Aisha89 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Όνομα Συγγραφέα: Άννα-Δανάη Δέδε Είδος: Διήγημα νομίζω Βία: Όχι Σέξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 1.146 Αυτοτελείς: Ναι Σχόλια: Είναι μια μικρή ιστορία από τις πρώτες που έχω γράψει. Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά επέλεξα να είναι τόσο μικρή ώστε να μην κουράσει τον αναγνώστη. 9.docx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 (edited) Η γραφή σου είναι καλή. Το μόνο θέμα που βρίσκω είναι το μέγεθος της ιστορίας. Φαίνεται σαν να μην είσαι σίγουρη αν θα πρέπει να είναι μικρό διήγημα ή μεγαλύτερο. Αυτό μπορούμε να δούμε αν συγκρίνουμε το 3ο πρωινό με όλες τις υπόλοιπες μικρότερες μέρες. Ή θα μπορούσες όλες τις ημέρες να τις κάνεις μικρές, και έτσι να τα κάνεις όλα τα γεγονότα κάπως θαμπά αφήνοντας μόνο συναισθήματα να βγαίνουν. (Μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα με αυτό) Ή κάνοντας περισσότερες και μεγαλύτερες τις ημέρες. Μην το φοβάσαι. Για παράδειγμα, θα ήθελα να μάθω για τους κόσμους που φτιάχνει η Σύντια και γενικά περισσότερο για τις ζωές των δυο αδερφών. Όμως έχε υπόψη ότι γενικά είναι καλύτερα να μάθουμε να αφαιρούμε πρώτα και μετά να προσθέτουμε. Επίσης το τέλος δεν με έπεισε πολύ. Είναι τόσο εύκολο για κάποιον που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας να βάλει σε τάξη τη ζωή του μετά από 5 μήνες θεραπεία; Ίσως μου κακοφαίνεται επειδή περιγράφεις κάθε μέρα σε μια παράγραφο, και μετά ξαφνικά περιγράφεις 5 μήνες σε μια παράγραφο και είναι πολύ σύντομο για να πεισθώ (να ταυτιστώ με την ηρωίδα). Θα προτιμούσα ας πούμε αν τελείωνες με την πρώτη μέρα που πάει στον ψυχολόγο, την οποία δείχνεις ότι είναι φοβισμένη, αλλά κι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της και μετά τη συνέχεια να την αφήνεις στον αναγνώστη. Δεν παρατήρησα κάποιο συντακτικά θέμα και η ροή του λόγου κυλάει καλά. Επομένως έχεις κάνει ήδη αρκετό δρόμο Καλή συνέχεια! Edited March 31, 2013 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisha89 Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 ναι τώρα που μου το είπες και το διάβασα κατάλαβα ότι έχεις δίκιο. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω λαμβάνοντας υπόψην τις συμβουλές σου. Χάρηκα που είπες ότι το γράψιμό μου είναι καλό, και που απάντησες... σε ευχαριστώ πολύ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisha89 Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Άννα-Δανάη Δέδε Είδος: Διήγημα νομίζω Βία: Όχι Σέξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 1.146 Αυτοτελείς: Ναι Σχόλια: Είναι μια μικρή ιστορία από τις πρώτες που έχω γράψει. Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά επέλεξα να είναι τόσο μικρή ώστε να μην κουράσει τον αναγνώστη. Αυτή είναι η διορθωμένη ιστορία. Ελπίζω να κατάλαβα καλά και να είναι καλύτερη... Edited April 2, 2013 by Aisha89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisha89 Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Άννα-Δανάη Δέδε Είδος: Διήγημα νομίζω Βία: Όχι Σέξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 1.146 Αυτοτελείς: Ναι Σχόλια: Είναι μια μικρή ιστορία από τις πρώτες που έχω γράψει. Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά επέλεξα να είναι τόσο μικρή ώστε να μην κουράσει τον αναγνώστη. Πιο κάτω έχω ανεβάσει την διορθωμένη ιστορια. ναι τώρα που μου το είπες και το διάβασα κατάλαβα ότι έχεις δίκιο. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω λαμβάνοντας υπόψην τις συμβουλές σου. Χάρηκα που είπες ότι το γράψιμό μου είναι καλό, και που απάντησες... σε ευχαριστώ πολύ. 9.docx Edited April 2, 2013 by Aisha89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Όνομα Συγγραφέα: Άννα-Δανάη Δέδε Είδος: Διήγημα νομίζω Βία: Όχι Σέξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 1.146 Αυτοτελείς: Ναι Σχόλια: Είναι μια μικρή ιστορία από τις πρώτες που έχω γράψει. Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά επέλεξα να είναι τόσο μικρή ώστε να μην κουράσει τον αναγνώστη. Πιο κάτω έχω ανεβάσει την διορθωμένη ιστορια. >ναι τώρα που μου το είπες και το διάβασα κατάλαβα ότι έχεις δίκιο. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω λαμβάνοντας υπόψην τις συμβουλές σου. Χάρηκα που είπες ότι το γράψιμό μου είναι καλό, και που απάντησες... σε ευχαριστώ πολύ. Το ξαναδιάβασα. Ναι μεν τώρα οι παράγραφοι κυλάνε πιο εύκολα η μια μετά την άλλη. Αλλά συνεχίζω να έχω ένσταση για το τέλος. Στην προηγούμενη μου παρατήρηση αναρωτήθηκα πως γίνεται να τα κάνει όλα αυτά μόνο σε λίγους μήνες και τώρα έγιναν μέρες; (Ψυχαναλυτικά όταν η ζωή κάποιου είναι "όμορφη" μετά από μερικές μέρες από κάποιο θάνατο ενός κοντινού προσώπου - υπήρξε αρκετός χρόνος για πένθος;- μου ακούγεται περισσότερο για άρνηση) Ίσως κάτι δεν ειπώθηκε σωστά; Τέλος παρατήρησα ότι γράφεις για το επάγγελμα της προς το τέλος ότι είναι πόρνη; Ίσως καλό ήταν να το ανέφερες και στην αρχή και να μας πεις περισσότερα για αυτό. Ίσως να έγινα κάπως εκνευριστικός με αυτό το θέμα. Απλώς θα είναι ένα ευαίσθητο σημείο απ' ότι καταλαβαίνεις για κάποιους που θα έχουν περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisha89 Posted April 3, 2013 Author Share Posted April 3, 2013 Όχι, δεν έγινες καθόλου εκνευριστικός. Τα έχω γράψει λίγο μπερδεμένα και ο αναγνώστης δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Και η διόρθωση έγινε πολύ βιαστικά. Ήθελα να το τελειώσω γρήγορα. Και μάλλον αυτό είναι λάθος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts