poeticlooper Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 (edited) Όνομα Συγγραφέα: poeticlooper Είδος ποιήματος: Ροντέλο (Αναπαιστικό) Αριθμός Στίχων: 13 Τις νυχτιές σαν λυσάει το κύμα κ' ο αγέρας σφυρίζει τρελός, τα καράβια γλυστρούν σα τα κρίνα στης σελήνης το άπλετο φως, γι' αυτούς που στις δίνες πνιγήκαν με νερό τους εδόθει χρησμός. Τις νυχτιές σαν λυσάει το κύμα, κ' ο αγέρας σφυρίζει τρελός, ναυαγοί σ΄ ένα όνειρο θρύμα τα κουφάρια τους ξερνά ο γιαλός. Μα κ'εγώ που ταξίδια δεν πήγα το γνωρίζω πως είμαι δειλός, τις νυχτιές σαν λυσάει το κύμα. Edited September 10, 2012 by poeticlooper 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 ωραίος ρυθμός! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Και ο ρυθμός είναι καλός και οι εικόνες. Νομίζω εναλλάσσονται μέσα στις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις σου και αυτό δίνει μία ιδιαίτερη φόρτιση στο ποίημα. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το τα καράβια γλυστρούν σα τα κρίναστης σελήνης το άπλετο φως, Πανέμορφο. Απλά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts