Jump to content

τρία ποιήματα

dagoncult

Recommended Posts

Ωραία είναι που κινείται η βιβλιοθήκη ποίησης. Ορίστε κι δική μου προσπάθεια (που ταυτόχρονα αποτελεί κι ολόκληρη την ποιητική μου παραγωγή για το 2011 και το 2012 :shrug: :lol: :lol: ).

Τι θα τους πούμε;.doc

The ballad of Lazlo (Rohnix Clothvaz Testspell).doc

Καθώς Στραγγίζουν Οι Νεκροί.pdf

Φίλε dagoncult, ευχαριστούμε για την συνεισφορά σου στη βιβλιοθήκη ποίησης (έχω αρχίσει να την αγαπάω την άτιμη! ) και να με συγχωρείς για όποιο δυσάρεστο συναίσθημα μπορεί να σου δημιουργηθεί από το παρών ποστ. Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι σε συμπαθώ. :rolleyes:

Πάμε:

Τι θα τους πούμε;

Ήταν κάπως περίεργο αυτό... και δεν το λέω με την καλή έννοια. Κάτι ακόμα ήθελε για να το πιστέψω (καταρχήν δεν μου άρεσε ως δομή, ούτε ποίημα ούτε πεζό - και δεν αναφέρομαι στην ομοιοκαταληξία, να μην παρεξηγηθώ). Σίγουρα είχες πράγματα να πεις, αλλά δεν μου έδωσες να καταλάβω πόσο ήθελες να τα πεις, δεν μου μετέδωσες έναν παλμό, μια ιδέα, κάτι.

Το τέλος όμως μου άρεσε, εκεί κάτι έγινε:

Κι

αν τους θυμίζει φυλακή; Τι θα τους πούμε;

Πως δεν θα

είναι φυλακισμένοι

θα μπορούν

να περνούν ελεύθερα από τον έναν Τομέα

στον άλλο.

The ballad of Lazlo: Τι ήταν αυτό πάλι; :blink: Περίεργο πράμα, και αυτή τη φορά το εννοώ καλώς... νομίζω. :crazy: Κάτι χάνω μάλλον (όχι, όχι λάδια) και δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι, αλλά είναι ενδιαφέρουσα προσπάθεια... ξορκιού; Είναι ένα ξόρκι; Δοκιμαστικό κιόλας; Το κλείσιμο (ιδίως οι δύο τελευταίοι στίχοι) δυνατό. Έχω ένα πρόβλημα σχεδόν πάντα όταν διαβάζω αγγλικά από Ελληνα, και δεν είναι η ιδέα μου: κάτι δεν παέι καλά, η επιλογή των λέξεων δεν είναι πάντα η καλύτερη, ή η σειρά τους, δεν ξέρω, όμως σκαλώνει λίγο ή πολύ ο λόγος. Σ' αυτό σκάλωνε αρκετά, δεν είχε καλή ροή.

Καθώς στραγγίζουν οι νεκροί: ( :catmad:)

Αυτό δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω καθόλου. Δύσκολα το διάβασα μέχρι τέλους. Είναι από αυτά τα ποιήματα που με δυσκολεύουν στην ανάγνωση και την κατανόηση με τις απανωτές βαριές κουβέντες τους (πολύ βαριά νοήματα ή/και ασυνήθιστες λέξεις, όπως, για παράδειγμα, ζοφώδης σκοτεινιά. Πώς να δημιουργήσω τέτοια εικόνα στο μυαλό μου; Για σκέψου τι μου ζητάς. Στην ουσία, μου ζητάς να ξαναγράψω το ποίημα μαζί σου.). Επίσης, σε αυτόν τον στίχο έπεσαν μου φαίνεται πολλά τα Του, και το πρώτο δεν ξέρω καν γιατί υπάρχει: παρά μονάχα Του σε ‘μέ, τον ένα Του, πιστό Του υπηρέτη.

Νιώθω μπουκωμένη με λέξεις, χωρίς να μου έχουν μεταφέρει καμιά εικόνα, ήχο, μυρωδιά ή άλλη αίσθηση (όπως φόβο, δέος, λατρεία).

Το ''Καθώς στραγγίζουν οι νεκροί'' μου άρεσε πολύ. Έχει σκοτεινιά. Γοτθικό ποίημα, ατμοσφαιρικό.

Πιστεύω σε δυο περιπτώσεις το ''Τ'' θα έπρεπε να ήταν μικρό και όχι κεφαλαίο. Το ένα, στο σημείο που είπε και η Cassandra. Ίσως γι' αυτό να φαίνονται και τόσο έντονα, επειδή είναι όλα κεφαλαία. Πιστεύω το πρώτο έπρεπε να ήταν μικρό εκεί. Και το δεύτερο, στην τελευταία στροφή ''το μύνημα τους φέρνει''.

Το ''The ballad of Lazio'' θα μπορούσε άνετα να είναι lyrics των ManOwaR! :2handed:

Edited by abuno

Ολα είναι πολύ ωραία... Το τελευταίο το διάβαζα με υπόκρουση Dark Ambient και κόλλαγε μια χαρά...

Χαιρομαι πραγματικα που ανεβασες τα ποιηματα σου Dagoncult!

Αν βρισκω ενα μειονεκτημα ειναι πως δεν εδωσες ξεχωριστο τοπικ στο καθενα. Τωρα διαβαζουμε αμεσως το ενα μετα το αλλο. Και αν καποιος δεν ειναι συνηθισμενος να διαβαζει ποιηση και να μπορεσει να δωσει "ανασα" για να προχωρησει στο επομενο ολα μαζι στοιβαζονται στο μυαλο του. Αδικουνται. Το καθενα ειναι εντελως διαφορετικο και ξεχωριστο και πρεπει να αντιμετωπιζεται ετσι. Σε ξεχωριστα τοπικ θα ειχαν αλλο αντικτυπο γιατι η εικονα τους θα ηταν ξεκαθαρη.

Τι θα τους πουμε:

Στην αρχη νομιζα πως θα μιλησεις για την οικονομικη κατασταση της χωρας μας, αλλα λιγο μετα αρχιζω να φανταζομαι εναν μελλοντικο κοσμο με πολεις-κρατη γεματες καμερες παρακολουθησης και φρουρους, χωρισμενες σε τομεις με κυβερνησεις που τις ελεγχουν απολυτα. Θα μου αρεσε να προσθεσεις περισσοτερες ΕΦ λεπτομερειες. Και στο τελος (μου αρεσε πολυ το τελος) αρχιζω να αναρωτιεμαι αν πραγματικα μιλας για εναν μελλοντικο κοσμο η τον δικο μας κοσμο; Και αρχιζω να σκεφτομαι; Μας λενε ψεματα τελικα; Δεν ειμαστε πραγματικα ελευθεροι;Ειμαστε φυλακισμενοι χωρις καν να το ξερουμε; Με εχεις ανησυχησει... δημιουργωντας μου τετοια συναισθηματα και σκεψεις που δεν περιμενα διαβαζοντας ενα ποιημα... με εχεις κανει να το σκεφτομαι ακομα και οταν τελιωσα να το διαβαζω.

The ballad of Lazlo:

Μου αρεσε απιστευτα. Απιστευτα. Δεν ξερω αν τα αγγλικα ηταν τελεια, αλλα μου θυμισε εντονα παλια νορδικη ποιηση σε τετοιο βαθμο που αν μου ελεγαν πως ανηκει στην Παλαια Εδδα θα το πιστευα. Τα αγγλικα μου δεν ειναι τα καλυτερα σε λογοτεχνικο επιπεδο αλλα η αισθηση με αφησε εντυπωσιασμενη. Η επιλογη των ονοματων, ο ρυθμος του και γενικα ολη η παρουσιαση με παρεσυρε! Δεν ειναι παντα ξεκαθαρο ποιος μιλαει (ισως να εβαζες διαφορετικη γραμματοσειρα;) αλλα οπως το εχεις στημενο εμενα με καλυψε απολυτα. Μπραβο!

Edited by laas7

Καθως στραγγιζουν οι νεκροι:

Ποιημα τρομου με την αναλογη μαυρη παρουσιαση... επισης πολυ καλο!

Φοβερες εικονες, ατμοσφαιρα που σχεδον σε ρουφαει, επιλογη λεξεων που δεν περιμενα και με εξεπληξε θετικα οπως "οι ίσκιοι τους οι εκκρεμείς" "νυχοπατώντας άηχα, πνιχτά, μην τύχει κι η μορφή μου σ’ αλαργέψει" και ενας απιστευτος ρυθμος! Αν μπορουσα να το διαβασω με μια αναπνοη θα κυλουσε στην γλωσσα χωρις ουτε ενα κομπιασμα.

Μονη μου απορια ειναι εκει με το τζαμι το λερο... το λερωμενο;

Θα περιμενω να ανεβασεις κι αλλα!