poeticlooper Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Όνομα Συγγραφέα: poeticlooper Είδος: ρομαντικό/φιλοσοφικό Βία; (Όχι) Σεξ; (Όχι) Αυτοτελής; (Ναι) Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε) Αρχείο: http://poeticloop.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5.html Πλησίαζε στην σχολή χορού με βήμα γοργό, σήμερα ήταν τετάρτη και αυτήν ήταν η αγαπημένη της μέρα. Κάθε τετάρτη στην σχολή δίδασκε ο Gustavo και εκείνη λάτρευε το ταγκό - ίσως και λίγο τον Gustavo. Όλα όσα δεν τολμούσε να κάνει στην ζωή της, με πάθος τα χόρευε - βίωνε - και οι αισθήσεις απογειώνονταν μέσα από την μεθυστική μελωδία και τις διακυμάνσεις του ρυθμού από αντάντε σε αλέγκρο και αλεγκρέτο. Της άρεσε που χόρευε caminar γύρω από ένα αόρατο κέντρο και κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέπτη είχε την ψευδαίσθηση ότι τα πόδια της δεν πατούσαν στην γη. Της άρεσε όταν ο Gustavo την κρατούσε από την μέση σε μια κοντινή αγκαλιά και εκείνη ακολουθούσε τα βήματα του δίχως να χάνει ούτε ένα σε μία σύντομη και νευρική cruzada. Στο ταγκό και οι δύο παρτενέρ ξεχωρίζουν. Το αρσενικό και το θηλυκό έχουν ξεχωριστά βήματα και ενδυμασία αλλά μέσω όλων αυτών τον αρμονικών χορευτικών φιγούρων και την αλληλεξάρτηση ισορροπίας γίνονται μία ενιαία οντότητα. Με το ταγκό πήγαινε πάντα μπροστά, στις σκέψεις, στους έρωτες και στην δουλειά. Στην ζωή της ήταν συνήθως στάσιμη, χωρίς ρυθμό, βυθισμένη σε μία ατέρμονη media vuelta χωρίς παρτενέρ. Πάσχιζε να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση και ο Gustavo την είχε βοηθήσει πολύ. Πολλές φορές είχαν καθίσει μετά το μάθημα, να συζητήσουν και πάντα την έκανε να γελάει με την προφορά του στα Ελληνικά και τις προσπάθειες του να βρει τις σωστές λέξεις. Περίεργο, αλλά με αυτόν μπορούσε να συνεννοηθεί καλύτερα από όλους τους άλλους που μιλούσαν την γλώσσα καλύτερα. Το μάθημα τελείωσε και βγήκε έξω έτοιμη να πάρει τον δρόμο της επιστροφής. Στην πόρτα την περίμενε ο Gustavo με ένα χαμόγελο. Ας επιστρέψουμε μαζί της είπε και με ένα corte την έσφιξε στην αγκαλιά του ενώ της χάιδεψε τα μαλλιά δίνοντας της ένα γλυκό φιλί στο μέτωπο. Ο βοριάς φύσαγε δυνατός και ένιωσε σαν φύλλο που το σήκωσε στον αέρα. άρχισαν να χορεύουν πάνω από τους ανθρώπους και τα σπίτια, το ταγκό που για πρώτη φορά την πήγαινε πίσω. Ένα ταγκό της επιστροφής είναι καλύτερο από την στασιμότητα, σκέφτηκε και μ' ένα gancho ανέβηκαν μαζί στον ουρανό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Ένας μεθυστικός χορός μέσα από τις προτάσεις. Δεν χορεύουν μόνο οι δυο ήρωες, αλλά χορεύω κι εγώ μαζί τους μέχρι την απογείωση στο τέλος της ιστορίας. Θέλω να πω ότι οι ορισμοί του ταγκό βοήθησαν επίσης πολύ, σαν να τον έχεις ζήσει πολλές φορές αυτό τον χορό και ξέρεις τι λες. Ένα πραγματικά ρομαντικό κείμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted September 5, 2012 Share Posted September 5, 2012 Αφού έβαλα το τραγούδι που πόσταρες να παίζει για soundtrack, διάβασα την ιστορία. Συναισθηματικό κείμενο όπου η όλη ατμόσφαιρα ακροβατεί, χωρίς ποτέ να χάνει την ισορροπία, ανάμεσα στο ρομαντικό και το ονειρικό. Μια μποέμ αίσθηση, μια νοσταλγική διάθεση, γκροτέσκ χαρακτήρες, όλα δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και σε παρασέρνουν ομαλά και γλυκά μέχρι το σουρεαλιστικό φινάλε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted September 5, 2012 Share Posted September 5, 2012 Αχ και να'ξερες τι μου θύμισες τώρα... Τέλειο, απλά μαγικό και με μεγάααλες δόσεις αλήθειας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted September 5, 2012 Share Posted September 5, 2012 Ah, mon cher... Είναι πάντοτε στο παρασκήνιο που οι Ρωξάνες προσμένουν τους Συρανό, κι οι Συρανό τις Ρωξάνες. Σπάνια συναντώνται κι εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει τότε, πραγματικά είμαι υπαρξιακά περιέργος. Ευχάριση έκπληξη η υπενθύμηση. Καλό κείμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poeticlooper Posted September 6, 2012 Author Share Posted September 6, 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για τα εποικοδομητικά σχόλια σας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 (edited) Τι όμορφο... Εγώ λέω να αφήσω τις ρομαντικές Ρωξάνες και να σου δώσω κάτι από δολοφονικά ταγκό... (που είναι και στο στιλ μου ) O ήχος δεν είναι τόσο καλός, αλλά χορεύουν υπέροχα. Κάθε κίνηση και συναίσθημα. Ευχαριστούμε για το ταξίδι poetic... http://www.youtube.com/watch?v=As0QHcUSGYY Edited September 8, 2012 by Oceanborn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 (edited) ωραιο κειμενακι....και ωραιο το τανγκο... Edited September 8, 2012 by Tattoman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filotechnos Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Τέλειο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poeticlooper Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts