το office μου; Συγγνώμη, τώρα το είδα αυτό. Το συνημμένο το είχα δημιουργήσει με το OpenOffice και το έχω σώσει σαν αρχείο Word 97/2000. To site δε με αφήνει να το επισυνάψω σαν αρχείο Openoffice ( .odt) και κάποιες παλιότερες εκδόσεις του Word που δοκίμασα να το μετατρέψω βγάζουν τα σχόλια σε κορακίστικα. Στο στέλνω λοιπόν σαν pdf όπου πηγαίνεις τον κέρσορα πάνω στο σύμβολο της σελίδας δίπλα στα μέρη που έχω βάλει κίτρινο και διαβάζεις το εκάστοτε σχόλιο. Ελπίζω να λειτουργήσει, αλλιώς πες μου ποια έκδοση του Word έχεις και θα προσπαθήσω να βρω άλλη λύση. It works, ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted June 17, 2012 Author Share Posted June 17, 2012 Μιας που τέλειωσε ο διαγωνισμός, επιτέλους μπορώ να το βγάλω από μέσα μου... Ο ΚΕΛΕΝ ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ! Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας, ειδικά τον Scanner και τον Cyrano που ασχολήθηκαν λίγο παραπάνω και μου υπέδειξαν τα σημεία προς βελτίωση. Έχω ήδη γράψει το version 2 με προσθήκες και διορθώσεις, αλλά θα το ανεβάσω αργά, όταν επιστρέψω Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας. Δυστυχώς ο χειρότερος για να κρίνει αυτήν την ιστορία ήμουν εγώ, φαίνεται πως ενώ είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, δε κατάφερα να το εκφράσω όπως θα έπρεπε, αλλά γι' αυτό είναι εδώ το sff Από το διαγωνισμό αυτό η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μου κέρδισε 18 όμορφα διηγήματα. Προσωπικά μου άνοιξε η όρεξη και μαγειρεύω τώρα άλλη μια ιστορία από τις δυτικές ακτές του Βόρμπελ, ισως να την ανεβάσω από το net - cafe εδώ που είμαι. Το τέλος με έκανε να απορήσω λίγο: νόμιζα ότι χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο απλώς θα έμενε αναίσθητος έτσι ώστε οι σκιές να δράσουν χωρίς τη θέλησή του. Yup, θα προσπαθήσω να το κάνω εμφανές. Έμεινα, λοιπόν, με διάφορες απορίες. Πχ: Ποιος είναι ο άγνωστος που τους βοηθάει; Μήπως είναι ο δαίμονας πατέρας τους; Γιατί εμφανίζεται μόνο στο δρομάκι κι όχι στο δωμάτιο της Λέιβα; Και τι ακριβώς χρέος άφησε ο πατέρας τους στον Ράμος, ώστε η Λέιβα να ανήκει στη συντεχνία, κι ώστε ο Ράμος κι ο Κέλεν να κάνουν το συμβόλαιο; Ήθελα να δείξω πως αν και εκτός ελέγχου οι σκιές δε πείραξαν τον άγνωστο, επειδή ενστικτωδώς ήξεραν πως ήταν εκεί για να τον βοηθήσει. Το τελος θα ηθελα να ειναι λιγο διαφορετικο... θα μου αρεσε να τους σκοτωνει η αδερφη του...και να φευγουν μαζι... καθως ισως την παιρνει αγκαλια και της μιλα αφυπνιζεται και αυτη και τελικα τους σκοτωνει εκεινη (που δεν εχει προβλημα γιατι δεν εχει υπογραψει το συμβολαιο) οχι γιατι την διεταξε αλλα γιατι παιρνει εκδικηση για οσα εχει υποφερει... ειναι μια προταση σκεψου την. Σταμάτα να με κάνεις hack! Αυτή ήταν η original ιδέα μου όταν σκεφτόμουν το τέλος, αλλά την απέριψα γιατί α) Ήταν πολύ μαυρίλα β) Δε μου έβγαινε να δικαιολογήσω πως σπάει το δικό της συμβόλαιο. Επίσης, κατάφερα να εντάξω την πλοκή στο campaign που έχω στήσει για τα sessions ομαδικής ψυχανάλυσης (RPG) που στήνουμε κάθε σαββατόβραδο, είμαι περίεργος να δω πως θα καταλήξει. Ευχαριστώ όλους και πάλι για τα σχόλιά τους, πάω τώρα να διαβάσω απαντήσεις από τα υπόλοιπα 17 μπας και μου λυθούν διάφορες απορίες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 (edited) Κι εγώ όταν διάβασα την ιστορία έμεινα με την εντύπωση ότι ο Κέλεν δεν πεθαίνει στο τέλος (το 'χαμό' τον είχα πάρει μεταφορικά--χάνει την ανθρώπινη φύση του, όχι τη ζωή του...). Μετά διάβασα τα σχόλια που έλεγαν 'μα γιατί να πεθάνει στο τέλος' και ήμουν . Ύστερα ξαναδιάβασα την ιστορία και πείστηκα κι εγώ πως μάλλον πεθαίνει τελικά. Edited June 18, 2012 by Ayu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 και κλαίγοντας για το δικό μου χαμό, για το τίμημα που έπρεπε να πληρώσω. Με αυτή την πρόταση στο κλείσιμο πάντως, νομίζω πως είναι λογικό που οι περισσότεροι (σχεδόν όλοι μάλλον) καταλάβαμε πως πεθαίνει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Αρα τελικα εχω το κληρονομικο χαρισμα! τηλεπαθεια! Νομιζω πως αυτο το τελος θα ηταν πολυ καλυτερο χωρις πλακα... εκτος αυτου δεν μας παρουσιαζεις καθολου το συμβολαιο της αδερφης του για να το σκεφτουμε...η εστω ετσι νομιζω...και ειχα μεινει με την εντυπωση πως κατι στο συμβολαιο του πατερα ειχε να κανει με την κρατηση της αδερφης, οποτε και παλι μου φαινεται λογικο να σπαει το συμβολαιο η αδερφη...ξαναγραψτο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted July 9, 2012 Author Share Posted July 9, 2012 Σόρυ για την καθυστέρηση, αδικαιολόγητη ξέρω. Παίζει πήξιμο λίγο με τη δουλειά τελευταία. Το κειμενάκι με κάμποσες διορθώσεις και προσθήκες, αν κάποιος από τη Σ.Ο. μπορεί να το βάλει και στο πρώτο post θα ήμουν ευγνόμων. Μπορεί να μείνει απλά το κείμενο του πρώτου post ως έχει για να υπάρχει η ιστορία με τη μορφή που πήρε μέρος στο διαγωνισμό. ------> Μαύρο και Κόκκινο uncut.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts