Jump to content

Σπλάγχνο μου

KELAINO

Recommended Posts

Άριθμός στίχων: 15

Είδος: γρίνια

Σχόλια: με αφορμή το Στοίχημα με την Έμπνευση της Λαας

Σπλάγχνο μου

έμπηξα το μαχαίρι εκεί, λίγο πιο κάτω από το κλειδοκόκκαλό μου

και το κατέβασα μέχρι το υπογάστριο, δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο νόμιζα

πρώτα την καρδιά μου έβγαλα έξω

την τύλιξα με αλουμινόχαρτο για να γίνει ζουμερή στο φούρνο

το συκώτι, το έκανα στην κατσαρόλα με λίγα πράσα και κρεμμυδάκια φρέσκα

τα νεφρά τα πανάρισα σε φέτες και τα τηγάνισα σε αγνό ελαιόλαδο

το σπληνάντερο έγινε λουκούμι στα κάρβουνα

κάνα δυο παΐδια στη σχάρα

έστρωσα το καλό τραπεζομάντηλο, το λινό, το κεντημένο

έβγαλα το καλό σερβίτσιο, το Rörstrand

τα μαχαιροπήρουνα της μακαρίτισσας της γιαγιάς, τα επίχρυσα

γαρνίρισα με φέτες λεμονιού και τούφες άνηθου

σε φώναξα, ώρα για φαΐ

κι εσύ ήρθες και ρώτησες

πού είναι το κέτσαπ

• Like 3

Όσο προχωράει γίνεται καλύτερο, κλιμακώνεται η παράνοια και αυτό είναι καλό, :crazy: ως το τέλος που πραγματικά εξυψώνεται σε θεϊκές διαστάσεις με μία πολύ απλή λέξη.  :shok: 

Επειδή όμως είναι ποίημα, πιστεύω ότι ήθελε παραπάνω προσοχή στη μουσικότητα των στίχων, δεν με πήγε καλά, όλες τις φορές που το διάβασα, με έφερνε πολύ στο πεζό.

:B):

Μερσί, πρώτη φορά φτιάχνω κάτι το ποιηματοειδές που δεν είναι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, επόμενο ήταν να βγει ψιλοπεζό (φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό)

Εκ πρώτης όψεως μου θύμισε εκείνη τη σκηνή από ταινία της Βλαχοπούλου που μία λέει "να φάω τα κόκαλά μου" για να ορκιστεί ότι λέει αλήθεια. Αλλά πολύ καλή ιδέα. Από μέτρο και τέτοια στην ποίηση δεν ξέρω, εμένα κι έτσι οκ μου φαίνεται. Η καρδιά της μάνας και η αχαριστία των παιδιών σε μια κωμικοτραγική παρομοίωση.

Οταν το διαβασα επαθα. Το βρηκα παρα πολυ καλο. Θυμιζει λιγο πεζο αλλα θεωρω πως ειναι η ομορφια του. Εχει τοσο γερο νοημα που μπορει μια πιο ποιητικη γλωσσα να το εκανε να χασει ατμοσφαιρα ελαφρυνοντας το. Μου αρεσει ως εχει. Θεωρω κορυφαιες στιγμες το ξεκινημα που ξεσκιζεται αλλα δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο νομιζε (τραγικο παραλληλα) και το τελος που ο καλεσμενος δεν συνειδητοποιει το ποσα εγιναν και βλεπει μονο αυτο που λειπει... το κετσαπ! (τραγικο επισης και τοσο μα τοσο αληθινο)