Jump to content

Ο κύκλος

mixalis_n

Recommended Posts

Είναι σκοτεινά εδώ. Αυτό το ολόσωμο πανωφόρι με κρατάει ζεστό. Τη λατρεύω αυτή τη θαλπωρή. Σε λίγο πρέπει να βγω από εδώ για άλλη μια φορά και δεν το θέλω. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω όταν όλα τελειώσουν. Το φως πλησιάζει όλο και πιο κοντά μου και πρέπει να ανοίξω τα μάτια μου να το υποδεχτώ. Ακούω φωνές που δεν έχω ξανακούσει. Πρέπει να ξεχάσω να μιλάω και να αρχίσω να κλαίω. Αυτή τη φορά είμαι αγόρι.

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω εδώ και δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται... Εν πάση περιπτώσει το κείμενο είναι ένα flashaki 79 λέξεων για διαγωνισμό... Περιμένω εντυπώσεις...

Καλώς ...γεννήθηκες λοιπόν Μιχάλη, στο forum.

Φαντάζομαι ότι αυτό τουλάχιστον το επέλεξες.

• Like 1

Καλώς τον. Καλό είναι, αν και τα νεογέννητα υποτίθεται αναγνωρίζουν τις φωνές των δικών τους που άκουγαν μέσα στη μήτρα. Κατά τα άλλα μ' άρεσε, ιδίως οι τελευταίες δύο προτάσεις.

• Like 1

Είναι καλό. Συμπυκνωμένο, περιεκτικό κι υπαινικτικό. Κατά τη γνώμη μου, τόσο σύντομες ιστορίες θα πρέπει ν' αποδίδονται με όσο λιγότερες λέξεις γίνεται - αυτό τους προσδίδει ύφος. Μη παρεξηγήσεις τη μορφή που προτείνω στο spoiler, δεν πρόκειται για 'διόρθωση' ή 'υπόδειξη' στο κείμενό σου, απλά ένα παράδειγμα του τι εννοώ.

Είναι σκοτεινά εδώ. Αυτό το ολόσωμο πανωφόρι με κρατάει ζεστό. Τη λατρεύω αυτή τη θαλπωρή. Σε λίγο πρέπει να (θα) βγω από εδώ. για άλλη μια φορά. και δεν το θέλω. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω όταν όλα τελειώσουν. Το φως πλησιάζει όλο και πιο κοντά μου. και πρέπει να (θα) ανοίξω τα μάτια μου να το υποδεχτώ. Ακούω φωνές που δεν έχω ξανακούσει. Πρέπει να ξεχάσω να μιλάω και να αρχίσω να κλαίω. Αυτή τη φορά είμαι αγόρι.

Έσβησα τα δύο από τα τρία 'πρέπει'. Σε ένα τόσο σύντομο κείμενο, οι επαναλήψεις όταν δεν είναι απολύτως δικαιολογημένες, αφαιρούν κάτι από τη δύναμή του.

Edited by Cyrano
  • Like 1

<p>Καταρχάς ευχαριστώ για τα σχόλια. Κατα δεύτερον Cyrano τα 'πρέπει' τα έβαλα για να τονίσω το γεγο&nu%

• 2 weeks later...

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω εδώ και δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται...

Όπως το έκανες γίνεται, μην αγχώνεσαι. Και καλώς ήρθες!

Σχετικά με το φλασάκι, εμένα μου άρεσε πολύ. Πρέπει να φτάσεις στο τέλος για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί, ειδικά όταν το διαβάζεις ανυποψίαστος. Και ύστερα πάλι απ'την αρχή, για να το απολαύσεις όπως του πρέπει. Μια και ανέφερα το "πρέπει", η επανάληψή του δε με ενόχλησε, ίσα-ίσα που μου έδωσε να καταλάβω πόσο ωραία αισθάνεται εκεί μέσα το έμβρυο. Όσο για τον τίτλο, νομίζω πως δένει με το διήγημα και του προσθέτει πόντους, μια και τονίζει τον κύκλο -ή μήπως σπείρα;- της ζωής.

• Like 1

Το φλασάκι σου έχει μια μελαγχολία που δικαιολογεί τον τίτλο.

Έχω μια πρόταση, (επειδή μου αρέσει η αμεσότητα των τόσο μικρών κειμένων και ψάχνω τρόπους να γίνονται ακόμη πιο άμεσα) : αν, αντί για υποτακτική "πρέπει να βγω από εδώ", "πρέπει να ξεχάσω να μιλάω,", κλπ, τα έγραφες όλα σε οριστική; "Θα βγω από εδώ, θα ξεχάσω να μιλάω".

• Like 1

Καταρχάς ευχαριστώ για τα σχόλια.... Μόλις παρατήρησα πως το σχόλιό μου είναι λειψό. Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι κομμένο.... Εν πάση περιπτώσει Cassandra παρεμφερές σχόλιο έκανε κ ο Cyrano σχετικά με το γραμματικό κομμάτι.... Ο λόγος που επέλεξα το "πρέπει" είναι για να δηλώσω ακριβώς το γεγονός πως είναι μια διαδικασία που το έμβρυο έχει ξαναπεράσει.... Όντας έμβρυο και λίγο πριν ξαναβγεί στον κόσμο ξέρει πως ο αμνιακός σάκος είναι το μόνο ασφαλές μέρος.... Δεν ξέρει όμως αν θα επιστρέψει.... Αν θα ξαναγεννηθεί.... Το αφήνω να εννοηθεί σαν κάτι μη αέναο.... Πως κάποτε θα ανοίξει τα μάτια του, θα ζήσει, θα τα κλείσει και θα είναι για τελευταία φορά.... Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις το σκεπικό μου.... :)

Το κατάλαβα το σκεπτικό σου.

Όμως, αφού έχει ήδη ξεκινήσει από εκεί που ερχόμαστε όλοι, και αφού είναι ήδη έτοιμος να βγει (μου έδωσε την εντύπωση του τοκετού, όχι της κύησης σε οποιοδήποτε στάδιο), πώς γίνεται να μην ξέρει ακόμη αν θα γεννηθεί; Αυτός είναι ο λόγος που σου έκανα την ίδια πρόταση με τον Συρανό (δεν είχα δει τα προηγούμενα σχόλια).

Το σκέπτομαι ακόμα, δεν λέω ότι έχω δίκιο, απλά με προβλημάτισε.

• Like 1

χαχαχαχαχαχαχα δεν νομίζω να αφήνει να εννοηθεί πως δεν ξέρει αν θα γεννηθεί.... Απαξ κ βρίσκεται στον αμνιακό σάκο, άπαξ κ είναι έμβρυο θα γεννηθεί... Δεν ξέρει όμως αν θα ξαναβρεθεί στον αμνιακό σάκο, αν θα ξαναέχει την ευκαιρία να επανέλθει στην ζωή.... ;)