Μπόρχες Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Από την άγουρη συγγραφική μου νιότη. Τότε που νόμιζα ότι θα γινόμουν ποιητής. ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΑΚΗ Αδηφάγο σύστημα περιδιαβαίνει την πλάση, Δεν θα διακόψει, αν δεν χορτάσει. Παμφάγο ον γεμάτο βουλιμία. Στον αστρικό ωκεανό φέρνει τρικυμία. Καταβροχθίζει αχαλίνωτα ολόγυρα την φτιάξη, Διασαλεύει ή συντηρεί του κόσμου την τάξη. Μαύρη φυλακή, του φωτός το δεσμωτήριο, Του σύμπαντος το καθαρτήριο. Κι όμως είναι τόσo δα μικρή, αναπάντεχα μικρή, Όσο είναι μια οπή! Γιάννης Μαργέτης 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Απορώ πως ενα τέτοιο ποίημα είναι έως τώρα ασχολίαστο; Με τη δική μου "άγουρη" καλλιτεχνική φλέβα, το βρίσκω όμορφο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Σ'ευχαριστώ, φίλε. Τα ποιήματα μου μού φέρνουν νοσταλγία, καθώς γράφτηκαν στην πρώτη νεότητα. Τότε πού διερευνούσα τη γραφίδα μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Υπαρχουν πολλα ποιηματα στην βιβλιοθηκη μας που αξιξουν να ασχοληθουμε ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts