Jump to content

Η φυγή του Αστρονού- για τον 4ο διαγωνισμό ποιήσης

deadend
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Νικητήριο ποίημα στον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης.

Recommended Posts

Όνομα συγγραφέα: Τέτη Θεοδώρου

Είδος ποιήματος: Φανταστικό-κοσμοπλασία

Αριθμός στίχων: 15

Σχόλια: Απόσπασμα από τα τραγούδια των Αενάνηρα

Η φυγή του Αστρονού

Μην τολμήσεις άπιστε πίσω σου το βλέμμα να γυρίσεις,

της μοναξιάς ο δρόμος σου στην παγωμένη χώρα,

στης άκληρης Ιρλίς στις παγωμένες γαίες ο χαμός σε σέρνει,

εκεί που οι σπόροι δεν βλασταίνουνε και τα χωρίς φτερά πουλιά γελάνε.

Ιρλίς, Ιρλίς, Αενάν τον λογισμό κρατήστε, γιατί ο μουσωνοφέγγαρος,

με την νερένια δύναμη, είναι ο εκλεκτός σας,

τα κρυοφύλαχτα όνειρα αυτός θα αναστήσει και τρόμος,

έρεβος στα επέκεινα τρανός θα περπατήσει

του Αστρονού η καταραμένη φάρα,

Ιρλίς να ο νυμφίο σου χωρίς το πρόσωπο του, να η γέννα η ποθητή,

να το σκληρό σημάδι, το γέλιο του κακού που την Παγγαία πονάει.

Δεν θα πεθάνουν οι Θεοί, δεν θε να κοιμηθούνε, θα περπατήσουνε ξανά

στην δίχως φύλο τάξη. Ιό - Ιό, της μάνας η μοίρα,

αν τέτοιο κοχύλι στον οργασμό ματώσει,

Ιό- Ιό, της μάνας η μοίρα με το νεκρό κορίτσι.

• Like 1

Αυτό εδώ είναι πάρα πολύ όμορφο, πάρα πολύ σοβαρό, πάρα πολύ φάντασυ, πάρα πολύ... πάρα πολύ...

Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια πάνω (και καλά είχα κάνει βασικά) αλλά τώρα που τα διάβασα θέλω -ακόμα πιο πολύ από πάρα πολύ- να διαβάσω και το υπόλοιπο. Με τσάκωσες για τα καλά. Αν ήταν τρέηλερ θα λύσσαγα που δεν έχει βγει ακόμα η ταινία.

Δεν είμαι σίγουρη για τη σχέση του με το ταξίδι, είχα ξεχάσει και το θέμα του διαγωνισμού βασικά χτες βράδυ διαβάζοντας οπότε στο δεύτερο πέρασμα αναρωτήθηκα, αλλά εμένα με ταξίδεψες επαρκώς - μπα, παραπάνω από επαρκώς.

Ίσως να μην αναφέρεται και τόσο πολύ σε κάποιο ταξίδι, αλλά σίγουρα σε ταξιδεύει. Ο κόσμος μέσα στον οποίο είναι βαλμένο φαίνεται πολύ ενδιαφέρων και σίγουρα θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Μου κίνησε την περιέργεια για τα όσα κρύβει και τα όσα του επιφυλάσσονται.

Μ' άρεσε πολύ και ο τίτλος του ποιήματος.

Ατόφιο Fantasy ποίημα με μια ολόκληρη μυθολογία να κρύβεται από πίσω του.

Ένας ολόκληρος κόσμος ξεδιπλώνεται σε τόσες λίγες γραμμές.

Κατάρες, προφητείες, οιωνοί, ζωές που μπλέκουν μοιραία μεταξύ τους.

Το ευχαριστήθηκα πραγματικά.

Αν και το ποίημα δεν αναφέρεται καθαρά σε κάποιο ταξίδι, σίγουρα ταξιδεύει τον αναγνώστη.

Καλή σου επιτυχία.

αντιλαμβάνομαι ότι το ποίημα εδράζεται πάνω σε κάποια μυθολογία την οποία και δεν έχω υπόψη μου

μου έφερε στο νου τον άρχοντα των δακτυλιδιών ή τον Κόναν τον Βάρβαρο

μια κάπως πιο ηρωική φαντασία με εικόνες όμως άγρια σουρρεαλιστικές.

μου άρεσε πολύ.

Είναι ό,τι πιο γαμάτο έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες, μη σε πω και χρόνο, είναι απίστευτα, εξωφρενικά αρχικαραγαμάτο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Υπέροχο! Με κάνει να θέλω να διαβάσω ολόκληρη τη μυθολογία των Αενάνηρα. Πες μου ότι έχεις γράψει πολλά ακόμα γι'αυτούς! Καλή επιτυχία!

Edited by Lady Nina

Αν ήταν τρέηλερ θα λύσσαγα που δεν έχει βγει ακόμα η ταινία.

:glare:

Είναι ό,τι πιο γαμάτο έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες, μη σε πω και χρόνο, είναι απίστευτα, εξωφρενικά αρχικαραγαμάτο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

:aangry:

Αν είχαμε αντιLike θα έριχνα στις κυρίες, που λένε ό,τι ήθελα να πω και τώρα τι μου μένει;

(Κρατώ μια επιφύλαξη για το πόσο το θέμα του είναι το ταξίδι).

edit: Λάθος emoticon. Δεν είχα δει τι κάνει με το σπίρτο ο βρωμιάρης...

Edited by Cassandra Gotha

Αν και ουτε εγω βρισκω σχεση με το θεμα του διαγωνισμου πρεπει να πω πως... :worshippy: ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ!

Εχμμ... μόνο εμένα μου φαίνεται ότι το ποίημα έχει μεγάλη σχέση με το ταξίδι;

Στους πρώτους στίχους κατάλαβα ότι μιλάμε όχι απλώς για ταξίδι αλλά για το ταξίδι το ύστατο, αυτό που δεν έχει καμιά επιστροφή, για το δρόμος του άπιστου στην εξορία.

Κι όχι μόνο κάνει το ταξίδι το δίχως γυρισμό, αλλά εκεί που θα φτάσει, θα βάλει σε κίνηση γεγονότα που θα σείσουν τη γη και τον ουρανό, που θα ανατρέψουν την τάξη, που θα γεννήσουν το έρεβος.

Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες να γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστικό το κείμενο προς το τέλος του για να μας δείχνει τη δύναμη της ανατροπής που θα προκαλέσει αυτό το ταξίδι, αλλά ήταν απίστευτα φανταστικό!

Όχι.

Αυτό μου άρεσε πολύ. Έχει ρυθμό, έχει εικόνες, περίεργες λέξεις, υποβλητικότητα και στο τέλος αισθάνεσαι ότι όπου νάναι θα εμφανιστεί μπροστά σου αυτός ο κόσμος. Μόνο καλά λόγια έχω για αυτό το μικρό έπος.

Στους πρώτους στίχους κατάλαβα ότι μιλάμε όχι απλώς για ταξίδι αλλά για το ταξίδι το ύστατο, αυτό που δεν έχει καμιά επιστροφή, για το δρόμος του άπιστου στην εξορία.

Κι όχι μόνο κάνει το ταξίδι το δίχως γυρισμό, αλλά εκεί που θα φτάσει, θα βάλει σε κίνηση γεγονότα που θα σείσουν τη γη και τον ουρανό, που θα ανατρέψουν την τάξη, που θα γεννήσουν το έρεβος.

Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες να γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστικό το κείμενο προς το τέλος του για να μας δείχνει τη δύναμη της ανατροπής που θα προκαλέσει αυτό το ταξίδι, αλλά ήταν απίστευτα φανταστικό!

Ναι εεε;;; Δεν το ειχα σκεφτει ετσι :hmm:

• Φάντασμα featured this topic