Jump to content

Φυλακισμένος

King_Volsung

Recommended Posts

Ησυχία. Ηρεμία. Στασιμότητα. Όλα είναι ακίνητα. Όλα είναι ψεύτικα. Αυτό το νερό… είναι παράξενο. Όχι όπως το νερό στο σπίτι μου. Έχει κάτι μέσα του. Δεν ξέρω τι είναι, πάντως δεν μου αρέσει. Είναι απαίσιο. Και μετά ο γυάλινος τοίχος. Συνέχεια χτυπάω πάνω του και πονάω. Είναι αόρατος και τουλάχιστον μπορώ να δω τι γίνεται έξω. Αυτή είναι η μόνη μου διασκέδαση. Να κάθομαι και να κοιτάω τον κόσμο. Και ο κόσμος κάθεται και κοιτάει εμένα. Χτυπάνε τον γυάλινο τοίχο. Αυτός ο θόρυβος! Μου σπάει τα αυτιά. Δεν καταλαβαίνουν ότι μ’ ενοχλεί;

Γιατί με φέρανε εδώ; Τόσες μέρες αυτό αναρωτιέμαι. Τι κακό έκανα και με κρατάνε φυλακισμένο εδώ μέσα; Εδώ όλα είναι ψεύτικα, ακίνητα. Και το νερό… Καταραμένο να είναι! Θέλω να βγω έξω! Πρέπει να βγω έξω…

Θα βάλω τα κλάματα. Δεν αντέχω άλλο. Τα νεύρα μου έχουν σπάσει. Και όμως, ξέρω πως το μαρτύριο θα συνεχιστεί. Για πάντα εδώ μέσα μέχρι να πεθάνω. Δεν αντέχω.

Αυτό είναι! Να πεθάνω! Πως όμως; Να κρατήσω την αναπνοή μου; Ας το δοκιμάσω.

Όχι δεν μπορώ… είμαι αδύναμος, είμαι δειλός. Είμαι απαίσιος. Δεν μπορώ να αυτοκτονήσω.

Και εδώ μέσα όλα είναι τόσο ψεύτικα. Όχι όπως στο σπίτι μου. Αλήθεια, έχω πάει ποτέ στο σπίτι μου ή όλα αυτά είναι ψεύτικες αναμνήσεις; Μήπως τελικά απλώς καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά, πως δεν είναι τα πράγματα όπως θα έπρεπε και σχημάτισα αναμνήσεις στο μυαλό μου τις οποίες δεν έζησα ποτέ; Ή μήπως έχει περάσει τόσος καιρός που ξεχνάω αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που σκέφτομαι;

Σκατά. Δεν ξέρω. Πρέπει να πεθάνω.

Α! Να και ο Θεός! Κάθε μέρα ένα τεράστιο χέρι κατεβαίνει από τον ουρανό και μου δίνει να φάω. Μου δίνει τροφή για να μην ψοφήσω. Θέλει να με κρατήσει στην ζωή αυτή να βασανίζομαι. Η φιλευσπλαχνία του με σκλαβώνει. Χα! Έχω ακόμη όρεξη για αστεία… τρομάρα μου. Το βρήκα! Δεν θα το φάω και θα πεθάνω.

Πάλι σκατά, Δεν άντεξα την πείνα και έφαγα. Είμαι ένα γουρούνι, ένας δειλός, ένας μαλάκας που το μόνο που κάνει είναι να τριγυρνάει πέρα δώθε χτυπώντας στον γυάλινο τοίχο. Δεν μου αξίζει να ζω και δεν μπορώ να πεθάνω. Καταδικασμένος στην μοίρα μου. Στην μοίρα που έχουν ορίσει άλλοι για μένα.

Έλα εδώ ρε μαλάκα! Έλα εδώ γαμώτο! Ζήσε εσύ έτσι για όλη σου τη ζωή να δεις τη γλύκα! Να δεις τι ωραία που είναι.

Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή. Γιατί κυλάει τόσο αργά ο χρόνος; Γιατί δεν μου κάνει τη χάρη να έρθει επιτέλους ο Θάνατος και να με πάρει; Γιατί βασανίζομαι;

Και όλα είναι τόσο ψεύτικα, τόσο ακίνητα, τόσο ήρεμα. Όχι όπως στο σπίτι μου.

-Ένα ψάρι με συνείδηση

-------------------------------

Την έμπνευση την πήρα όταν σκεφτόμουν "Πωπωωω πολύ άσχημα πρέπει να αισθάνονται τα ψάρια μέσα στις γυάλες" όταν πήραν προχθές οι γονείς μου κάτι ψαράκια σαν δώρο στην αδερφή μου για τα γεννέθλιά της.

Και ιδού...

Ωραίο. Δεν έχω να πω σχόλια γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Πράγματι, πρέπει να είναι πολύ βαρετό να είσαι ψάρι σε γυάλα. Αν βεβαίως έχεις αρκετό μυαλό για να το καταλάβεις. Είναι και αλληγορικό.

:thmbup:

Ωραίος.Προβλέψιμος αλολά ωραίος.

Και πολύ καλή οικονομία λόγου.Ο μονόλογος είχε ακριβώς το μέγεθος που χρειαζόταν.

όόόόχι!!! δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ βαρετό να είσαι ψάρι σε γυάλα! Έχεις μνήμη 3 δευτερολέπτων! Κάθε 3 δευτερόλεπτα έχεις και μία νέα εμπειρία :D

Πάντως πολύ ωραίο το διήγημα, κάτι που συνειδητοποιείς όταν φτάσεις στην τελευταία πρόταση. :)

:thmbup:

Edited by Blade master

Χαχαχα! Πετυχημένο! Αν και όντως ήταν προβλέψιμο και το τέλος του δεν εκπλήσει και τόσο, μιας κι είναι κλασσικό το μοτίβο της αποκάλυψης στο τέλος και και μπορεί κάποιος να το φανταστεί από την αρχή. Ίσως αν μειώσεις λίγο τα hints ή τα κάνεις πιο θολά να βοθήσει.

Pwwwwwwwwwwwwwww

Auto 8a pei fulaki !!!

Mono kai mono pou to diabaza frikara... den 8a antexa pote mou...

an kai mipws 8a prepei na to sugkrinoume me tin "koini" zwi stin a8ina ???

• 2 weeks later...

5 δευτερόλεπτα μνήμη νόμιζα ότι έχουν.Μμμ.Πάντως εγώ από τότε που είχαμε ένα πουλάκι σε κλουβί και πέθανε είμαι ορκισμένος να μη ξαναφυλακίσω στη ζωή μου τίποτα.Αν έρθω ποτέ σπίτι σου Volsungie κρύψε το χρυσόψαρο γιατί βλέπω να με κυνηγάει μετά η αδερφή σου! :D

• 3 years later...

Ένα πετυχημένο γύμνασμα λόγου με ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος και σκέψεις που ακούγονται λογικές και ταιριαστές στην κατάσταση. Δυστυχώς προβλέψιμο από το τέλος της πρώτης παραγράφου και... κάπως παράλογο. Είχε φάση όμως!

Κρατούν τα ψάρια την αναπνοή τους;; <_< Κάνουν τα ψάρια απεργία πείνας;; <_< Και αν κάνουν πως στο καλό το θυμούνται αφού έχουν μνήμη 5 δευτερολέπτων;; Τέλος πάντων, φαντασία είπαμε (γιατί αν το πας λογικά, καήκαμε!) Είναι ένας ωραίος μονόλογος, με το μέγεθος που χρειάζεται, με πιθανές προεκτάσεις στην πραγματική ζωή και άκρως χιουμοριστικός. Μια χαρά γενικά το βρίσκω! Καλή συνέχεια! :)