Jump to content

Νοθοκομείο

DinMacXanthi

Recommended Posts

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το νοσοκομείο.

Χθες, ο αρκούδος μου ήταν άρρωστος. Τον εξέτασα με το παλιό στηθοσκόπιο του μπαμπά, και βρήκα τι είχε. Πονούσε η κοιλίτσα του.

Τον ανέβασα στο κρεβάτι και τον άνοιξα με το μαχαίρι της εγχείρησης. Η κοιλίτσα του ήταν γεμάτη παλιό βαμβάκι που μύριζε, ίδιο με τις κούκλες μου. Του έβαλα καθαρό βαμβάκι και μετά την έκλεισα με το ζιλοτέιπ.

Σήμερα ο αρκούδος δείχνει πιο χαρούμενος από ποτέ. Η εγχείρηση ήτανε πετυχημένη.

Μ’ αρέσει εμένα να παίζω νοσοκομείο. Όλοι οι ασθενείς μου έχουν γίνει καλά. Τους δείχνω μετά στον μπαμπά και μου λέει «μπράβο κουκλίτσα μου». Η μαμά μας μαλώνει, γιατί λέει χαλάω τις κούκλες μου. Δεν ξέρει αυτή. Ο μπαμπάς ξέρει. Αυτός είναι γιατρός. Όταν μεγαλώσω, θα γίνω κι εγώ σαν κι αυτόν.

Λείπει στο νοσοκομείο τώρα. Η μαμά κοιμάται στο κρεβάτι τους. Ο μικρός αδελφούλης μου τους κρατάει ξύπνιους το βράδυ. Είναι μωράκι ακόμα κι όλο κλαίει. Κλαίει και τώρα που τον έχω εδώ, στο κρεβάτι μου. Δεν θέλω να ξυπνήσει τη μαμά. Είναι πολύ κουρασμένη.

Η κοιλίτσα του είναι ροζ. Θα τον πονάει κι αυτόν, όπως του αρκούδου.

Μη κλαις αδελφούλη. Θα σε κάνω καλά.

Edited by DinMacXanthi
Ανέβασα την έκδοση χωρίς το Θ

Μπρρρ! :cold: Και είχε τόσο καλές προθέσεις η καημενούλα!

Νομίζω ότι το ψεύδισμα είναι πολύ για τόσο μικρό κείμενο. Μπορείς ίσως να το περιορίσεις λίγο, να το χρησιμοποιήσεις στα σημεία που υπάρχουν διπλά σύμφωνα.

1)Ωχ. ωχ!

2)Δεν έχει τρομαχτική ατμόσφαιρα, αλλα ίσως μας τρομάζει το ότι μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί στην πραγματικότητα.

3)Είμαι κι εγώ τηθ γνώμηθ να μην το κρατήθειθ το πθεύδιδμα. Δυσκολεύει στην ανάγνωση. Πώς σου ήρθε;

Το ψεύδισμα θα είχε κάποιον ρόλο μόνο αν υπήρχε κάποιο νόημα ή συμβολισμό στο λογοπαίγνιο με τη λέξη "νοθο-κομείο". Εκτός κι αν υπονοείται ότι ο αρκούδος θεωρείται από τον μικρό σαν νόθο παιδί, ή ότι το αδερφάκι του θεωρείται τέτοιο, κάτι που είναι τραβηγμένο. Τώρα, όπως το διάβασα, έβγαλε απλώς ένα κωμικό αποτέλεσμα. Γιατί το έβαλες, in the first place?

1)Ωχ. ωχ!

2)Δεν έχει τρομαχτική ατμόσφαιρα, αλλα ίσως μας τρομάζει το ότι μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί στην πραγματικότητα.

3)Είμαι κι εγώ τηθ γνώμηθ να μην το κρατήθειθ το πθεύδιδμα. Δυσκολεύει στην ανάγνωση. Πώς σου ήρθε;

Τείνω να συμφωνήσω κι εγώ για το ψεύδισμα (γι'αυτό είπα να ρωτήσω κιόλας). Μού ήρθε από την ίδια την έμπνευση της ιστορίας:

Τις προάλλες, περπατούσαμε στην πόλη και αντικρίσαμε μια μαμά που έβγαζε βόλτα τον μικρό με το καρότσι και ένα γλυκύτατο κοριτσάκι 5 ετών από δίπλα. Το μικρό στο καροτσάκι έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να κατέβει για να περπατήσει:

Οπότε, ως μεγάλη αδελφή, πέντε χρονών, είπε το επικό: "Μην κλαιθ αδελφούλη, θα τα καταφέλειθ!"

Τώρα για τον (όντως ρεαλιστικότατο φόβο), ο αδερφός μου είναι γιατρός, και είχαμε μια συζήτηση πριν πολύ καιρό για το πως είναι τα παιδιά γιατρών και πώς βλέπουν τους γονείς τους. Οι 2 (εντελώς ξεχωριστές) σκέψεις έκαναν την ιστορία.

Οπότε θα ανεβάσω την άλλη έκδοση της ιστορίας χωρίς το ψεύδισμα.

Edited by DinMacXanthi

Πολύ γλυκούλι ακούγεται ένα κοριτσάκι που λέει "αδελφούλη" τον αδελφό της σε ηλικία/διαφορά ηλικίας που τα αδέρφια παραδοσιακά μαλλιοτραβιούνται.:wub: (και βασικά δε θα το πίστευα αν δεν έλεγες ότι το άκουσες ο ίδιος - τη χρήση της λέξης "αδελφούλη", εννοώ)

Άσε και τις δύο εκδοχές, και με θ και χωρίς, λέω εγώ.

Ξαφνικά, μπορώ άνετα να φανταστώ τον τρίχρονο ανηψιό μου να "βοηθάει" τον εξαμηνίτικο αδελφό του να σταματήσει να κλαίει. Ευχαριστώ...

Πετυχημένη ιστορία πάντως, να 'σαι καλά!

Ωραία γραμμένη. Μου άρεσε που θύμιζε αρκετά τρόπο σκέψης μικρού παιδιού.

Καλό τρομοφλασάκι.

Επειδή το τέλος ήταν αναμενόμενο, μου φάνηκαν πιο ανατριχιαστικές οι σκηνές του κοριτσιού που ξεκοίλιαζε τα αρκουδάκια και οι επιβραβεύσεις του πατέρα.

Πιστεύω κι εγώ ότι η δεύτερη εκδοχή, χωρίς το θ, είναι καλύτερη, από άποψη ανάγνωσης. Ίσως να μπορούσε να περιοριστεί μόνο στους διαλόγους, αν υπήρχαν.

Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο όσον αφορά τον πατέρα. Πριν από δύο χρόνια, αν είχα διαβάσει αυτή την ιστορία θα είχα τρομάξει με το τέλος της. Τώρα τρομάζω πρωτίστως με τον μπαμπά και δευτερευόντως με τη μαμά. Όταν ξεκίνησα πριν από ενάμιση χρόνο να παίζουμε με την κόρη μου (ήταν τριών τότε) τον γιατρό, με 'εγχείριζε' κάθε λίγο και λιγάκι (με μολύβια αντί για νυστέρια), και τα κουκλιά της επίσης. Μετά από έξι μήνες απέκτησε το δικό της ψαλίδι. Στην πρώτη της 'ρεαλιστική εγχείριση' ξεκοίλιασε ένα κουκλί και φυσικά το γεγονός πήρε τεράστιες διαστάσεις: της ξεκαθαρίστηκε ότι το κουκλί κατστράφηκε για πάντα, της πήρα το ψαλίδι για δύο μέρες (που γι αυτήν ήταν ένας αιώνας) κι η μάνα της τής πήρε τα κουκλιά για μια μέρα (παρατεταμένος συναισθηματικός αποχωρισμός με πολύ κλάμα μιας και με το ένα κοιμόταν το βράδυ). Έκτοτε ακολούθησαν άπειρες 'εγχειρήσεις', σε κουκλιά κι ανθρώπους, η κόρη μου εξακολούθησε να συγχέει φαντασία και πραγματικότητα, όπως όλα τα παιδιά, αλλά πλέον χρησιμοποιούσε το ψαλίδι μόνο για να κόβει χαρτιά.

Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο πιο τρομαχτικός μου φαίνεται ένας τόσο πωρωμένος μπαμπάς που λέει “μπράβο κουκλίτσα μου” και μια μαμά που το μόνο που βλέπει είναι κατεστραμμένες κούκλες που πρέπει ν' αντικατασταθούν.

Edited by Cyrano

• 1 month later...

Έξυπνη ιστοριούλα! και παρά του ότι ίσως για κάποιους είνναι φανερή η κατάλιξη, με ξάφνιασε!!!!!!

Ωραία ιστορία.....μου άρεσε και δεν με χάλασε το θ που και που.....

Υ.Γ. Αν έπαιζε Έλληνα γιατρό θα την είχε γλυτώσει γιατί θα περίμενε πρώτα το φακελάκι απο τους συγγενείς....

• 3 months later...

Έλα ετοιμαστείτε! Σήμερα το βράδυ μπαίνει νεός διαγωνισμός Fantasy!! ;)

• Like 1

Ανατριχιαστικό. Δεν περίμενα το twist με τον αδερφό. Μέχρι να αναφερθεί ο αδερφός περίμενα καμιά άλλη προέκταση.

• Like 1

Τρομαχτικό για το πόσο αληθινό μπορεί να είναι. Πως αντιγράφουν τους γονείς και με την παιδική τους σκέψη μπορεί να πάει κατα διαόλου η καλή πρόθεση.

Είχα βρει την μικρότερη αδερφή του κολλητού μου πριν χρόνια να έχει ξεκοιλιάσει τα χρυσόψαρα τους με μαχαίρι γιατί "έτσι κάνει τα ψάρια η μαμά στην κουζίνα". Κρίμα τα ψαράκια αλλά τουλάχιστον δεν πλησίασε το μωρό της οικογένειας. :rolleyes:

• Like 1

Thanx a lot για το χρόνο σας, φίλτατοι :) Χαίρομαι που δούλεψε το φλασάκι. :clover:

• Like 2

• 3 weeks later...

Ωχ ωχ! Θέλω να πιστεύω ότι με το πρώτο "άχ" του μωρού η μάνα θα ξυπνήσει και θα αποτρέψει το κακό. (Θελω να το πιστεύω). Εχω δει με τα μάτια μου τι ζημια μπορούν να κάνουν τα παιδιά στα αδέλφια τους μιμούμενα τους μεγάλους, όμως όχι σε τέτοια έκταση. Πολύ ωραίο φλασάκι...

• Like 1