Jump to content

Αγώνας ζωής

niceguy0973

Recommended Posts

Πολύ καλό!

Γαμάτο θα έλεγα.

Τόσα genres ωραία δεμένα και με ωραίο ύφος. Και όλα αυτά σε ένα τόσο σύντομο κείμενο, και με φοβερό τέλος.

Εμένα με κέρδισε.

• Like 1

Συμφωνώ με τον abuno αλλά το μοναδικό που με πείραξε κάπως είναι ότι οι προτάσεις ήταν συνέχεια μικρές. Καταλαβαίνω αυτό γίνεται για να δωθεί ένταση στο λόγο αλλά έτσι είχες και πολλές τελείες, άρα και παύσεις. Κατά τα άλλα τούμπανο η ιστορία.

• Like 1

Μου άρεσε πραγματικά πολύ. Σε αντίθεση με τον Βαγγέλη εμένα δε με ενόχλησαν οι μικρές προτάσεις...μάλλον γιατί το κάνω κι εγώ.

Κι ενώ εξαρχής πήγε το μυαλό μου στο τι προσπαθεί να κάνει δεν μείωθηκε η αγωνία μου καθώς το διάβαζα.

• Like 1

Ευφάνταστη ιδέα(η πρώτη γνωριμία με τη μάνα του που έχει πεθάνει) που ξεπερνά την κοινοτυπία μιας ιστορίας ταξιδιού πίσω στο χρόνο.

Η ιστορία έχει δυνατότητες να επεκταθεί.

Ισως με μια αλλοπρόσαλλη επεξήγηση του θανάτου της μάνας μέσα από τον επιστημονικό φακό της εξελικτικης βιολογίας και την αλτρουιστική ή όχι φύση του ανθρώπου.

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας παιδιά... Να 'στε καλά!!!

Edited by niceguy0973

Όμορφη ιστορία και ωραία δοσμένη. Μέσα σε ένα σύντομο κείμενο κατάφερες να μας πεις όσα ήθελες.

Για κάποιο λόγο μετά το

«Το… το μ…».

κατάλαβα ποια ήταν η γυναίκα, ακόμη και την επιλόχειο κατάθλιψη. Δεν ξέρω γιατί, απλά μού πέρασε κατευθείαν από το μυαλό. Αυτό, βέβαια, δεν είχε και τόση σημασία για την ίδια την ιστορία, αλλά χάρηκα κάπως που είχα δίκιο.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί πήγε στο παρελθόν, στη στιγμή που πέθανε η μητέρα του και όχι νωρίτερα; Θα μπορούσε να την είχε προειδοποιήσει, θα μπορούσε να προσπαθήσει να την πείσει να μην το κάνει, θα μπορούσε απλά να καλέσει ένα ασθενοφόρο μερικές ώρες νωρίτερα και να το στείλει στο σπίτι της. Θα το καταλάβαινα αν ήθελε μόνο να δει τη μητέρα του κι όχι να επηρεάσει το μέλλον, αλλά στο διήγημα αναφέρει ξεκάθαρα ότι θέλει να αλλάξει το μέλλον δύο ανθρώπων.

• Like 1

Άγγελε, ωραία ερώτηση... Σου έχω και μια απάντηση! Αν πήγαινε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να της εξηγήσει πως είναι από το παρελθόν και ήρθε για να τη σώσει. Δεν θα τον πίστευε! Σκέψου να παρουσιαζόταν σε σένα κάποιος από το μέλλον και να σου έλεγε πως πρόκειται να πεθάνεις και ήρθε να σε σώσει... Θα πάθαινες!!! Ενώ αν την προλάβαινε την ώρα της πράξης, δεν θα χρειαζόταν καν να εξηγήσει το ποιος είναι! Απλά θα άλλαζε το μέλλον! Το κακό, όμως, είναι πως δεν πρόλαβε, λόγω καταστάσεων... ;)! Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου!!!

• Like 1