Witch King of Angmar Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Αυτό το τραγούδι αναφέρεται σε μια επανάσταση διάφορων λόρδων εναντίων της βασιλικής οικογένοιας, γιατί ήθελε να διαλύσει τον στρατό κάθε οίκου και να δημιουργήσει έναν εθνικό στρατό. Στο τέλος βέβαια οι επαναστάτες έχασαν χρυσό και γη ή πήραν στους τάφους και τους οίκους τους. Γιατί Βασιλιά να σε προσκυνούμε; Οι φιλόδοξοι λόρδοι αποκρίθηκαν. Και η φωνή του Βασιλιά είπε σίδερο και αίμα στο χώμα χυμένα. Οι λόρδοι την πανοπλία φορέσανε και οι φίλοι άσπονδοι εχθροί έγιναν. Τώρα όμως όσοι απέμειναν τρέμωντας προσκυνάνε και ο θρόνος δικός του είναι ακόμα με τα κόκαλα άμυαλων ηρώων να λιώνουνε, θαμμένα στην γη αυτού που απαρνήθηκαν. Ω ναι! Στο χώμα ηττημένα σαπίζουνε. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Το βρισκω ενδιαφερον... θα μπορουσες να το ξαναδουλεψεις αργοτερα για καλυτερο αποτελεσμα και ισως να το μεγαλωνες... τετοια ποιηματα μπορουν να ειναι αρκετα μεγαλα και να εξιστορουν αρκετα αναλυτικα το τι συμβαινει οποτε δεν θα χρειαζοταν να κανεις την εισαγωγη αλλα να αφηνες τον αναγνωστη να μπει σε αυτο... σκεψου ας πουμε παραδοσιακα ποιηματα τυπου το γιοφυρι της αρτας... δεν ξερω αν βοηθαω αλλα καπως ετσι το φανταζομαι Μου αρεσουν πολυ τα ποιηματα υμνοι ή τυπου προφητειας, αλλα νομιζω πως ειδικα ο τιτλος ειναι "λαθος". Τι εννοω... πως το ποιημα ειναι στην πραγματικοτητα εξιστορηση του τι εγινε και με μια αν θελεις "συμπαθεια" προς τον βασιλια, οποτε ο τιτλος το τραγουδι των αγανακτισμενων που με πηγαινε αλλου δεν υφισταται και απλα μπερδευει. Ο τιτλος εχει δυο ρολους, εναν πριν διαβασεις και εναν αφου διαβασεις (ατακα του Μανωλιου που μου αρεσε και ειπα να εστερνιστω) και εδω πιστευω πως δεν προσφερει κατι ουτε στην μια περιπτωση ουτε στην αλλη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witch King of Angmar Posted January 14, 2013 Author Share Posted January 14, 2013 Όσον αφορά τον τίτλο, έχω προσπαθήσει να βρω κάποιον άλλον πιο λειτουργικό αλλά το μόνο που καταφέρνω να εντοπίσω είναι το απόλυτο κενό. Από την άλλη όμως τον έχω αφήσει απείραχτο γιατί έτσι ονομάζεται η συγκεκριμένης περίοδος χρονικά. Όσον αφορά το ποιήμα, θα ήθελα να βάλω περισσότερους στοίχους ώστε να εξιστορούν την αδυναμία του πρώτου βασιλιά να νικήσει τους επαναστάτες και την επιτυχία του γιου, ο οποίος εκτός από τους εχθρούς σκότωσε και τον πατέρα του, ώστε να γίνει βασιλιάς και να σώσει τον οίκο του. Με αυτό το κομμάτι βέβαια δεν έχω ασχοληθεί αρκετά. Πάντως δεν θέλω να το πάω σε στυλ Γεφυριού της Άρτας, όπου το φανταστικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, αλλά περισσότερο σε εξιστόρηση μιας επανάστασης όπου στο τέλος θα υπάρχει η προειδοποίηση να μην εξεργεθείτε στον συγκεκριμένο οίκο, γιατί θα είναι το τελευταίο σας λάθος. Κάτι σαν το Rains of Castamere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Οκ... θα μου αρεσε να δω καποια στιγμη το κομματι που λες με την ιστορια του πατερα και του γιου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 (edited) Πολύ ωραίο ποιήμα , ας μου επιτραπεί μια διορθωσούλα: Εκατό χιλιάδες άλογα «Γιατί Βασιλιά να σε προσκυνούμε;», οι φιλόδοξοι λόρδοι αποκρίθηκαν. Και η φωνή του Βασιλιά είπε: «Σίδερο και αίμα στο χώμα χυμένα». Οι λόρδοι την πανοπλία φορέσανε και οι φίλοι άσπονδοι εχθροί έγιναν. Όσοι απέμειναν τρέμοντας προσκυνάνε κι ο θρόνος δικός του ακόμα είναι με τα κόκαλα άμυαλων ηρώων να λιώνουνε θαμμένα στην γη αυτού που απαρνήθηκαν. Ω ναι! Στο χώμα ηττημένα σαπίζουνε εκεί στη γη που τράφηκε με το αίμα των αρχαίων οίκων. Εκατό χιλιάδες άλογα θάφτηκαν μαζί τους στους τάφους κι ένα δάσος δόθηκε στην πυρά για τον νεκρικό τους θρήνο. Λόφους πράσινους περιδιαβάζει ο βασιλιάς και κάστρα αναζητάει μα τα οχυρά είναι στου χάρου τη νομή. Τώρα τραβά σπαθί στο θάνατο ενάτνια να πολεμήσει ο άρχοντας πάνω στα λιβάδια που ανόητα ανθίζουν ακόμα. Edited January 18, 2013 by deadend 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witch King of Angmar Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 ωραίος τίτλος! Θα κρατήσω μερικούς από τους στοίχους καθώς ταιριάζουν απόλυτα με το χάος εκείνης της περιόδου και θα προσθέσω μερικούς δικούς μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts