Διγέλαδος Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 (edited) 411 λέξεις Μερικές φορές μέσα από όλη τη φασαρία, μπορώ να ξεχωρίσω τα τιτιβίσματά τους. Κάποια ήταν πάντα εκεί. Κάποια τα δημιούργησα εγώ. Κουρδιστά αηδόνια βγάζουν ήχους που σε καλούν σαν σειρήνες. Μηχανικά παγόνια που προκαλούν με τα πούπουλά τους, τα οποία μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από ολόκληρους υφαντόκοσμους. Σαΐτες να κάνουν κύκλους κάνοντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς γύρω από τον εαυτό τους. Κάθε φτερωτό πλάσμα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μου. Κι αφού διαλέξω να παίξω με ένα από αυτά, τότε τα άλλα ζηλεύουν. Πόσες φορές δεν ένιωσα ενοχές, για την επιλογή μου και πόσες φορές δεν σκέφτηκα ότι το άλλο κατασκεύασμα κι ας είχε καρδιά από μηχανή πάλι με χρειαζόταν και δεν έπρεπε να το εγκαταλείψω. Μια συνεχόμενη λούπα. Το κάθε ένα έχει μαγικές ιδιότητες. Με επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο. Οι συνέπειες μερικές φορές δεν φαίνονται αμέσως, αλλά βρίσκονται μπροστά μου μετά από κάποιο καιρό. Προσπαθούσα να τις αναλογίζομαι κάθε φορά που ασχολιόμουν μαζί τους. Αλλά κι αυτά δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα ποτέ. Είναι πολύ ανταγωνιστικά και φυσικά θέλουν να έχουν την πρωτιά στις προτιμήσεις μου. Είναι τόσο δύσκολο να τα αρνηθώ την φροντίδα μου. Όμως όσο τάιζα τα τεχνητά ή μη στομάχια τους, όσο τα έκανα παρέα τόσο μεγάλωναν και τόσο πιο πολύ με ήθελαν. Ενώ τα άλλα μίκραιναν και γινόντουσαν πιο αδύναμα με τα ράμφη τους να μένουν διαρκώς ανοιχτά όπως τα μικρά που περιμένουν την τροφή από τη μαμά τους. Πόσες φορές είχα ξυπνήσει και τα άκουγα στο μυαλό μου να τσακώνονται. Τα ένιωθα να παλεύουν και εγώ προσπαθούσα να τα χωρίσω. Όμως η ανάγκη της επιλογής συνέχιζε να υπάρχει. Και κάθε φορά που την έπραττα, έβλεπα όλα αυτά που δεν είχα επιλέξει και ένιωθα το αυξανόμενο βάρος της ευθύνης. Έως ότου δεν είχα άλλη δύναμη να επιλέγω. Κι ας έμενα στο κρεβάτι μου όλη μου μέρα. Ας λιμοκτονούσαν. Δεν θέλω να ξαναδιαλέξω. Όμως είναι ακόμα εκεί, και δεν σταματούν να τσιρίζουν στιγμή. Μια φασαρία που διαρκεί όλη την ημέρα. Σπάνια καταφέρνω να κοιμηθώ. Όταν όμως συμβαίνει αυτό όλα ησυχάζουν. Αλλά όταν ξυπνώ ο θόρυβος είναι ακόμα πιο δυνατός. Κι αν ήθελα να δώσω στοργή σε κάποιο για να ηρεμήσει, δεν ξέρω από που να αρχίσω. Είναι τόσα πολλά. Όταν καταφέρνω να σηκωθώ από το κρεβάτι και κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέπω τη σκιά που κάνει το σμήνος τους πάνω απ’ το πρόσωπό μου. Ο ήχος που βγάζουν διαπερνάει τα αυτά μου. Δεν μ’ αφήνουν να σκεφτώ. Δεν θέλω να σκεφτώ. Μόνο ένα πράγμα έχει μείνει να κάνω για να σιωπήσουν. Edited November 27, 2012 by Διγέλαδος 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abuno Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Να ένα ωραίο φλασάκι λοιπόν. Αινιγματικό και ονειρικό αλλά και με πινελιές τρόμου. Δεν ξέρω βέβαια, κατά πόσο θα κατανοούσα το πόνημα, δίχως τις πολύ όμορφες εικόνες που το συνοδεύουν... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 27, 2012 Author Share Posted November 27, 2012 Να ένα ωραίο φλασάκι λοιπόν. Αινιγματικό και ονειρικό αλλά και με πινελιές τρόμου. Δεν ξέρω βέβαια, κατά πόσο θα κατανοούσα το πόνημα, δίχως τις πολύ όμορφες εικόνες που το συνοδεύουν... Ευχαριστώ. Η πλάκα έχει ότι τις εικόνες τις βρήκα αφού το έγραψα. Αν και πάλι δεν έχουν άμεση σχέση, απλώς δίνουν μια ιδέα. Όλο το παιχνίδι είναι συμβολικό/μεταφορικό. Αλλά η φασαρία και το τέλος, πραγματικό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Ο δημιουργός απέναντι στα δημιουργήματα του. Και όσο κυλάει ο χρόνος, το μεγάλωμά τους να γίνεται όλο και πιο επίπονο και εν τέλει καταστροφικό. Είναι σαν τις ιδέες. Τους δίνεις φτερά, ζωή, τροφή και καταλήγεις να παλεύεις τα ξημερώματα με τον βραχνά τους. Όσο αθώα κι αν είναι κάποια παιχνίδια, όσο όμορφες κάποιες σκέψεις πάντα μπορούν να γίνουν μια αριστουργηματική θηλιά. Μου άρεσε πάρα πολύ το φλασάκι σου. Νομίζω και στο γλωσσικό κομμάτι είναι άρτιο. Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts