Jump to content

Η ανατολή του κόκκινου αστέρα

Recommended Posts

Ξύπνα! Ώρα να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Ήδη έχουμε αργήσει. Ο κόκκινος αστέρας θα ανατείλει από στιγμή σε στιγμή και σε συνδυασμό με το φως του μπλε αστέρα θα μας προσφέρει το τέλειο καμουφλάζ. Ούτε να γευματίσουμε δεν προλαβαίνουμε υπναρά. Ο Μέργκουλ ξύπνησε απότομα καθώς οι σκέψεις μου είχαν ριζωθεί βαθιά μες στο μυαλό του. Ήταν το γεγονός ότι του υπενθύμισα τον σκοπό του ταξιδιού μας. Ξέρετε εμείς είμαστε μια πνευματική φυλή που επικοινωνούμε ατενίζοντας ο ένας τον άλλον, καθώς επίσης, και μπαίνοντας στις σκέψεις κάποιου όταν κοιμάται. Έχω ακούσει πάμπολλες ιστορίες για πλάσματα που επικοινωνούν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, έναν τρόπο που δεν μπορώ να τον εξηγήσω. Λένε πως ανοίγουν και κλείνουν το στόμα τους και σε συνδυασμό με κάτι εξογκώματα στα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού τους συνεννοούνται. Μυστήρια πλάσματα! Αυτά τα πλάσματα απειλούν την φυλή μας και φτάνουν στον πλανήτη μας από τον ουρανό με κάτι περίεργα πτηνά. Επίσης φοράνε περίεργες λευκές πανοπλίες. Α, τι έλεγα? Μέργκουλ είναι καιρός να ξεκινήσουμε επιτέλους. Επιτέλους! Ένιωσα τις σκέψεις του μες στο μυαλό μου. Πάμε, μου είπε καθώς σήκωνε το πανάλαφρο και συνάμα τεράστιο μοβ τόξο του με την ευλύγιστη ουρά του. Ο καιρός ήταν τέλειος καθώς ψιχάλιζε αμμωνία. Αχ! Τι ανακούφιση να στάζει η αμμωνία επάνω σου. Η επιφάνεια του εδάφους άρχισε να γυαλίζει όπως επίσης και το σώμα του Μέργκουλ και το δικό μου. Ξέρετε αυτές οι ψιχάλες είναι πολύ αναζωογονητικές για τον λαό μας. Βοηθούν επιπλέον το πλούσιο σε άζωτο σώμα μας να γυαλίζει υποβοηθώντας το καμουφλάζ μας. Τα σώματα της φυλής μας είναι μοβ και όταν ο κόκκινος και ο μπλε αστέρας είναι στον ουρανό, μας κάνουν αόρατους από τα υπόλοιπα όντα τριγύρω. Μέργκουλ, μας μένουν άλλες 19 ώρες πριν από την ανατολή του κίτρινου αστέρα και πολύ φοβάμαι πως δεν θα προλάβουμε να φτάσουμε στο επόμενο σπήλαιο. Τα σπήλαια είναι τα ασφαλέστερα μέρη για όντα σαν εμάς καθώς η θερμοκρασία τους εμποδίζει τα υπόλοιπα πλάσματα να τα κατοικήσουν. Καθώς λοιπόν προχωρούσαμε ξαφνικά νιώσαμε φριχτές σκέψεις στο μυαλό μας που σχεδόν μας γονάτισαν. Νιώσαμε ρίγος και φριχτούς πόνους. Ήταν ο Νιέουλ. Καθώς μας προσέγγιζε ο πόνος μας μεγάλωνε. Όταν έφτασε έπεσε στο λαμπερό έδαφος τρέμοντας. Προσπαθούσαμε να μη τον ατενίζουμε για να μην μας καταβάλλουν οι σκέψεις και ο φριχτός πόνος του. Το σώμα του είχε επάνω κάτι περίεργα σφαιρικά αντικείμενα που ήταν φτιαγμένα από ένα στοιχείο που δεν είχαμε ξαναδεί. Τον κοίταξα και ένιωσα τον τρόμο που εξέπεμπαν τα μικροσκοπικά ροζ μάτια του. Τι, έγινε αδερφέ? Βγάλτε αυτά τα αντικείμενα από πάνω μου! Τον πήρα στην αγκαλιά μου και άρχισα να επικεντρώνω το βλέμμα μου πάνω σε αυτά τα περίεργα αντικείμενα με την βοήθεια του Μέργκουλ. Τα αντικείμενα αν και βαθιά ριζωμένα στους ιστούς του αδερφού μου υπέκυψαν στις σκέψεις μας και αποκολλήθηκαν από το σώμα του. Έπειτα καταβάλαμε επίπονη προσπάθεια για να επουλώσουμε τις πληγές του, είχαμε και την τύχη να συνεχίζει η βροχή της αμμωνίας. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην σπηλιά! Αναβάλουμε την αποστολή για αύριο!

• Like 1

Καλώς ήρθες στο φόρουμ Νίκο! Το ήξερα ότι θα έγραφες σύντομα! (Βροχή αμμωνίας, δεν θέλω να το ζήσω ποτέ. Η όξινη είναι αρκετή για την ώρα! χαχαχαχα)

Καλώς σας βρήκα! Δεν ξέρω αν σας κίνησε το ενδιαφέρον η ιστορία αυτή αλλά το σίγουρο είναι πως θα συνεχιστεί.. :mf_sherlock: .

Ναι, να τη συνεχίσεις, επειδή έτσι είναι πολύ αποσπασματικό και με μπέρδεψε, εκεί που άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον.

Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για έναν πλανήτη που βρέχει αμμωνία. Γενικά, ο κόσμος που φτιάχνεις είναι αρκετά ενδιαφέρων, με τους πολλούς ήλιους και τους παράξενους κατοίκους. Επειδή γράφεις επιστημονική φαντασία θα πρέπει να προσέχεις ποιες πληροφορίες πρέπει να δώσεις και ποιες όχι. Κάποια πράγματα συμβαίνουν επειδή συμβαίνουν κι αν πας να τα εξηγήσεις ίσως να χάσεις την αληθοφάνεια.

Επίσης, θα πρέπει να κάνεις κάτι με τη μορφοποίηση του κειμένου, επειδή έτσι όπως το δίνεις, μονοκόμματο, κάνει την ανάγνωση λίγο δύσκολη. Αυτή η μορφή, σ' ένα μεγαλύτερο κείμενο, θα ήταν κουραστική. Βοήθησε τον αναγνώστη όσο μπορείς.

Καλωσόρισες κι από μένα στο φόρουμ και στις Βιβλιοθήκες, Νίκο.

Καλή συνέχεια!