Jump to content

O νυχτερινός επισκέπτης

Μοναχος

Recommended Posts

Πολλά λάθη στο κείμενο. Και ορθογραφικά και εκφραστικά.

Αν τα διορθώσεις, θα αναδειχθεί η πολύ ωραία ιδέα που κρύβεται από πίσω. Αξίζει τον κόπο.

Θα συμφωνήσω με τον Abuno για τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Διαισθάνομαι οτι υπάρχει πολύ "ψωμί" σ' αυτή την ιστορία, αλλά σαν να βιάζεσαι λίγο να την αποδώσεις. Η άποψή μου είναι να την ξαναδουλέψεις, ίσως να κοιτάξεις και λίγο τη μορφολογία των αποσπασμάτων των διαφόρων ηρώων, πώς θα μπορούσαν καλύτερα να διαφοροποιούνται μεταξύ τους, γιατί εμένα προσωπικά στην αρχή με μπέρδεψαν λίγο, και ίσως να της δώσεις μεγαλύτερη έκταση. Σε κάθε περίπτωση, επιμένω, έχει "ψωμί" η ιστορία και μου άρεσε πολύ η ιδέα στην οποία στηρίζεται.

Θα μπορουσατε αν εχετε την καλοσυνη να μου επισημανεται καποια κυριως τα εκφραστικα λαθη για να βελτιωθω,ευχαριστω εκ των προτερων

Θα μπορούσες σε παρακαλώ Μιτσούκω να μου εξηγήσεις την σύνχηση για να το βελτιώσω?

Δες τις σωστές επισημάνσεις του Myyst. Επίσης, μια-δυο ακόμη και απο εμένα:

όταν γύρισε σε από ένα από τα πολλά ταξίδια του

Έλα σε περιμένω ,δώσε μου αυτό που θέλω: μέσα σε εισαγωγικά ίσως;

και άλλα μικρά τέτοια.

Όσο για την σύγχυση:

Στην πρώτη σελίδα, απο την προτελευταία παράγραφο -όπου η αφήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο- περνάς στην τελευταία -όπου υπάρχει τρίτο πρόσωπο- χωρίς κάποια λέξη ή μορφολογία της παραγράφου να με προιδεάζει για την αλλαγή (τόσο προσώπου όσο και σκηνικού). Το ίδιο γίνεται και στη δεύτερη σελίδα, όπου έχουμε πάλι αλλαγή σκηνικού, χωρίς αντίστοιχη προετοιμασία (μέσω λέξεων ή μορφολογίας). Το βρίσκω πολύ έξυπνο που τοποθετείς τις συγκεκριμένες σκηνές (παραγράφους) παράλληλα (κυρίως η πρώτη -το πρώτο πρόσωπο- και η τρίτη). Νομίζω όμως οτι αδικείται η ιδέα σου αν τις τοποθετείς απλώς τη μία κάτω απο την άλλη, χωρίς την ανάλογη σύνδεση (εννοώ τουλάχιστον μορφολογική, π.χ. εισαγωγικά κτλ.).Βέβαια, αυτή είναι η δική μου οπτική, και μπορεί να κάνω λάθος.

Σας ετχαριστω και τους δυο για τις επισυμανσεις,πολλα λαθη οφειλονται στην απροσεξια της στιγμης .

• 2 weeks later...

Πωω , εμεινα με την ανατροπη στο τελος.. πολυ ωραιο και ωραια γραφη. Εχεις λαθακια , ορθογραφικα και εκφραστικα οπως εχει προειπωθει. Σοβαρα λαθακια. Αλλα το κειμενο εχει τοσα θετικα που τελικα δεν ου χαλασαν την καλη εντυπωση. Πολυ ωραιο.

Edited by xrusaki
  • Like 1

Μου άρεσε πολύ!

Ναι, έχει λάθη συνακτικά, ορθογραφικά κλπ αλλά η ίδια η ιστορία είναι πραγματικά πολύ καλή!

Συμφωνώ με Μιτσούκω πως όταν αλλάζει σκηνή πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός.

Δούλεψε το να βελτιωθεί γιατί πιστεύω πως του αξίζει.

• Like 1