Negen Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Συγγραφέας: Negen Είδος ποιήματος: Λυρικό Αριθμός στίχων: 1x4 Ο κόσμος μου μαραίνεται τα πάντα μαύρα φαίνονται και εδώ στην Κόλαση της γης αξίζει άραγε να ζεις; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Γεια σου Σπύρο! Ωραίο το τετράστιχό σου, καταθλιπτικό μεν, αλλά συμβαδίζει με το κλίμα της εποχής. Θα σου πρότεινα δυο αλλαγές, μια στον δεύτερο στίχο κι άλλη μια μικρούλα στον τρίτο. Να γίνει δηλαδή το τετράστιχο ως εξής, μια και απ'ότι κατάλαβα αποζητάς την ομοιοκαταληξία: Ο κόσμος μου μαραίνεται για πάντα μαύρος φαίνεται κι εδώ στην Κόλαση της γης αξίζει άραγε να ζεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Negen Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Γεια σου Σπύρο! Ωραίο το τετράστιχό σου, καταθλιπτικό μεν, αλλά συμβαδίζει με το κλίμα της εποχής. Θα σου πρότεινα δυο αλλαγές, μια στον δεύτερο στίχο κι άλλη μια μικρούλα στον τρίτο. Να γίνει δηλαδή το τετράστιχο ως εξής, μια και απ'ότι κατάλαβα αποζητάς την ομοιοκαταληξία: Ο κόσμος μου μαραίνεται για πάντα μαύρος φαίνεται κι εδώ στην Κόλαση της γης αξίζει άραγε να ζεις; Γεια σου και εσένα, Έλενα. Χαίρομαι που σου άρεσε. Όσο για τις διορθώσεις που μου παρέθεσες, συμφωνώ με αυτή στον τρίτο στίχο. Όσο για αυτή στον δεύτερο, ίσως να φαίνεται πιο ωραίο έτσι, αλλά κάθεται πιο καλά στο αυτί με τον ρυθμό που το έχω συνδυάσει (είναι λυρικό όπως σχολιάζω πάνω πάνω). Όπως και να 'χει, εγώ κρατώ και τις δύο εκδοχές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Γεια σου και εσένα, Έλενα. Χαίρομαι που σου άρεσε. Όσο για τις διορθώσεις που μου παρέθεσες, συμφωνώ με αυτή στον τρίτο στίχο. Όσο για αυτή στον δεύτερο, ίσως να φαίνεται πιο ωραίο έτσι, αλλά κάθεται πιο καλά στο αυτί με τον ρυθμό που το έχω συνδυάσει (είναι λυρικό όπως σχολιάζω πάνω πάνω). Όπως και να 'χει, εγώ κρατώ και τις δύο εκδοχές. Εννοείται πως κρατάς όποια εκδοχή θέλεις, εσύ είσαι ο ποιητής κι εσύ ξέρεις πώς το φαντάστηκες απ'την αρχή! Σκέφτεσαι να το μελοποιήσεις δηλαδή; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Negen Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Γεια σου και εσένα, Έλενα. Χαίρομαι που σου άρεσε. Όσο για τις διορθώσεις που μου παρέθεσες, συμφωνώ με αυτή στον τρίτο στίχο. Όσο για αυτή στον δεύτερο, ίσως να φαίνεται πιο ωραίο έτσι, αλλά κάθεται πιο καλά στο αυτί με τον ρυθμό που το έχω συνδυάσει (είναι λυρικό όπως σχολιάζω πάνω πάνω). Όπως και να 'χει, εγώ κρατώ και τις δύο εκδοχές. Εννοείται πως κρατάς όποια εκδοχή θέλεις, εσύ είσαι ο ποιητής κι εσύ ξέρεις πώς το φαντάστηκες απ'την αρχή! Σκέφτεσαι να το μελοποιήσεις δηλαδή; Ίσως κάποια στιγμή να το κάνω, ναι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Ίσως κάποια στιγμή να το κάνω, ναι. (Σβήνω τα προηγούμενα, γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε με σεντονοπόστ. ) Παίζεις κάποιο όργανο δηλαδή; Τραγουδάς; Και μια πρόχειρη απάντηση στο ποίημα-ερώτημά σου, για να μην είμαι και τελείως εκτός τόπικ! Ο κόσμος μου μαραίνεται τα πάντα μαύρα φαίνονται και εδώ στην Κόλαση της γης αξίζει άραγε να ζεις; Κι αν μαραθεί ξανανθίζει τ'άσπρο ξανά θα ελπίζει θα σβήσ' η Κόλαση μεμιάς και άλλο πια δε θα ρωτάς. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts