Airbourne Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 (edited) Όνομα Συγγραφέα: ΧρήστοςΕίδος: ( επιστημονική φαντασία )Βία; (Ναι)Αριθμός Λέξεων: (1830 περίπου..το 1ο κεφάλαιο..)Αυτοτελής; (Οχι.) (μέρος 1ο )Σχόλια: (Μια προσπάθεια που ξεκίνησε παλιότερα και ήρθε πάλι στην επιφάνεια λόγω του avatar του Oberon! (Live long and prosper). Επίσης είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται τα έμπειρα μάτια σας, ώστε να βελτιώσω την ποιότητα της συγγραφής μου. Θα ανεβάζω κάθε κεφάλαιο ξεχωριστά σε αρχείο pdf. για να το διαβάζετε με την ησυχία σας. Την περίληψη θα σας την γράψω εδώ. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας προκαταβολικά.) Περίληψη/Υπόθεση : Βρισκόμαστε στο έτος 2020. Η ανθρωπότητα έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην εξέλιξη της. Τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν ανεβάσει το προσδόκιμο ζωής σε ονειρεμένα επίπεδα. Όλα αυτά χάρη στο φαρμακευτικό δημιούργημα της εταιρείας Φάρμα-Κον. Οι γενετικοί επιστήμονες της εταιρείας με επικεφαλής τον Δρ.Άνταμ, κατάφεραν και δημιούργησαν μια νέα πηγή ανανέωσης της ανθρώπινης ζωής. Η ανθρωπότητα σπεύδει μαζικά να αγοράσει το εμβόλιο που θα τους χαρίσει επιπλέον χρόνια. Απο την άλλη μεριά, υπάρχουν επιστήμονες που αντικρούουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και δίνουν μάχη με την εταιρεία παραγωγής. Οι ίδιοι ανακαλύπτουν σύντομα, ότι το όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς οι αντενδείξεις του εμβολίου είναι επτασφράγιστο μυστικό. Ένα μυστικό που κατα λάθος διαρρέει. Ο Ρον Ντό, ένας ιδιοφυής, ανεξάρτητος κλινικός ερευνητής, έχει βάσιμες υποψίες ότι όλα είναι ένα εμπορικό παιχνίδι ανάμεσα σε φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσούς. Ο Ρόν, έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό τσιπάκι βασισμένο στην νανοτεχνολογία και που η εφαρμογή του έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη αναβάθμιση του ανθρώπινου οργανισμού. Όταν ο Ρόν συμμαχεί με τους επιστήμονες που δεν δέχονται την χρήση του εμπορικού εμβολίου, τότε ένας ανελέητος πόλεμος θα λάβει χώρα. Το πεδίο της μάχης, η ίδια η ανθρωπότητα. Ο εχθρός, το εμπορικό κατεστημένο των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Οι πολεμιστές, επιστήμονες που θα δώσουν την ύστατη μάχη, που θα αποδείξει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός εξελιγμένος οργανισμός αλλά ένας ζωντανός Θεός, ικανός για όλα. Ανάμεσα σε όλους αυτούς θα βρεθεί αντιμέτωπος και ο Πάτερας Πίτ. Το δεξί χέρι του Πάπα της Ρώμης. Μπορεί η θρησκεία να κάνει δεχτό το όραμα ενός ανθρώπου που θα αγγίξει την Θεότητα; Μπορεί να δεχτεί πως ο άνθρωπος είναι ένας Θεός; Η μεγάλη μάχη για γνώση και εξουσία τώρα ξεκινά. Vanitas.pdf Edited May 16, 2013 by Airbourne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 (edited) Πόσες λέξεις θα είναι όλο μαζί; Edited May 16, 2013 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Καλησπέρα Άλεξ, νομίζω ότι θα ξεπεράσω τις 20000. Ξέρω θα είναι κουραστικό αλλά έχω έμπνευση και μου αρέσει πολύ το θέμα Extropy vs Neoludism. Ελπίζω να σας αρέσει κάπως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gOLan TrEVIzE Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Airbourne, το κείμενό σου καταρχήν είναι στοιχισμένο, το πρώτο θετικό! Δεύτερον είναι κλάσεις ανώτερο από το διήγημά σου που είδα χθες. Φυσικά και έχει ατέλειες όμως αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως προχωράς πολύ γρήγορα και πως θα έπρεπε να αλλάξεις τα ονόματα (εκτός ίσως του Λι-λα που είναι πολύ καλή έμπνευση). Επίσης νομίζω πως περιγράφεις καλύτερα την κατάσταση στο Σίδνει, γιατί στη Νέα Υόρκη όπως προείπα το πας πολύ γρήγορα. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι υποκειμενικά και μόνο. Σου ξαναλέω βέβαια πως αυτό το κείμενο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο διήγημά σου το οποίο ειλικρινά δεν μου άρεσε. Εδώ είναι φανερό πως αν το προσπαθήσεις θα βγει κάτι πολύ όμορφο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted May 17, 2013 Author Share Posted May 17, 2013 Airbourne, το κείμενό σου καταρχήν είναι στοιχισμένο, το πρώτο θετικό! Δεύτερον είναι κλάσεις ανώτερο από το διήγημά σου που είδα χθες. Φυσικά και έχει ατέλειες όμως αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως προχωράς πολύ γρήγορα και πως θα έπρεπε να αλλάξεις τα ονόματα (εκτός ίσως του Λι-λα που είναι πολύ καλή έμπνευση). Επίσης νομίζω πως περιγράφεις καλύτερα την κατάσταση στο Σίδνει, γιατί στη Νέα Υόρκη όπως προείπα το πας πολύ γρήγορα. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι υποκειμενικά και μόνο. Σου ξαναλέω βέβαια πως αυτό το κείμενο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο διήγημά σου το οποίο ειλικρινά δεν μου άρεσε. Εδώ είναι φανερό πως αν το προσπαθήσεις θα βγει κάτι πολύ όμορφο. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια και τις υποδείξεις σου. Εννοείται ότι ήδη έχω ξεκινήσει διορθώσεις, εννοείται επίσης ότι θέτω ως στόχο κάθε φορά που γράφω να γράφω καλύτερα. Δεν θέλω να βιάζομαι, αν και με την δευτεροτρίτη ανάγνωση ανακάλυψα πολλά μελανά σημεία, ορθογραφικά και συντακτικά. Τα έχω ήδη διορθώσει και επίσης το σχόλιο σου για την Νέα Υόρκη αποδεικνύεται φανταστικό. Έχω προσθέσει πράγματα έτσι ώστε να μην τραβάει τόση ταχύτητα. Γενικά δεν χρειάζεται τόση ταχύτητα. Έχω έμπνευση και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Όσο για τα λάθη, κάνω προσπάθεια να διορθωθώ, κάτι που όσο γράφω πιστεύω θα γίνεται. Ένας λόγος που αποφάσισα να ανεβάζω κάθε κεφάλαιο εδώ είναι για τα σχόλια και μόνο. Ελπίζω να συνεχίσω. Όσο έχω ακόμη τον χρόνο. Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Χρήστος 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanessa Van Hault Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 (edited) Η περίληψη το εγχειρήματος μου κέντρισε το ενδιαφερόν. Μπορώ να πω οτι το ύφος της γραφής του συγκεκριμένου κομματιού που διάβασα έχει κάτι απο Φίλιπ Ντικ. Όσον αφορά τη θεματολόγιά, (επειδή το κάνω προσωπικά χωρίς να σημαίνει οτι όλοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ίδιο) θα σου πρότεινα να ψάξεις ότι αφορά το Transhumanism. Καταπιάνεται ακριβώς με την θεματολόγια ενσωμάτωσης τσιπ, κλπ κλπ κλπ με σκοπό να δημιουργήσουν ένα απώτερο ον.Υπάρχει κανονικά σαν κίνημα... Περιμένω τη συνέχεια! Edited June 14, 2013 by Vanessa Van Hault Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Η περίληψη το εγχειρήματος μου κέντρισε το ενδιαφερόν. Μπορώ να πω οτι το ύφος της γραφής του συγκεκριμένου κομματιού που διάβασα έχει κάτι απο Φίλιπ Ντικ. Όσον αφορά τη θεματολόγιά, (επειδή το κάνω προσωπικά χωρίς να σημαίνει οτι όλοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ίδιο) θα σου πρότεινα να ψάξεις ότι αφορά το Transhumanism. Καταπιάνεται ακριβώς με την θεματολόγια ενσωμάτωσης τσιπ, κλπ κλπ κλπ με σκοπό να δημιουργήσουν ένα απώτερο ον.Υπάρχει κανονικά σαν κίνημα... Περιμένω τη συνέχεια! Καλημέρα Vanessa. Ναι, πολύ σωστά το θέτεις. Αν δείς προσεχτικά στο αρχικό μου πόστ, γράφω ότι το έναυσμα για αυτή την ιστορία το πήρα απο το avatar του φίλου-συμφορουμίτη Oberon. Κάνε ένα κόπο και τσέκαρε το avatar που έχει! Το όλο θέμα έχει να κάνει με το extropy vs neoludism. Βέβαια θα έχει και άλλες προεκτάσεις εφόσον μπλέκει και η θρησκεία μέσα. Έχω σχεδόν έτοιμη τη συνέχεια αλλά θα αργήσω να τη δημοσιεύσω. Ψυρίζω αρκετά πλέον ότι γράφω για να μπορεί να δοθεί σωστά. Φυσικά και ο Phillip Dick είναι γνωστός για τα μελλοντολογικά του θρίλερ. Θα είναι συνδιασμός πιστεύω. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, το είχα σχεδόν ξεχάσει αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Μία αναθεωρημένη σε αρκετά σημεία έκδοση, εμπλουτισμένη σε σχέση με την πρώτη. Θα ήθελα οπωσδήποτε τα σχόλια σας... Ευχαριστώ. Vanitas.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Αν και με μεγάλη καθυστέρηση... Vanitas - σχόλια, παρατηρήσεις.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts