Jump to content

Δώδεκα

Nostalgist

Recommended Posts

Δώδεκα

Η συνεισφορά μου στην επταλογια http://community.sff.gr/topic/14697-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9/page__st__20

Βγήκε κάπως πιο ξερό απ' ότι ηθελα :juggle:

Πέρασε και αυτός ο μήνας

θα κάνεις εσύ ή εγώ απολογισμό;

είσαι πολύ ευαίσθητη καρδιά μου για νεκρολογίες

μα και εγώ δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αυτόχειρας

Πέρασε και αυτός ο μήνας

τη βγάλαμε κουτσά-στραβά και είμαστε

ακόμα παίχτες ενός παιχνιδιού που δεν τελειώνει

μόνο γεμίζει λάσπες και χαλίκια τα παππούτσια μας

Δευτέρα έως Σάββατο απαραιτήτως

Θαυμάσια λοιπόν!

Έλα να αγκαλιαστούμε έλα

να σου πω για όσα έζησα κι εσύ για όσα είδες

έλα να πούμε ο ένας στον άλλο πώς σταθήκαμε

όρθιοι σε τούτα εδώ τα μέρη

με μια ανάσα που δε μυρίζει ούτε μίσος ούτε πόνο

Έλα να αγκαλιαστούμε σου λέω

γιατί μετά έχουμε υποχρεώσεις

εγώ σφυρί και εσύ πανί

εγώ γκαράζ και εσύ το μπάνιο

έλα γιατί σε λίγο θα περάσει εκείνος

που κάνει έλεγχο σε σπίτι,συνειδήσεις και καρδιές

έλα να αγκαλιαστούμε,θα ναι μάλλον τελευταία μας φορά...

• Like 1

Ειναι το πιο "σοβαρο" ποιημα απο ολα οσα παιζουν...

Μου αρεσαν ειδικα τα δυο τελευταια κομματια που νομιζω πως κορυφωνουν το ποιημα πολυ ωραια. Θα μου αρεσε αν αλλαζες σιγουρα το πρωτο τετραστιχο ( επειδη καταλαβαινω την αγωνια μιας καθημερινοτητας που πνιγει με τις υποχρεωσεις και πολλες φορες νιωθεις σαν να μην σου αφηνει περιθωριο για κατι αλλο) γιατι θα θελα να νιωθω αυτη την ασφυκτικη αισθηση να με γραπωνει απο την αρχη. Ξερεις ακομα και να με καθηλωνει ανημπορη να βρω αλλη λυση να μην μου αφηνει καποια αλλη επιλογη... δεν ξερω αν σε βοηθαω και πως σου φαινονται αυτα που σκεφτομαι αλλα καπως ετσι το σκεφτηκα. Ηταν πολυ αληθινο νομιζω γιατι μιλαει για οσα ζουμε λιγο πολυ ολοι ειδικα αυτη την εποχη. :awub:

Ειναι το πιο "σοβαρο" ποιημα απο ολα οσα παιζουν...

Μου αρεσαν ειδικα τα δυο τελευταια κομματια που νομιζω πως κορυφωνουν το ποιημα πολυ ωραια. Θα μου αρεσε αν αλλαζες σιγουρα το πρωτο τετραστιχο ( επειδη καταλαβαινω την αγωνια μιας καθημερινοτητας που πνιγει με τις υποχρεωσεις και πολλες φορες νιωθεις σαν να μην σου αφηνει περιθωριο για κατι αλλο) γιατι θα θελα να νιωθω αυτη την ασφυκτικη αισθηση να με γραπωνει απο την αρχη. Ξερεις ακομα και να με καθηλωνει ανημπορη να βρω αλλη λυση να μην μου αφηνει καποια αλλη επιλογη... δεν ξερω αν σε βοηθαω και πως σου φαινονται αυτα που σκεφτομαι αλλα καπως ετσι το σκεφτηκα. Ηταν πολυ αληθινο νομιζω γιατι μιλαει για οσα ζουμε λιγο πολυ ολοι ειδικα αυτη την εποχη. :awub:

Πρώτα απ' όλα θενξ για την ανάγνωση :yessir:

Δεύτερον μακάρι να διαφωνούσα με όσα παρατηρείς, μου φάνηκε πολύ βαρύ όταν το γράψα και ήμουν 50-50 να το ανεβάσω ή όχι

ε τελικά η ματαιοδοξία υπερίσχυσε και το ''παρέδωσα εις το κοινό'' δε μου έκανε καρδιά όμως απ' τη στιγμή που το έκανα να το αλλάξω, συνήθως ότι γράφω από ποίηση το πολύ να διορθωθούν-αλλάξουν 1-2 φορές το χρόνο και αυτό αν θέλω να το στείλω κάπου ή να το βάλω σε κάποια συλλογή

Καλα εκανες που το ανεβασες δεν το συζητω ... τωρα για το αν θα το διορθωσεις η αν θα το αλλαξεις εν τελει αυτο ειναι μια αλλη συζητηση... βλεπεις συνηθως προτεινω αλλαγες διορθωσεις σε ολους και στον εαυτο μου αλλα πολλες φορες σκεφτομαι πως το ποιημα ειναι ενα κλικ "μια φωτογραφια" και ισως δεν θα επρεπε να αλλαζεται με την εννοια πως ειναι το συναισθημα της στιγμης... ακομα δεν εχω αποφασισει ποιο ειναι το πιο σωστο γιατι δεν υπαρχει κανονας. Μπορει να γραψεις αμεσως ενα ποιημα που να βγει φανταστικο και μπορει να δουλευεις ξανα ξανα ενα κομματι που τελικα να βγει εξαιρετικο... εδω ειμαι εγω 50-50 αλλα που λεει κα ο μεγαλος ποιητης ισως σημασια εχει το ταξιδι...