Jump to content

Σράνκεν

AlienBill

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Βασίλης (Alien)
Είδος: Τρόμος
Βία; Ναι
Σεξ; Ναι, αμέ!
Αριθμός Λέξεων:6912
Αυτοτελής; Ναι
Αρχείο: Sranken.doc
Περίληψη: Ένας υποψήφιος διδάκτορας της Βοτανικής, ανακαλύπτει ένα παράξενο, προϊστορικό φυτό μέσα σε μία αρχαία καταπακτή. Αποφασίζει να το αναπαράγει μέσω μιας βλάσφημης τελετής που περιλαμβάνει σεξ και ανθρωποθυσίες.
Σχόλια: Μια ιστορία από τις παλιές μου. Ελπίζω να σας αρέσει.

sranken.docx

Edited by Mesmer

Ενω γενικα οι αντυπωσεις μου ειναι θετικες , μου αρεσε ως ιστορια. Θα προτιμουσα να υπηρχε μια ανατροπη στο τελος , να γινοταν αυτος απο θυτης θυμα. Ωστε να αλλαξουν λιγο οι ισορροπιες στο τελος..θα μου αρεσε και η ιδεα της υπαρξης μιας γυναικας δηλητηριο..κατα τα αλλα ωραιο. Ωραια γραφη , εξελιξη. καποια γραμματικα που πρεπει να προσεξεις. Αυτο..

• Like 1

Ευχαριστώ Χρύσα για την ανάγνωση και το σχόλιο. Καλά που συζητήσαμε μέσω pm και κατάλαβα ότι δεν συγκράτησες μια ουσιώδη λεπτομέρεια που πιστοποιεί ότι και αυτός έπεσε θύμα, αυτού που έκανε, ή τουλάχιστον ότι είχε τελικά την ίδια μοιρα με τα θύματά του. Οι ισορροπίες δεν θα ήθελα με τίποτα να αλλάξουν διότι συμφωνα με την ανορθοδοξη κατάληξη της ιστορίας, επήλθε μια έστω και τραγική αλλά σίγουρα απόλυτη ισορροπία. Τώρα που σου εξήγησα τι εγινε στο τέλος (αν και δεν νομίζω ότι είναι τόσο δυσνόητο) νομίζω ότι αν τη ξαναδιαβάσεις θα τη δεις με άλλα μάτια.

Τα γραμματικά λάθη θα τα διορθώσουμε παρέα μέσω μηνυμάτων :lion:

Edited by alien666

Βασίλη, αρκετά ωραίο το διήγημα.

Μου άρεσε η ατμόσφαιρα που προσπάθησες να δημιουργήσεις, καθώς και η αρχική συμπεριφορά του Μιχάλη. Επίσης βρήκα πολύ πετυχημένο το γεγονός πως τα μέλη της Στοάς του Σολομώντα, αν και καθιστάς σαφές πως πρόκειται για μια σκοτεινή(αν και ο όρος αυτός μπορεί να πάρει πλείστες διαφορετικές ερμηνείες) οργάνωση, αυτοί πιστεύουν, σαν γνήσιοι ζηλωτές, πως υπηρετούν την θέληση μιας ανώτερης δύναμης.

Δεν βρήκα πολύ πειστικές τις πράξεις του Μιχάλη, μετά τον θάνατο της Βούλας. Δεν ξέρω, αλλά κάποιος που χωρίς δισταγμό είχε θυσιάσει μιαν άλλη γυναίκα, την Μαίρη, πολύ εύκολα σοκαρίστηκε με την πράξη της Βούλας. Ίσως βέβαια στον δικό της φανατισμό είδε την αντανάκλαση του δικού του και αυτή η συνειδητοποίηση τον τρόμαξε.

Με τις συχνές εναλλαγές οπτικής γωνίας, δεν έχω πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει και αποδίδει καλύτερα αυτό που είχες στο μυαλό σου. Θεωρώ όμως πως οι δύο τελευταίες παράγραφοι, μετά την ανώνυμη επιστολή, θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και πάλι να μην επηρεάζεται το διήγημα.

Κατά τα άλλα. Η γλώσσα ταιριαστή με το ύφος της ιστορίας, κάπως ακαδημαϊκή, αλλά όχι κουραστική. Σε μερικά σημεία βεβαίως ο λόγος σου φαίνεται να είναι κάπως "μουδιασμένος" και θα μπορούσες να κάνεις μερικές φράσεις λίγο πιο απλές. Αλλά αυτή είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση.

• Like 1

Ευχαριστώ John!!! :yahoo: Χαίρομαι που σου άρεσε γιατί ξέρω ότι σε ζητήματα τρόμου είσαι απαιτητικός (και έτσι πρέπει). Η Χρύσα που σχολίασε παραπανω δεσμέυτηκε ότι θα επιμεληθεί κάτι γραμματικά ψιλολαθάκια ώστε να γίνει καλύτερο. Ο Μιχάλης μάλλον ήταν υπερβολικά τσιμπημένος με τη Βούλα (και όντως είδε τον δικό του φανατισμό στην πράξη της) γι' αυτό πήρε ανάποδες με αυτό που έγινε... Ευχαριστώ και πάλι :abiggrin:

Edited by alien666

• 5 weeks later...

Μόλις ανεβηκε ένα update της ιστοριας με διορθωμένα κάποια γραμματικά λάθη....

• 1 month later...

Ωραία ιστορία με έμφαση στις λεπτομέρειες που είχαν σκοπό να την κάνουν πιο πιστευτή και να τη φέρουν πιο κοντά στο δικό μας κόσμο. Σίγουρα αφήνει αρκετά ηθικά διδάγματα, αλλά με διακριτικό τρόπο ώστε αυτά να μην ενοχλούν και διακόπτουν τη ροή της ιστορίας. Έχω την εντύπωση ότι σε κάποια σημεία ο λόγος κολλούσε λίγο. Κάποιες προτάσεις χρειάστηκε να γυρίσω πίσω και να τις ξαναδιαβάσω για να αντιληφθώ πλήρως το νόημα. Με λίγη δουλειά παραπάνω αυτές οι ατέλειες σίγουρα θα εξαφανιστούν. Καλή συνέχεια.

• Like 1