Spyrex Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Όνομα συγγραφέα: Σπύρος Έγκαρχος Είδος: Τρόμος Βία: Ναι Σεξ: Όχι Αριθμός σελίδων: 7 Αυτοτελής: Ναι ΜΟΙΡΑΙΑ ΑΡΝΗΣΗ.rtf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ad Noctum Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Καλή ιδέα που όμως ίσως ήθελε λίγη περισσότερη δουλίτσα. Μου άρεσε πολύ η χρήση της κατάρας. Αν και ήταν πολύ απλός ο λόγος που την χρησιμοποίησε η τσιγκάνα, παρόλα αυτά πέτυχε τον σκοπό της. Ένα μικρό μπέρδεμα υπάρχει στην συσχέτιση του θανάτου των δύο γυναικών, καθώς δεν μας διευκρινίζεις τον τρόπο με τον οποίο αυτοκτόνησε η πρώτη. Ίσως αν μας έδινες το στοιχείο ότι βρέθηκε σε έναν γκρεμό, να έδινε περισσότερη ένταση στην τελευταία σκηνή. Επίσης, κάτι που δεν μου άρεσε είναι το γεγονός ότι δεν μας μετάφερες καθόλου την αγωνία της Πέγκυ. Η κοπέλα περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές, όμως η αντίδρασή της φαίνεται πολύ φυσιολογική για να είναι αληθινή. Σηκώνει λίγη δουλίτσα ακόμα, δούλεψέ το. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nhrhida Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Χμμμμμ αναφέρεις πως η πρώτη κοπελα έβλεπε τους ίδιους εφιάλτες αλλά δεν είχε σημάδια βιας και γενικά τίποτα ύποπτο. Η Πέγκυ όμως είχε ένα σωρό πληγές από τον ίδιο εφιάλτη. Το ότι δεν υπηρχε σημαντικός λόγος για την κατάρα μου άρεσε. Έχουν αυτή τη δύναμη και την χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν. Δεν χρειάζεται κάτι τρομερό για να το κάνουν. Αντιθέτως το ότι την χρησιμοποιούν για το τίποτα το κάνει τρομαχτικό με το σκεπτικό: ανα πάσα στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να είναι θύμα. Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη που είπε πως δεν μεταφέρεις την αγωνία. Δηλ. λες εξαρχής πως ο εφιάλτης σε τρελαίνει. Οπότε όταν ξυπνάει ξεσκισμένη όπως στον εφιάλτη περίμενα να τα εχει παίξει από τον φόβο και την αγωνία. Εκτός αν δε ζήτησε βοήθεια (από αδερφό, να πάνε νοσοκομείο κλπ) και γενικά δεν αντέδρασε έντονα γιατί ήταν μέρος της κατάρας απλά δε φάνηκε. Το βρίσκω καλό σαν ιδέα απλά να το δουλέψεις κι άλλο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrex Posted December 27, 2012 Author Share Posted December 27, 2012 Ωραίες οι παρατηρήσεις και των δύο. Ευχαριστώ που σχολιάσατε. Αντώνη, το γεγονός και μόνο ότι και η πρώτη αυτοκτόνησε δεν αρκεί; Απλά ήθελα να προιδεάσω τον αναγνώστη σχετικά με τις συνέπειες της κατάρας. Δεν χρειάζεται να είναι ίδιος ο τρόπος που αυτοκτονούν, αυτή είναι η γνώμη μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Man_from_Earth Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 (edited) Θα περίμενε κανείς πίσω απο τη χρήση τέτοιων υπερφυσικών σκοτεινών δυνάμενων να υπάρχει σημαντικότερος λόγος! Περαν αυτού μου άρεσε η ιδέα. Εδώ θα μπορούσες να σπάσεις ένα στερεότυπο, αυτό της απλοικής τσιγγάνας, αν της έστηνες ένα πιο πλήρες φόντο που εν τέλει θα την παρουσίαζε ως άνθρωπο που πράτει για αιτίες κι έχει συγκεκριμένους στόχους. Εξάλλου τέτοιες δυνάμεις που κατέχει, δεν μπορεί να τις απέκτησε τυχαία, σωστά; Σχετικά με την ηρωίδα, οι αντιδράσεις της δεν μου άφησαν την αίσθηση της κλιμάκωσης. Ηταν πολύ φλατ μέχρι το τέλος. Η λογική κατέρρεε γύρω της αλλά εκείνη απλά το υπέμενε στωικά με αποκορύφωμα την απλή αποδοχή του θανάτου της που περιγράφει η κατακλείδα. Ακόμα και αν δεν είχε καμία εξουσία στις κινήσεις της, θα περίμενα στη σκέψη της ένα χάος! Εκτος αν η κατάρα την εκανε εντελώς ζόμπι... Edited January 4, 2013 by Neschreimax 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 (edited) Καλή ιστορία, ωραία μέσα στην απλότητα της. Θα ήθελα να ήταν λίγο μεγαλύτερη για να μπορούν να προστεθούν ένα- δύο στοιχεία παραπάνω, ένας ακόμη εφιάλτης ίσως. Και δεν θα με χαλούσε αν ο δεύτερος, είχε διαφορετική μορφή από τον πρώτο. Στα αρνητικά κάποιες λίγες παράταιρες λέξεις, π.χ. το προσωπικό της κινητό. Συνηθίζουμε να λέμε ''το προσωπικό της κινητό''; ή ''το κινητό της''; Όχι ότι είναι λάθος, αλλά πιστεύω ότι ακούγεται καλύτερα έτσι, και είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που χτίζουν ένα κείμενο. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν οι εφιάλτες συνεχίστηκαν επειδή της πήγε μία τυρόπιτα, αντί για δύο όπως είπε. Εν τέλει πρόκειται για μία όμορφη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα. Edited January 13, 2013 by Δημήτρης 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts