Naroualis Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 Δε θα μπορούσα να ξέρω κατά πόσο επιρέασε την ψήφο σου αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι μου έδωσες την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν είσαι. Γι' αυτό και ενοχλήθηκα και γι' αυτό και το αναφέρω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Ευχαριστώ που το αναφέρεις εδώ και δεν το κρατάς μανιάτικο. Εγώ δε θεώρησα ότι θα σε ενοχλήσει και δεν είχα τέτοια πρόθεση. Όπως δε μου φαίνεται ενοχλητικό για τη συγγραφέα το παρόμοιο που αναφέρεις εσύ εδώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 Χρησιμοποίησα αυτήν την έκφραση Το θέμα είναι ότι μου έδωσες την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν είσαι. ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Δεν υπήρχε περίπτωση μανιάτικου (ήμαρτον, δηλαδή, μετά από τόσα χρόνια; ) και δεν υπήρχε περίπτωση να τραβήξω την ουρά μου απ' έξω, μιας κι εγώ έχω τα μελανά μου σημεία. Μόνο η έκφραση με ενόχλησε. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 (edited) Εξαιρετικός τίτλος, που τραβάει αμέσως την προσοχή, και παραμένει πετυχημένος και μετά την ανάγνωση. Η γραφή είναι το δυνατό σημείο του διηγήματος· έχει ζωντάνια, νεύρο και χρώμα, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Εκεί που υστερείς κάπως είναι τα κίνητρα και η ανάπτυξη. Μπορεί οι χαρακτήρες σου να μη χρειάζονται μεγαλύτερο βάθος, δε πείστηκα όμως για το γιατί κάνουν ό,τι κάνουν. Όσον αφορά την ανάπτυξη, νομίζω ότι δεν κατανέμεις σωστά το βάρος της ιστορίας. Τις στιγμές της κορύφωσης τις περνάς πιο γρήγορα απ' ό,τι θα ήθελα. Ίσως κιόλας αυτός να είναι ο λόγος που δεν τη θεώρησα ιστορία τρόμου. Οφείλω επίσης να ομολογήσω ότι η όλη εξέλιξη δεν έκρυβε κάποια έκπληξη, ακολουθούσε το σχήμα ύβρις-νέμεσις τελείως ευθύγραμμα. Αφήνω για το τέλος την επιλογή αφηγητή. Η ιδέα με το πνεύμα της πύλης είναι σαφώς το σημείο που κάνει το διήγημα να ξεχωρίζει. Ωστόσο, θα έλεγα ότι λειτουργεί και εναντίον σου. Ενώ φαντάζει πολύ σωστό να το χρησιμοποιήσεις και ως αφηγητή, κάτι δε δουλεύει σωστά για μένα. Μάλλον το ότι δεν είναι άνθρωπος με κρατάει σε απόσταση. Edited October 21, 2013 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts