Throgos Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Μετά από έμπνευση από ποιήματα ντανταϊστικά και από ένα ποιήμα του θείου μου με τίτλο "La mandula castita" έγραψα κι εγώ δύο αστο ίδιο στιλ. Αν θέλετε, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεί "ποίηση" και γενικά δεν έχει τίποτα κοινό με τα άλλα ποιήματα, ας στέλνετε εδώ παρόμοια (αν σας αρέσει αυτός ο τρόπος γραφής. να λοιπόν: Νουλ έφγε Έτραμαν τα ηνία, τα ηνία έτραμαν Σπασούγες Ντρεμ Κελασφάρα αηκηλί Θρομβώσα Χερχεγάλι εμερόν. Τσαλά Κουρκουβάγελα ίφιστα. Κλατά αρεμούσια Χόλα Μπραμ Εντεσμέγερ κλασμούφι έρ ερ ερ σούφι. Ναν ανα ναν Έι; Νέι; Κλιτα κλίτα κλιταπίνουρα. Σιφουνέγι. σιφουνέγι καρτέ. Νε βάνκαλι χρόλα. Μόλα; Φέλε φέλε κουφ. Μπορ. Κιτσουπλίγι; Άι, ασμανάτελου βουρόη Χίρι χόχριτι μενόλ κροουμ, κρουμ λεβά γελόν. Τύλη Μανάτου ρέμει Ενάμιζε απάραχτη η δόμια χαβελόνα. Ιδόνα; Μανιάρα; Εσπέ δεν έρει η κλιά Καντέ. Νιφούλωντας αντόμερα ονού δεν αλμαγούσε. Τηβούσε; Ραγούσε; Ναμά δεν έρμει ψάλα εψέ. Ορθότινοι βινήτυλοι βιρούσαν· κορούσαν αλπάγα νόρμικη και συστηβλή θα κερεμήσει. Βιλά; Ενέμεσα κλιφά. Κονόροι εν εξέμπελαν αφόρου εντεμέδη. Ως μάρη, εκέμει η τύψιλη γιαχτή. Ιδόνα θα προλόττει Περέταχα το άνηρο λαβώς. Λαβώτος νέμη χει πηλώς η δάρμια νεφελούγα. Φερά μαι ματαγά τα φρόνια Ληβούνι ψημερόν ελάπαζε κορδέπι. Νία, νία τας βάλας παζευγεί... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελδόκιος Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ενδιαφέρον Μάλλον δεν αποτελεί τόσο ποίηση, όσο μουσική. Αφού δεν έχουν νόημα οι λέξεις, ας υπάρχει τουλάχιστον μια μουσικότητα ή ρυθμός στη γραφή όπως το ποίημα που πόσταρες στο τόπικ για τον ντανταϊσμό. Θα είχε φάση έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Οι ντανταιστές γράφαν φωνητικά ποιήματα (έτσι λέγονται) κατά κόρον! Μ' αρέσουν αυτά που γράφεις, είναι διασκεδαστικά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Όντως είναι ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά, αλλά δεν είναι κατά την γνώμη μου ποίηση...μου αρέσει όμως που έχεις βρει ένα "κίνημα" που σε εκφράζει και που σου αρέσει να ακολουθείς και που ίσως σηματοδοτεί το στίλ σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted May 4, 2005 Author Share Posted May 4, 2005 Ούτε εγώ νομίζω ότι είναι ακριβώς ποίηση...είναι σαν να ακούς ένα ποίημα σε άλλη γλώσσα. Το καλό είναι ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει για το τι σημαίνουν οι λέξεις και ποιό είναι το νόημα. Όσο για τον ντανταϊσμό, προς το παρόν με εκφράζει και είναι εκεί το στιλ μου, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να βαρεθώ... ή να σοβαρέψω (φτου φτου φτου , τι λέξεις πιάν' το στόμα μου!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Χα χα throgos! Πολύ καλό το φαντάζομαι ότι θέλω να είναι...!!! Απόλυτη ελευθερία σκέψης! Και ναι για τώρα είναι το στιλ σου δεν είπα ότι το παντρεύτηκες κιόλας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Χμμ..Καλά όλα αυτά αλλά θα ήθελα να σημαίνουν και κάτι. Αν βγάλω εγώ τη σημασία μόνη μου τότε δε γράφεις εσύ αλλά εγώ, σωστά; Μπορεί και όχι αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted May 6, 2005 Author Share Posted May 6, 2005 Αν βγάλω εγώ τη σημασία μόνη μου τότε δε γράφεις εσύ αλλά εγώ, σωστά; Μπορεί και όχι αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Μα ποιός είπε ότι σκοπός μου είναι να γράφω εγώ τα ποιήματά μου; Oh, god, έχω φτάσει σε άφταστα επίπεδα ακυρότητας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 8, 2005 Share Posted May 8, 2005 Λοιπόν, άθλιε Θρόγγε... Κατανοώ πως η ΕΚΔΙΚΗΣΗ δεν είναι φτιαχτή λέξη... Η εκδίγκυση όμως; (την είχα γράψει λάθος στον MSN) Η ενκδύλκυνση; Η Φεγκίτρυση; Η Φαρυγγοκύττηση; Πώς σου φαίνεται η ΕΛΣΔΥΦΚΥΝΣΨΗ????? ε? Ε? ΕΕΕΕ????? Η εγδ-, εμμμ, εκβ-, εχμμμ, ελζ-... ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ! ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!!!!! Ζήτω το σπαμ με λόγο ύπαρξης πέρα απ'το δόγμα του Tallis, -Ορφέας (αν θες Μούσες κόψε το ξύρισμα και πήγαινε σε κανένα μουσείο να μουσι-ρρυκνώσεις το μούσι σου.... και κόψε τη μουσική στα δύο...) ~ Παρακαλώ βλ. την υπογραφή μου ~ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted May 8, 2005 Author Share Posted May 8, 2005 Ένα έχω να πω: Θα πάρω εκδύσλυνψιλση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 8, 2005 Share Posted May 8, 2005 Εγώ θα πάρω κεφάλια, σε λίγο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts