vagos47 Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Λάκης Είδος: Φαντασία Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 1377 Αυτοτελής; Όχι H έρημος της Ροβίa.docx Edited August 5, 2012 by vagos47 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Ένα αρκετά περιπετειώδες κομμάτι, μιας ιστορίας για την οποία δεν μπορώ να εκφράσω ακόμα άποψη. Προς το παρόν, της λείπουν πολλά στοιχεία που θα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα: η προϊστορία του ήρωα, οι πληροφορίες για την έρημο, το τι ακριβώς κάνουν και ποιοι είναι οι εξορκιστές. Παρόλ' αυτά, είχε την αγωνία του για την κατάληξη της μάχης. Η γραφή σου εδώ, μου φάνηκε κατώτερη απ' ό,τι στο Κούφιο βουνό. Πολλές επαναλήψεις λέξεων, όπως οι Έλτα, άντρας, γίγαντας, στιλέτο. Επίσης, ενώ υπήρχε πάρα πολλή δράση στην σκηνή, έλειπαν οι μικρές λεπτομέρειες που θα έκαναν τις εικόνες πιο ζωντανές. Το κείμενο χρειάζεται οπωσδήποτε μια μορφοποίηση, επειδή έτσι όπως το δίνεις, μονοκόμματο, δυσκολεύει την ανάγνωση. Τουλάχιστον οι διάλογοι πρέπει να είναι σε διαφορετικές σειρές. Πήρα το θάρρος να κάνω μερικές διορθώσεις σε λάθη τυπογραφικά, σε κάποιες εκφράσεις που θεώρησα ότι πρέπει να γραφτούν διαφορετικά, καθώς και στη μορφοποίηση του κειμένου. Θα τις βρεις στο επισυναπτόμενο αρχείο. Καλή συνέχεια. H έρημος της Ροβίa.docx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos47 Posted August 10, 2012 Author Share Posted August 10, 2012 (edited) Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου, όπως επίσης και για το χρόνο που αφιέρωσες στο κείμενο. Όλα μου φαίνονται πολύ χρήσιμα και θα προσπαθήσω να τα αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ. Edited August 10, 2012 by vagos47 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τα σχόλια του Mesmer. Υπάρχει κάποιος λόγος που οι πιο πολλές σκηνές μάχης στο φάνταζυ λήγουν με τον πρωταγωνιστή να λιποθυμά και να του αφηγούνται μετά το τι έγινε: είναι πολύ δύσκολο να γραφτεί μία καλή σκηνή μάχης. Και εσύ, εδώ, αρχίζεις το πρώτο κεφάλαιο με ξύλο, άρα θέτεις τον πήχη ψηλά. Και, ενώ οι σκηνές που περιγράφεις δεν στερούνται φαντασίας, "χάνεις" σε ένα ουσιαστικό κομμάτι, το να με βάλεις, σαν αναγνώστη, μέσα στη σκηνή. Μου λείπουν οι μικρές εκείνες λεπτομέρειες που θα με κάνουν να νιώσω τη ζέστη της ερήμου, τη σκόνη που αιωρείται στον αέρα, το άρωμα του μπαρ. Μου λείπουν η ένταση του πρωταγωνιστή που μάχεται για τη ζωή του, ο φόβος του για τους γίγαντες, ο πόνος από τα δυνατά χτυπήματα κλπ. Με άλλα λόγια, μου λείπει το show, η αίσθηση ότι τα όσα περιγράφεις συμβαίνουν γύρω μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts