Jump to content

Δύο χαϊκού

GeoVa

Recommended Posts

Συγγραφέας: GeoVa

Είδος: Χαικού

Αριθμός στίχων: 2x3

Σχόλια: Γραμμένα για το επόμενο μάθημα Δημιουργικής Γραφής (του Project), στο σχολείο μας. Τα δυο χαικού είναι τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Μια γαλάζια θάλασσα

με περιμένει

Να πάω θέλω

Το κουδούνι χτύπησε.

Ήρθε η ώρα

του διαλείμματος.

Edited by laas7
ζητηθηκε απο τον συγγραφεα
  • Like 1

Το πρωτο θα το ηθελα χωρις τις τελειες... να κυλαει

Και το δευτερο μου αρεσε τοσο πολυ! Μου θυμησε τα χρονια μου στο σχολειο και ταυτοχρονα μου φανηκε τοσο χαικου!

• Like 2

Ω, πόσο χαίρομαι δεν ξέρετε!!!

Το δεύτερο το σχημάτισα στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια του μαθήματος, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για έξω, την ίδια μέρα που είχαμε το Project!

Κρίμα που έληξε το "Edit" και δεν μπορώ να βγάλω την τελεία...

• Like 1

Πηρα το θαρρος να σου αφαιρεσω εγω τις τελειες μιας και το ηθελες ολα οκ τωρα;

Πηρα το θαρρος να σου αφαιρεσω εγω τις τελειες μιας και το ηθελες ολα οκ τωρα;

Ευχαριστώ!

Νομίζω πως πρέπει να σε ευχαριστήσω.

Πρώτον, γιατί χάρη σε αυτο το ποστ -και το προηγούμενο (ένα χαϊκού)- πρώτη φορά άκουσα για τα χαϊκού. Δεν τα πάω πολύ καλά με την ποίηση (ή μάλλον καθόλου καλά), αλλά μου κίνησες την περιέργεια, και τώρα έχω αρχίσει και διαβάζω για τα χαϊκού.

Και δεύτερον, γιατί μ' αρέσουν οι εικόνες, και το δεύτερο χαϊκού που μας πρόσφερες (το κουδούνι χτύπησε...) μου δημιούργησε μια ωραία εικόνα -ανακουφιστική θα έλεγα- απο τα σχολικά μου χρόνια.

Περιμένω και τα επόμενα χαϊκού σου, κι όταν θα έχω διαβάσει αρκετά γι' αυτά, θα μπορώ ίσως να εκφέρω και μια άποψη που να σε βοηθήσει.

• Like 1

Νομίζω πως πρέπει να σε ευχαριστήσω.

Πρώτον, γιατί χάρη σε αυτο το ποστ -και το προηγούμενο (ένα χαϊκού)- πρώτη φορά άκουσα για τα χαϊκού. Δεν τα πάω πολύ καλά με την ποίηση (ή μάλλον καθόλου καλά), αλλά μου κίνησες την περιέργεια, και τώρα έχω αρχίσει και διαβάζω για τα χαϊκού.

Και δεύτερον, γιατί μ' αρέσουν οι εικόνες, και το δεύτερο χαϊκού που μας πρόσφερες (το κουδούνι χτύπησε...) μου δημιούργησε μια ωραία εικόνα -ανακουφιστική θα έλεγα- απο τα σχολικά μου χρόνια.

Περιμένω και τα επόμενα χαϊκού σου, κι όταν θα έχω διαβάσει αρκετά γι' αυτά, θα μπορώ ίσως να εκφέρω και μια άποψη που να σε βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ!

Επειδή για καμιά βδομάδα δε θα μπορέσω να γράψω τίποτα, σου προτείνω να διαβάσεις αυτό, που είναι γραμμένο σε φόρμα χαικού, αν δεν το 'χεις ήδη κάνει!

Edited by GeoVa