Jump to content

Η Δεύτερη Κίνηση

Δίδυμος

Recommended Posts

Δίδυμε καλημέρα και καλώς ήρθες αρχικά,

Δεν είμαι και η πλέον ειδική να κρίνει ένα διήγημα fantasy αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι μου φάνηκε εξαιρετικό. Απορροφήθηκα από την αφήγησή σου και τη γλώσσα που χρησιμοποίησες. Δυνατές εικόνες, απίστευτες παρομοιώσεις-τις ζήλεψα όσο δεν πάει- και μία χρήση λεξιλογίου τρομερή. Προσεγμένη ιστορία, με ωραίο τέλος και παρότι τρομολάγνος, τολμώ να πω δεν με κούρασες καθόλου. Ίσα ίσα με την ατμόσφαιρα που έχτισες με κέρδισες από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μπράβο. Εύχομαι να έχεις και κάτι σε τρόμο να μας αναρτήσεις.... ;)

Καλή συνέχεια....

O.T.

Ποιο έργο του Poe διαβάζεις; :)
Edited by Oceanborn

Oceanborn καλημέρα κι από μένα, καλώς σας βρήκα! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Λοιπόν κρύβω πολλές εκπλήξεις, γιατί:

1. Είναι το δεύτερο διήγημα που γράφω στη ζωή μου

2. Είναι σίγουρα επηρεασμένο από Λάβκραφτ και Ντάνσανι όπως θα καταλάβουν πολλοί, γιατί λατρεύω και τους δύο και θέλω να ξεκινήσω εγχειρήματα σε φάνταζι και τρόμο.

3. Μπορεί να ακουστεί ξενέρωτο αλλά.. έχει ορθογραφικά και συντακτικά λαθάκια! Ανυπομονούσα τόσο να το αναρτήσω εδώ που δεν το πρόσεξα 100%

4. Δεν έχει πολύ καιρό που παρακολουθώ το site και ακόμα είμαι σε φάση που το γνωρίζω

5. Η ρουφήχτρα του Μαελστρομ, το κλεμμένο γράμμα, η διπλή δολοφονία της οδού Μόργκ, η πτώση του οίκου των Άσερ, ο χρυσός σκαραβαίος είναι κάποια που διάβασα από Πόε. Δεν με ενθουσίασαν.

6. Μου κάνει εντύπωση που είσαι τρομολάγνος! Για πες κανέναν που σου προκαλεί τρόμο (πολύ όμως) για να δούμε τι σ' αρέσει..

Χάρηκα πολύ πάντως! (Μαρία;;)

Oceanborn καλημέρα κι από μένα, καλώς σας βρήκα! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Λοιπόν κρύβω πολλές εκπλήξεις, γιατί:

1. Είναι το δεύτερο διήγημα που γράφω στη ζωή μου

Πλάκα κάνεις; Είναι το δεύτερο και είναι έτσι;

Είναι σίγουρα επηρεασμένο από Λάβκραφτ και Ντάνσανι όπως θα καταλάβουν πολλοί, γιατί λατρεύω και τους δύο και θέλω να ξεκινήσω εγχειρήματα σε φάνταζι και τρόμο.

Στον τρόπο που τοποθετείς τον αναγνώστη σου στο χωροχρόνο προφανώς. Είναι σκοτεινό το μόνο σίγουρο.

3. Μπορεί να ακουστεί ξενέρωτο αλλά.. έχει ορθογραφικά και συντακτικά λαθάκια! Ανυπομονούσα τόσο να το αναρτήσω εδώ που δεν το πρόσεξα 100%

Αν μιλάς γι αυτά που φαντάζομαι είναι ελάχιστα... Αυτόν ενθουσιασμό μπορώ να τον καταλάβω... :D Θα το ξαναδιαβάσω και θα σου κάνω σχόλια πάνω στο κείμενο κάποια στιγμή.

Στα υπόλοιπα θα σου απαντήσω με πμ για να μην ξεφύγουμε από το θέμα.

Κι όμως είναι το δεύτερο, μη σε εκπλήσσει. Κάποιος που διαβάζει πολύ, είναι λογικό (από ένα σημείο και μετά) να γράφει καλά. Ασχολούμαι εξάλλου και με άλλα πράγματα, συγγενικά της λογοτεχνίας.

Ακριβώς αυτό εννοούσα, στον τρόπο αυτό. Υπάρχουν και κάποια εκφραστικά κολπάκια που ξεσήκωσα.. Όμως είναι καλό να "παίρνεις" από τους καλύτερους. Εκεί, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Νομίζω πως είναι απλά ένα κείμενο, ένα πολύ συνηθισμένο διήγημα που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να διαβάσει παντού (στους κύκλους μας).

Τα υπόλοιπα από πμ

Edited by Δίδυμος

Καλημέρα Δίδυμε! Το διάβασα το διήγημα σου, και το βρήκα καλό. Μου άρεσαν οι εικόνες περισσότερο! (η εικόνα του φιδιού με το μωρό μου θύμισε ελληνική μυθολογία). Διαβάστηκε γρήγορα χωρίς να κουράσει, βέβαια κάποιες προτάσεις ήταν αρκετά μεγάλες, αλλά εντάξει δεν με ενδιαφέρει τόσο η σύνταξη σε κείμενα που ανεβάζουμε! Προσπαθείς να περάσεις σκοτεινότητα κάτι που το κάνει ενδιαφέρον. Η περιγραφή μου θύμισε λιγάκι Λάβκραφτ και Πόε στα χειρότερα του και αυτό γιατί χρησιμοποιείς πολύ την παρομοίωση!

Καλή συνέχεια! Περιμένουμε να διαβάσουμε και άλλες ιστορίες σου!

Το διήγημά σου είναι αρκετά ενδιαφέρον σε γραφή και ροή λόγου. Μεταφέρεις εικόνες στον αναγνώστη και σε αρκετά σημεία πολύ επιτυχημένα... Οι επιρροές από Πόε είναι εμφανείς... :) Η παρατήρηση που θα σου έκανα αφορά στην εκτεταμένη χρήση του "που" και του "τωρα". Τα χρησιμοποιείς τόσο συχνά που κουράζουν τον αναγνώστη... Πρόσεξέ το αυτό.... Καλή συνέχεια....

Πω πω! Να 'στε καλά παιδιά, ευχαριστώ για τα σχόλια! Ευχαριστώ που το διαβάσατε, θα προσέξω πολύ αυτά που μου είπατε. Πάντως θέλω να το ξαναπώ, μετράει πολύ να έχει διαβάσει κάποιος κάποιον συγγραφέα (πόσο μάλλον αν τον έχει λιώσει) για το δικό του γράψιμο. Γενικά θέλω να γράψω διηγήματα "καταχθόνιου τρόμου" του Λάβκραφτ (χε-χεχε...). Με ενθουσιάζει να αναπαράγω τις ιδέες του, ίσως οδηγηθώ σε κάτι δικό μου στο τέλος.

Ελάχιστα του Πόε έχω διαβάσει. Μου κάνει εντύπωση που είπες Μιχάλη ότι είδες επιρροές! Λες να μην το 'χω συνειδητοποιήσει;;