Jump to content

Φιλοσοφικον

Dark desire

Recommended Posts

Τιτλος: Φιλοσοφικον

Ειδος: Ελευθερο

Στιχοι: 9

Δημιουργος: Αλεξανδρα Ορφανιδο aka Dark

Ο παραδεισος ειναι μονο για οσους τολμησαν,

για οσους ανοιξαν την πυλη με κλοτσια

και καλπασαν, αγερωχοι, κατακτητες, εντος του

Ειναι γι' αυτους που δε φοβηθηκαν τον ποθο τους,

που στραγγιξαν με λαιμαργια την ηδονη,

που αρπαξαν απ' τα μαλλια καθε ευκαιρια.

Αλιμονο σου αν τυλιχτεις σ' ενα "ναι μεν, αλλα..."

κι αρχισεις τα μισολογα μπροστα σε πορτα ορθανοιχτη

Δειλιας ενεκα, της ευτυχιας αναξιος εις τους αιωνας....

• Like 3

Μου αρεσει το στιλ σου... νομιζω εισαι αμεση αυτο μου αρεσει.

Θα προτιμουσα να λειπουν μονο δυο σημεια: Ο στιχος με την λαιμαργια της ηδονης γιατι πιστευω πως το ποιημα εννοει κατι παραπανω απο το θαρρος στην ηδονη που δεν ειναι κατακριτεο αλλα εγω το ειδα σαν ενα γενικο τσαγανο στην ζωη και σκεφτομαι πως λιγο το περιοριζει στην σκεψη του αλλου και το δευτερο στον τελευταιο στιχο το "εις τους αιωνας"... νομιζω πως αν το αφαιρουσες θα ειχε μεγαλυτερη τραγικοτητα και λιγοτερο κλισε.

Βεβαια αυτα ειναι προσωπικη μου αισθηση, απλες προτασεις προς συζητηση και δεν θα θελα να τις εκλαβεις ως κατι αρνητικο. Κανω αυτον τον προσδιορισμο γιατι ισως δεν ξερεις πως λειτουργω και δεν θελω να δωσω λαθος εντυπωση. Φιλικα :)

Edited by laas7

Δεν το λαμβανω ως αρνητικο. Καθε σχολιο ειναι καλοδεχουμενο. Δεν θεωρω οτι αυτα που ποσταρω ειναι αριστουργηματα (μια απλη πρωτοδικης ειμαι, η μονη καλη σχεση μου με το γραψιμο ειναι τα δικογραφα). Απλα, να, χορευουν οι ιδεες στο μυαλο μου και μερικες φορες νιωθω οτι πρεπει να βγουν ετσι εξω, αφροντιστες. (Ουτε απο τεχνικες κατεχω ουτε απο καλολογικα στοιχεια ουτε τιποτα.) Με βοηθουν τα σχολια σου ομως. Θα βρω χρονο να τις σουλουπωσω, να τις χτενισω, να γινουν πιο ομορφες.... (Κι ειναι τιμη μου που ασχολεισαι)

Ως προς την ηδονη δεν εννοω μονο το σαρκικο του θεματος, αλλα καθε απολαυση, καθε τι που ποθουμε και μας τρομαζει συναμα

Η αληθεια ειναι πως επειδη στο παρελθον ειχαν συμβει καποιες παρεξηγησεις τωρα φυσαω και το γιαουρτι... τεσπα... οπως και να εχει χαιρομαι που ποσταρεις :) και οσο για την τιμη... ε... μην ειμαστε και υπερβολικοι! Οπως και να εχει ειναι ωραιο πραγμα η ποιηση και η συννενοηση επισης!

edit για το θεμα της ηδονης δεν το ειχα σκεφτει ετσι... ενδιαφερον!

Edited by laas7