Jump to content

Ιός

Mesmer

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Άγγελος

Είδος: Τρόμος

Αριθμός Λέξεων: 2.190

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Για τον 32ο ΔΣΙ. Θέμα: Αίμα

Αρχείο:

Ιός.pdf

Ιός.doc

• Like 3

Μου άρεσε η ιδέα .Επίσης μου αρέσει το πως γράφεις.

Πως όλο αυτό άρχισε ξαφνικά με ένα ανεξήγητο σημάδι που ίσως υποδεικνύει κάποια περίεργη ασθένεια, η φοβία του με τον σκίουρο, οι μπλεγμένες του σκέψεις που δείχνουν πως ήδη είχε άλυτα προβλήματα με τον εαυτό του. Ωραίο στοιχείο τα χνάρια με τα αφύσικα αποτυπώματα. Για λίγο πέρασε από το μυαλό μου πως όλο αυτό συνέβαινε στην φαντασία του και μόνο μετά την απροσμενη συνάντηση με τον γιατρό το έβγαλα από τις πιθανότητες.

Το μόνο λαθάκι που βρήκα εκφραστικά είναι:

"Η μανία του αντίχειρά μου να αλλάξει κανάλι διαρκεί λιγότερο από δυο δευτερόλεπτα" Νομίζω βγαίνει σαν νόημα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Ότι δηλ. το πολύ να αντέξει να κάνει ζάπινγκ 2 δευτερόλεπτα. Αν αντί για διαρκεί είχες συγκρατείται θα έβγαζε το σωστό νόημα.

Όμως το πως κατάλαβε την αλήθεια μετά το περιστατικό με τον γιατρό μου φάνηκε πως θα ήθελε παραπάνω στοιχεία που να δείχνουν πως έβγαλε τόσο καλά ξεκαθαρισμένα συμπεράσματα. Ίσως κάτι που είπε ο γιατρός, κάτι που ένιωσε όσο το -ακαθόριστης φύσεως-πλάσμα ήταν μέσα του ή να το ένιωσε όταν βγήκε να κυνηγήσει τον γιατρό...Δεν ξέρω, κάτι που να δικαιολογεί την αναλαμπή του σε συνδιασμό με το όνειρο. Παραήταν ολοκληρωμένη η απάντηση στο μυστήριο για να ήρθε τόσο ξαφνικά χωρίς περισσότερα στοιχεία.

Καλή επιτυχία!

Τα θετικά: Η πανέξυπνη χρήση του μαύρου χιούμορ που δεν κυριεύει εντελώς την ιστορία έτσι ώστε να μειώσει τη δραματικότητά της. Επίσης το γεγονός ότι συμβαίνουν "πολλά πράγματα". Υπάρχει δηλαδή πλοκή, κάτι που συνήθως μου λείπει από τις μικρές-μικρές ιστορίες.Η πρωτότυπη εκδήλωση του ιού και η πρωτότυπη διαπραγμάτευση του ιού, όπως και οι μεταφυσικές του προεκτάσεις, που μπορεί να είναι παραισθήσεις, όμως είναι κοινές σε όλους τους μολυσμένους.

Τα αρνητικά: Δεν είμαι σίγουρος αν τα στοιχεία "αίμα στα ρούχα", "σκίουρος" και "γυαλιστερά τρομαχτικά μάτια" έδεσαν καλά -που έτσι κι αλλιώς είναι ασύμβατα. Χρειαζότανε περισσότερη ανάλυση ώστε να με πείσει το δέσιμό τους. Και ίσως θα προτιμούσα στο τέλος να αναλυθούν κάπως οι ιδιότητες του ιού που είχαν ήδη περιγραφεί, παρά να ανοίξουν κι άλλο και να προστεθεί μια ακόμα. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το δεύτερο μου φαίνεται κάπως υποκειμενικό, οπότε το ρίχνω απλώς σαν πρόταση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΓΓΕΛΕ!!!

Edited by alien666

Μια ιστορία με καλό και ενδιαφέρον υπόβαθρο, αλλά και λίγο αδύναμη εκτέλεση που αφαίρεσε πόντους από το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς έφταιξε, αλλά ενώ με ενδιέφερε να δω την εξέλιξη της ιστορίας, όσο προχωρούσε το κείμενο, τόσο αισθανόμουν πως διάβαζα μια τυποποιημένη περιγραφή κάποιων ιδιαίτερων γεγονότων. Σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσα να “ζω” την ιστορία.

Λοιπόν, καλή ιδέα, σωστή κλιμάκωση και το τελευταίο κομμάτι ήταν στο στυλ που, κατά την προσωπική μου γνώμη, θα ήταν καλύτερο να είχε κινηθεί όλη η ιστορία. Το βέβαιο είναι πως με αυτό το υλικό θα μπορούσες να είχες παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλή σου επιτυχία.

Εμένα πολύ μου άρεσε αυτή η ιστορία. Είχε έξυπνη κεντρική ιδέα, ωραία γραφή, καλή ατμόσφαιρα (αν και συνολικά δεν τη βρήκα ιδιαίτερα τρομακτική, είχε δυο-τρία σημεία που με ανατρίχιασε καλά).

Δε θα με πείραζε να είχε απλώσει λίγο περισσότερο, να είχε αργήσει λίγο ακόμα η συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει από τον ήρωα, αλλά κι έτσι όπως είναι δεν έχω παράπονα.

Δεν έχω κάτι περισσότερο να παρατηρήσω κι έτσι το σχόλιό μου είναι λίγο-πολύ άχρηστο :)

Νομίζω οτι στην ιστορία σου ξεκινάς μουδιασμένα και κλιμακώνεις σε ένα πολύ ενδιαφέρον τέλος αλλά η αναλογία μεταξύ των δύο ευνοεί το μουδιασμένο κομμάτι. Tο αμήχανο, με περιγραφές σκηνών που δεν προσφέρουν κάτι στην πλοκή. Οπότε κάπως αργά παίρνει μορφή η πλοκή σου. Η τελική συνειδητοποίηση του τι 'θέλει' ο Ιος είναι καλή πινελιά, και το τέλος ήταν επίσης δυνατό. Απλά θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξεις ζώο γιατί τα σκιουράκια είναι πολύ συμπαθή για τρόμο :)

καλή επιτυχία!

Μου άρεσε: Η ιστορία. Μου άρεσε πολύ.

Το ξεδίπλωμα της παράνοιάς του.

Οι εικόνες.

Τα μικρά, φυσιολογικά, καθημερινά.

Ο λόγος, το ύφος, η γραφή, τα σχήματα λόγου.

Το ότι ξέρεις πάρα πολύ καλά πώς να στρέφεις την προσοχή μας σε αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα να βλέπουμε μέσα στην ιστορία και δε μας αφήνεις να σκεφτόμαστε τα δικά μας.

Το ότι κρατούσα την ανάσα μου όσο τη διάβαζα.

Χμμ… όλα;

Δε μου άρεσε: Το μόνο που πέρασε από το μυαλό μου (πολύ αργότερα είναι η αλήθεια) ήτανε ότι ο τύπος επισκέφτηκε το γιατρό να κάνει εξετάσεις επειδή... το παντελόνι του είναι μια κηλίδα αίμα. Χαχα, οκ. Σε φαντάστηκα να το σκέφτεσαι κι ο ίδιος βασικά και φαντάστηκα και την απάντηση «ωχ, τώρα! Πώς να το φτιάξω αυτό; Μπορεί και να τη γλυτώσω…» και γέλασα πολύ. Ε, δεν ξέρω πώς, αλλά αν σκεφτώ κι εγώ κάτι θα επιστρέψω :p

Γενικά: Μάλλον η αγαπημένη μου ιστορία σε αυτό το διαγωνισμό. Άρτια, έντεχνη, σωστά γραμμένη.

Τρομομεζούρα: Χμμμ…

Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστή έναν ιό που εκδικείται όποιον πειράξει το αίμα το οποίο μολύνει και το οποίο πλέον θεωρεί δικό του.

Το κείμενο είναι καλά γραμμένο και υπάρχει ροή στην πλοκή.

Κάποια συμπεράσματα του ήρωα μοιάζουν αυθαίρετα χωρίς να στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία (σε μερικές περιπτώσεις, πάντως, που έβαζες την αμφιβολία να αιωρείται χρησιμοποιώντας ένα «ίσως» ή ένα «είμαι ΣΧΕΔΟΝ βέβαιος», έσωζες την κατάσταση).

Μου άρεσε η διάσταση της συνέχειας που δίνεις με τον ιό να συνεχίζει το ταξίδι του μέσω της νοσοκόμας.

Καλή επιτυχία Άγγελε!

Μου αρεσε η ιστορια και η ιδεα με τον σκιουρο , που ηταν αυτο που ειχε δει αρχικα απο το παραθυρο και μεσα στην παρανοια του , του φανηκε κατι το διαβολικο . Και η ιδεα του ιου -δαιμονα. Και ο γιατρος που δεν αντεχε αλλα ο πρωταγωνιστης αντεξε ..και επρεπε να θυσιαστει για να μην εξαπλωθει ο ιος . Γενικα ηταν μια ωραια ιδεα. Η γραφη σου , η ατμοσφαιρα οι εικονες ανηκουν στα θετικα της ιστοριας.Επισης τρομαξα σε αρκετα σημεια. Μου αρεσε η ιστορια ..Και τωρα που το σκεφτομαι οσο και να το ψειριζω δεν βρισκω αρνητικα..

καλη επιτυχια Αγγελε.

Edited by xrusaki

Πολύ πετυχημένη η περιγραφή της ιδιαιτερότητας του απο τον ήρωα. :mf_bookread: Ο τρόπος που αναλύει τις φοβίες του, σκίουροι και όλα, με τράβηξε πολύ στον χαρακτήρα του. Η ίδια η περιγραφή του αιματο-τέρατος ήταν επίσης, ελκυστικότατη και αρκούντως αόριστη για να είναι τρομακτική. (Απο πού έρχεται, πού πάει όταν φεύγει, ίσως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, ή μέσα στο σώμα του ήρωα;) Το τέλος, έξυπνο, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί, ταιριάζει με το όλο black humor της ιστορίας!

Η επεξήγηση του όλου setting, ήταν λίγο απότομη, υποθέτω, σαν αποτέλεσμα των περιορισμών του διαγωνισμού, αλλά ακόμα και έτσι, μια πολύ έξυπνη, καλογραμμένη ιστορία. :mf_sherlock:

Καλή επιτυχία!

Η ιδέα ήταν καλή και η ατμόσφαιρα πετυχημένη. Αυτό το κρύο και άχρωμο του νοσοκομείου, μου το πέρασες. Υπάρχουν κάποιες αφέλειες βέβαια στην πλοκή και γενικά στην υπόθεση του δράματος. Ο σκίουρος νομίζω αφαιρεί αρκετά από τον τρόμο γιατί, όπως ειπώθηκε είναι ένα πλάσμα αγαπητό και συνειρμικά οδηγεί αλλού τη σκέψη.

Το ''ανοικτό'' τέλος επίσης λειτουργησε θετικά σε εμένα. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να προσάψω, είναι ίσως ότι ενώ πρόκειται για ένα διήγημα μικρό σχετικά σε αριθμό λέξεων, σε κάποιο σημείο έκανε κοιλιά και η προσοχή μου χαλάρωσε, με αποτέλεσμα να μη νιώσω την κλιμάκωση του φινάλε. Ίσως φταίει το ότι διάβασα την ιστορία όχι νύχτα, αλλά ένα ηλιόλουστο μεσημέρι...

Καλή σου επιτυχία Άγγελε.

Έχεις μια καλή ιδέα που πατάει για μένα στην φαντασία αλλά και την ε.φ.

Ο πρωταγωνιστής πηγαίνει στον γιατρό για μια ασήμαντη αιτία. Βρήκε λίγο αίμα στο παντελόνι του. Για μένα αυτό το γεγονός θα έπρεπε να μετακινηθεί λίγο πιο μετά μέσα στην ιστορία. Δεν μπορεί να πήγε να κάνει εξετάσεις στον γιατρό για έναν λεκέ αίμα στο παντελόνι, χωρίς να έχει πληγή και μάλιστα ταυτοποίηση με DNA. Καλύτερα να έχουν συμβεί πρώτα μερικά γεγονότα με το τέρας-ιό που θα τον ανησυχήσουν. Σε αντίθεση με πολλούς ο σκίουρος μου άρεσε σαν ιδέα αλλά όχι απλά αν τον κοίταζε από το παράθυρο. Θα μπορούσε να φαντάζεται ότι του ροκανίζει το πόδι και μετά να συνέλθει από τις παραισθήσεις και να δει την πραγματικότητα. Οι περιγραφές του τέρατος και ειδικά οι πατημασιές έβγαλαν αρκετό τρόμο μπορώ να πω. Αν κάτι θα ήθελα θα ήταν μια καλύτερη εξήγηση του τι γίνεται ουσιαστικά με τον ιό.

Καλή επιτυχία (κοντός ψαλμός) :p

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις πολύ χρήσιμες, όπως πάντα, παρατηρήσεις.

Δεν θα αναφερθώ σε πολλά σημεία, μιας και οι περισσότερες απορίες απαντήθηκαν ήδη από άλλους. Θα σταθώ στο σημείο που αναφέρθηκε από κάποιος, πως ο ήρωας πηγαίνει στο γιατρό για ασήμαντο λόγο. Βασικά, δεν το σκέφτηκα και πολύ επειδή, όταν το έγραφα, θεώρησα ότι μέσα στην παράνοιά του ήταν και λίγο υποχόνδριος, οπότε δεν χρειαζόταν και κάποιον πιο σοβαρό λόγο. Επίσης, γι' αυτό που αναφέρει η Eugenia, είχα την εντύπωση ότι η ταυτοποίηση του αίματος μπορεί να γίνει με πιο εύκολο τρόπο απ' ό,τι το DNA τεστ. Αν όχι, τότε είμαι αρκετά λάθος.

Αυτά τα λίγα, για να μη σας κουράσω και πολύ. :)

Και πάλι ευχαριστώ. Τα λέμε στο επόμενο διαγωνισμό!

• Like 2