Mesmer Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Όνομα Συγγραφέα: ΆγγελοςΕίδος: ΦαντασίαςΒία; ΌχιΣεξ; ΌχιΑριθμός Λέξεων: 2.180Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Για τον 34ο Διαγωνισμό Σύντομης ΙστορίαςΑρχεία: Η φυλακή του βουνού.doc Η φυλακή του βουνού.pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι μέσα στο θέμα του διαγωνισμού ή όχι. (Τείνω προς το όχι). Εκτός από το θέμα πόρτα-πύλη, έχουμε και το "μετά από αιώνες", που δεν γίνεται αρκετά σαφές εδώ. Η πόρτα του κελιού θα μπορούσε να είναι κλειστή δέκα χρόνια, και πάλι το ίδιο θα γινόταν. Το διάβασα με ενδιαφέρον και μου άρεσε το τέλος. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το ότι δεν έχει καθόλου δράση και είναι μόνο ένας διάλογος. Όταν έφτασαν (πραγματικά μεγάλη διαδρομη! ) πίστευα ότι θα ξεκινήσει η δράση, αλλά απογοητεύτηκα. Όσο για το τέλος, αν και μου άρεσε, ήθελε κι άλλο παίδεμα για να γίνει πειστικό. Δηλαδή, ο βασιλιάς μοιάζει λίγο βλάκας, μια αίσθηση που δεν μου αρέσει σαν λύση. Άγγελε, αν έχεις όρεξη να το ξαναδουλέψεις, θα έλεγα να το κάνεις με πολύ κέφι γιατί είναι καλό. Γνώμη μου είναι ότι του λείπουν πληροφορίες. Να μάθουμε κάτι ακόμα γύρω από τον βασιλιά, ώστε να μας απασχολήσει λίγο το άτομό του, να μας ξεγελάσεις κάπως απομακρύνοντάς μας από τη σκέψη ότι αποιο λάκκο έχει η φάβα του γίγαντα. Επίσης βάλε και λίγη δράση, πιστεύω ότι του ταιριάζει, και μην το ξεπετάς έτσι γρήγορα στο τέλος. Θα μπορούσε ο βασιλιάς να κάνει καμιά γενναία προσπάθεια να σώσει τη ζωή του και αφού τα βρει σκούρα να οπισθοχωρήσει στο κελί. Ή, αν μας έχεις δώσει πριν πληροφορίες ότι είναι ένας μαλθακός ανθρωπάκος που δεν έχει καμία τύχη ως βασιλιάς, να μπει αμέσως, πράγμα που θα είναι αναμενόμενο από τον χαρακτήρα του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanessa Van Hault Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Nomizw oti einai makran h kalyterh istoria poy exei graftei gia ton diagwnismo. Exei arxh, mesh kai telos. Xrhshmopoieis poly swstes lexeis, exeis ftiaxei poly wraia atmosfaira. Kalh epityxia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Η πύλη (ή έστω η πόρτα) έκλεισε επειδή κάτι δεν πήγε καλά σε μια συμφωνία, και κάποιοι περιμένουν αιώνες να ξανανοίξει... Τι μου άρεσε: Ο τρόπος που κυλούσε ομαλά η ιστορία, η ιδέα των συμφωνιών που περνούσαν την αιωνιότητα, ο ίδιος ο γίγαντας, που ήταν έξυπνος αντί για τον χαζό που μας έχουν συνηθίσει οι ιστορίες με τρολλ και άλλα παρόμοια πλάσματα Τι δεν μου άρεσε: Κάπου δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολύ καλά τα κίνητρα των μάγων. Ο μάγος έδενε κάποιον με ένα συμβόλαιο το οποίο ο άλλος δεν μπορούσε να εκπληρώσει. Κι αυτός γινόταν σκλάβος. Σε τι του ήταν χρήσιμο του εκάστοτε μάγου να τον έχει σε μια φυλακή; Θα ήταν χρήσιμο να τον στέλνει να του κάνει θελήματα, αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει, αφού λες ότι τα κελιά δεν είχαν ανοίξει ποτέ. Οπότε, σε ποιον ήταν χρήσιμη αυτή η φυλακή; Τώρα, αν το λες αλλά μου ξέφυγε (παρά το δεύτερο διάβασμα), μάλλον δεν φταις εσύ. Πιθανόν να μου ξέφυγαν τα ψιλά γράμματα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Το γράψιμο είναι αρκετά ικανοποιητικό, με εξαίρεση κάποια σημεία όπου η έκφραση δεν είναι όσο σαφής θα μπορούσε, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παρανόησης. Φοβάμαι ότι δεν κατάλαβα τη διαδικασία με την οποία δούλευε η φυλακή, τον λόγο για τον οποίο πήγε εκεί ο νεότερος βασιλιάς, και γενικά όλα όσα θα έπρεπε να πιάσω για να εκτιμήσω την ιδέα πίσω απ’ την ιστορία. Γενικά μου λείπει πολύ πληροφορία μετά και τη δεύτερη ανάγνωση (και σπάνια διαβάζω δυο φορές). Δυστυχώς, έτσι δεν μπορώ να την σχολιάσω παρά μόνο ως προς την, όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, ασάφειά της. Θα καλοδεχόμουν οποιαδήποτε απόπειρα εξήγησης από άλλους αναγνώστες και, εννοείται, και μετά το τέλος του διαγωνισμού από τον Άγγελο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Τι μου άρεσε… Ο τρόπος που το έγραψες μου θυμίζει παραμύθι κι επειδή είμαι παραμυθόφιλος, μου άρεσε. Δεν ξέρω γιατί, αλλά καθώς το διάβαζα ο γίγαντας μου θύμισε έναν ήρωα κόμικ στον Ποπάυ (μου διαφεύγει το όνομά του). Βέβαια εκείνος ήταν αρκετά αγαθός, ενώ ο δικός σου, μάλλον το αντίθετο. Τι δεν μου άρεσε… Παρότι, όπως είπα πιο πάνω μου έκανε πολύ παραμύθι, το περιβάλλον που χρησιμοποίησες είναι πολύ γκρίζο και κλειστοφοβικό για τα γούστα μου. Όπως, επίσης, θα περίμενα μια πιο δυναμική αντίδραση από τον βασιλιά στο τέλος από το να δεχτεί απλά τη μοίρα του και να κλειδωθεί στο κελί. Έτσι μου στέρησες να δω και το τερατάκι που κρυβόταν στο απέναντι κελί. Καλή επιτυχία… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Η ιστορία είχε ωραία ατμόσφαιρα, καλό χειρισμό της γλώσσας, έξυπνη πλοκή και ανατρεπτικό φινάλε. Θεωρώ ότι ήταν σχεδόν πλήρης. Μου άρεσε όλο αυτό με τους μάγους και τα συμβόλαια, ήταν κάτι πρωτότυπο και καινούργιο. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί ο βασιλιάς έτσι απλά και εθελοντικά δέχτηκε να σαπίσει στη φυλακή. Νομίζω ότι κάτι έλειπε. Καλό το τέλος απλά το κίνητρο του βασιλιά δεν μου φάνηκε κατανοητό. Γενικά όμως μου άρεσε πολύ, κι ας μην είχε δράση. Καλή επιτυχία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andkand Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Μια ιστορία φαντασίας- τρόμου. Δεν με χαλά που η όλη ιστορία αναλώθηκε σε ένα διάλογο κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Απλά θα ήθελα οι διάλογοι να διασαφήνιζαν ορισμένα θέματα (απολογούμαι αν εγώ δεν κατάλαβα καλά): π.χ. γιατί ο βασιλιάς ήθελε να μπει στη φυλακή (για να αποφύγει τον πόλεμο που του «κληροδότησε ο πατέρας του»;, επειδή νόμιζε ότι θα κερδίσει την αθανασία; ή κάτι άλλο;). Γιατί ο βασιλιάς δεν αντέδρασε καθόλου όταν κατάλαβε ότι ξεγελάστηκε; Και αν αντιδρούσε θα έπαυε να είναι «οικιοθελής» η φυλάκισή του άρα δεν θα λυνόταν το συμβόλαιο του γίγαντα; Η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και τα κελιά λειτούργησαν θετικά για μένα στη διαμόρφωση ενός τρομακτικού περιβάλλοντος. Καλή επιτυχία Άγγελε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 (edited) Μ΄αρέσουν οι ιστορίες με ανατροπή στο τέλος όπως αυτή. Μ' αρέσει που αφηγείσαι μόνο από την οπτική γωνία του γίγαντα, έτσι έρχεται το τέλος και πιο φυσικό. Ο συνεχής διάλογος βοήθησε πολύ στην αίσθηση ότι ο διάδρομος δεν τελειώνει ποτέ. Το γούσταρα αυτό. Αλλά θα μπορούσαν να υπήρχαν κανα δυο διαλείμματα περισσότερα. Για παράδειγμα όταν ο γίγαντας θυμήθηκε τις φήμες για έναν πιο παλιό βασιλιά, ήταν ένα καλό διάλειμμα. Μ' άρεσε η γενική ατμόσφαιρα που ήταν κάπως σκοτεινή. Στο τέλος που εμφανίστηκε αυτό το πλάσμα με τα νύχια μου φάνηκε πώς ήταν μια λύση που κατά τη γνώμη μου δεν χρειαζόταν τόσο πολύ. Αν το συμβόλαιο έλεγε ότι χρειάζεται ο βασιλιάς "να περάσει την πύλη" του κελιού οικειοθελώς τότε αυτό θα ήταν αρκετό. Απλώς κλείνει ο γίγαντας την πόρτα από πίσω του και τέλος ;) (Αλλιώς θα έπρεπε κάπως να πειστεί χωρίς απειλή να κλείσει την πόρτα πίσω του νομίζω...) Καλή τύχη Άγγελε! Edited October 3, 2013 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havoc Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Ωραια η ατμοσφαιρα του διηγηματος μεσαιωνικη- φαντασι και η περιγραφη της φυλακης. Μ’ αρεσουν καποιες εκφρασεις που χρησιμοποιεις, όπως: Η αμήχανη σιωπή έκανε πάλι την εμφάνισή της και μάλλον δεν θα γλίτωναν εύκολα από επόμενες. Μ’ αρεσει η ιδεα της φυλακης και η συνδεση της με την αθανασια, ολη αυτή η πλεκτανη των μαγων πολύ εξυπνη. Καποια ερωτηματα που μου δημιουργηθηκαν. Πως γινεται κανενας να μην ειχε διαβασει ολοκληρο το συμβολαιο ειδικα αφου ηταν γνωστο ότι οι μαγοι προσπαθουσαν να ξεγελασουν; Και γτ ο βασιλιας δεχτηκε να μπει στη φυλακη χωρις τη φρουρα του, ενώ του λεει ο φυλακας ότι οι πιο πολλοι θελουν το κεφαλι του βασιλια για να σπασει το συμβολαιο τους; (Αυτό δεν τον τρομαξε καθολου; Όχι μονο δεν τον εκανε να γυρισει πισω αλλα ουτε που φανηκε να του δινει σημασια) Γενικα, ο βασιλιας μου φαινεται αρκετα αφελης μπροστα σε κατι αγνωστο ειδικα όταν μπορει να το παει εκ του ασφαλους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Μου αρέσουν κάτι τέτοια διηγήματα, όπου περιμένεις κάποια ανατροπή σε μορφή λογικού παράδοξου. Ειδικά από σένα περίμενα τον τρελό επιστήμονα να πεταχτεί από κάπου εκεί μέσα και να μας κλείσει το μάτι, αλλά δεν το κατάλαβα το κόλπο. Ο Μπεκ θα ελευθερωνόταν αν κάποιος βασιλιάς έμπαινε στη φυλακή με τη δική του θέληση, οκ. Αλλά αυτός ο βασιλιάς δε θέλει ακριβώς να μείνει εκεί φυλακισμένος, θέλει απλά κάποιον να πάρει τη θέση του, έτσι δεν είναι; Και αν το κόλπο είναι μόνο αυτό, υπάρχουν κι άλλες αναφορές σε μάγους και συμβόλαια και αθανασίες, κι άλλες πληροφορίες, που δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε. Κατά τα άλλα πολύ ωραία γραμμένο, στρωτά και με τρόπο που με έκανε, και τις δύο φορές που το διάβασα, να μη μπορώ να σταματήσω μέχρι να το τελειώσω. Ίσως κάπως μονότονο σαν δομή, έτσι που έχουμε μόνο το διάλογο σαν δράση και μόνο ένα διάδρομο φυλακής σαν σκηνικό. Αλλά δε με ενόχλησαν και τόσο αυτά. Γενικά ωραίο. Καλή επιτυχία! ο γίγαντας μου θύμισε έναν ήρωα κόμικ στον Ποπάυ (μου διαφεύγει το όνομά του). Γκρισίνο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 -Μπράβο ρε Άγγελε. Αυτή ήταν μια από τις ιστορίες που ευχαριστήθηκα. Πήγε γρήγορα (προφανώς αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους διαλόγους) κι έφτασα στο τέλος χωρίς να το καταλάβω. -Ο λόγος σου μου άρεσε. Εκτός από κάνα-δυο ψιλά, ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ ομαλός, χωρίς λόξιγκες που να με πετούν έξω από την ανάγνωση. Ψιλά: ''Εξωτερικά έδειχνε και συμπεριφερόταν όπως άρμοζε η θέση του'' -Στη θέση του 'Ήθελε να πάρει αυτό για το οποίο είχε έρθει και να ξεμπέρδευε.' -νομίζω καλύτερα να πάει 'ξεμπερδεύει' '«Τι ιστορία; Μίλα, γίγαντα;». Ο βασιλιάς τα έχει χαμένα.' -Εδώ πρέπει να είναι η μία και μοναδική φορά που χάνεις τον χρόνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Πραγματικά είμαι διχασμένος με αυτή την ιστορία. Από τη μία, με έχεις συνηθίσει σε πολύ καλές ιδέες και εκτελέσεις, κάτι που ισχύει και σε αυτή την ιστορία. Η γραφή είναι σωστή και ειδικά στην αρχή, απόλυτα ατμοσφαιρική, με προιδέαζε για την συνέχεια και δεν ήθελα να σταματήσω να διαβάζω. Από την άλλη, βρίσκω λίγο αδύναμη την ιστορία ως προς την τελική σκηνή. Είναι φανερό ότι ο διάλογος που γίνεται μεταξύ τους, μας δίνει τις απαιτούμενες πληροφορίες για το τι και πώς. Το γεγονός όμως ότι ο βασιλιάς ενώ στην αρχή είχε στο νού του "οτιδήποτε έμοιαζε απειλητικό" και μάλιστα γνώριζε ότι ο Μπέκ θα ξεθάρρευε, (στοιχείο που μου δείχνει πως ήξερε που πήγαινε), ενώ στο τέλος, στο μυαλό του βασιλιά κυριαρχούν σκέψεις που τον εμποδίζουν να διαπιστώσει ότι η απειλή ήταν πολύ κοντά, ειδικά μετά τα όσα ειπώθηκαν. Η ιστορία έχει ψωμί, ελπίζω να μας δώσεις κάποια στιγμή ένα μεγαλύτερο μέρος της. Έχεις κατορθώσει να φτιάξεις μέσα σε λίγες λέξεις κάτι που έχει τρομερό ενδιαφέρον: Μάγους με μαγικά συμβόλαια, γίγαντες, απέθαντους, αδύναμους βασιλιάδες κ.α. Συνήθως, ένας βασιλιάς έχει πάντα προστασία, επέλεξες να τον αφήσεις μόνο του με έναν παράξενο γίγαντα, βέβαια δεν μαθαίνουμε ποτέ το λόγο που αποφάσισε κάτι τέτοιο ο βασιλιάς... Ήταν κάτι απρόβλεπτο που προκαθόριζε ένα άσχημο τέλος για τον ίδιο. Πέρασα όμορφα με την ιστορία σου, καλή συνέχεια και επιτυχία να έχεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ροη Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Μια πολύ έξυπνη ιδέα, με ατμόσφαιρα και ζωντανούς, πιστευτούς χαρακτήρες. Θα διάβαζα άνετα κι άλλες ιστορίες με ήρωα τον Μπέκ, έχει πολύ 'ψωμί' σε backstory! Η υπόθεση ξεδιαλύθηκε λίγο απότομα στο τέλος, μέσα απο το διάλογο των πρωταγωνιστών, σίγουρα έπαιρνε κι άλλη ανάλυση. Καταλαβαίνω πάντως πως οι περιορισμοί του διαγωνισμού μπορεί να επηρέασαν αυτό το σημείο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Κι εγώ κάτι χάνω εδώ, ρε γαμώτο, κι είναι πολύ κρίμα γιατί νομίζω πως μου άρεσε πάρα πολύ το όλο θέμα. Βασικά, πριν να διαβάσω τα σχόλια, νόμιζα πως εγώ έφταιγα, πως κάτι δε διάβασα αρκετά προσεκτικά, οπότε λίγο την έχω λιώσει (την ξαναδιάβασα ολόκληρη δύο φορές :P), και σε πληροφορώ ότι διαβάζεται το ίδιο όμορφα σε κάθε ανάγνωση. Αλλά κάτι έχεις κρύψει πολύ καλά εκεί μέσα, τόσο καλά που δεν κατάφερα να το βρω :P Μου αρέσει πάρα πολύ η όλη ατμόσφαιρα που έχεις δημιουργήσει, και μάλιστα με ελάχιστες πινελιές εδώ κι εκεί. Οι διάλογοι βασικά δε σκαλώνουνε πουθενά και η γλώσσα είναι (όπως πάντα εξάλλου) πολύ όμορφη. Δεν κατάφερα να το ευχαριστηθώ όσο θα μπορούσα γιατί έψαχνα να βρω ποιο ακριβώς ήτανε το λογικό κόλπο με το συμβόλαιο, πώς την πάτησε δηλαδή, αυτό δεν έχω πιάσει μάλλον. Οπότε όπως καταλαβαίνεις χάνω λάδια και στο τέλος, το οποίο μου δημιουργεί την αίσθηση πως αν το καταλάβω, θα είναι πολύ σούπερ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Γενικά: Ωπ! Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον μάλιστα. Μου άρεσε: Η ιώβεια υπομονή που δείχνει να έχει ο Μπεκ, ακόμη και τη στιγμή που η ελευθερία του είναι μερικά μέτρα μακριά του. Το δαιδαλώδες της σκέψεως. Δε μου άρεσε: Κάποια στιγμή -την πιο κρίσιμη είναι η αλήθεια- κάπου χάνω τη ροή της σκέψης κι η εξήγηση μένει μετέωρη ως να ξαναδιαβαστεί δεύτερη φορά. Στη δεύτερη φορά ήταν κάπως καλύτερα, αλλά με την τρίτη την κατάλαβα. Δες τι μπορείς αν κάνεις γι’ αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Κυλάει άνετα, οι διάλογοι είναι ξεκούραστοι, αν και πολλοί, το γράψιμο είναι απλό και αποτελεσματικό και τελικά... Τι; Λείπουν πολλά στοιχεία για να γίνει το τέλος κατανοητό. Το τέρας δεν κατάλαβα πού εξυπηρετεί. Με μερικά παραπάνω στοιχεία για τον βασιλιά, ίσως να γίνονται και περισσότερο κατανοητά τα κίνητρά του. Ή ίσως να μην έχω καταλάβει απολύτως τίποτα. Νομίζω επίσης ότι θα ήθελα να δω πώς οι μάγοι ξεγελούν όσους υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους. Εννοώ, πρέπει να γίνεται με μαγικό τρόπο, έτσι; Δεν μπορεί κανείς τους να μην έχει διαβάσει προσεκτικά τους όρους. Σε σχέση με το θέμα του διαγωνισμού, νομίζω ότι και η πόρτα μια χαρά πύλη είναι, οι αιώνες όμως δεν αξιοποιούνται καθόλου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις και συμβουλές. Δείχνουν πόσο σημαντική είναι η τρίτη (και τέταρτη, και πέμπτη…) ματιά σε μια ιστορία, αφού αποκαλύπτουν ελλείψεις που από μόνος σου δεν καταλαβαίνεις. Κάποιες από τις απορίες σας μου φαίνονταν ότι τις είχα καλύψει κάπως κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά απ’ ό,τι φάνηκε, δεν ήταν όσο αρκετό νόμιζα. Στα της ιστορίας, λοιπόν: @Tiessa. Η φυλακή ήταν χρήσιμη μόνο στον Μπεκ. Την έχτισε από μόνος του έτσι ώστε να μπορέσει, κάποια στιγμή, να εκπληρώσει την υπόσχεση του συμβολαίου. Τα κίνητρα των μάγων ήταν να έχουν σκλάβους για να κάνουν θελήματα για εκείνους. Το αναφέρει ο Μπεκ στο διήγημα: «Πού και πού σε καλεί και το συμβόλαιο για καμιά βρομοδουλειά…». Τώρα, το τι συμβαίνει με τους φυλακισμένους όταν τους καλεί το συμβόλαιο, δεν το ξέρω ακριβώς. Θεωρώ ότι οι μάγοι την πάτησαν σε αυτήν την περίπτωση. @mman. Ο νεότερος βασιλιάς πήγε στη φυλακή επειδή πίστευε ότι εκεί θα έβρισκε κάποιον πρόγονό του (για τον οποίο έλεγαν ότι ήταν απέθαντος), με σκοπό να πάρει εκείνος τη θέση του στο θρόνο. Οι υπόλοιπες εξηγήσεις αφορούν τις απορίες που είχαν πολλοί από εσάς. Ελπίζω, μαζί και με τα παραπάνω, να καλύπτονται κάπως τα κενά που δημιουργήθηκαν. Ο νέος βασιλιάς κλείστηκε μόνος του μέσα στο κελί από το φόβο ότι θα τον σκότωνε το τέρας που απελευθέρωσε ο Μπεκ, γι’ αυτό και είναι οικειοθελής η φυλάκισή του. Ήθελα να φανεί ότι ο βασιλιάς ήταν λίγο φοβιτσιάρης όσον αφορούσε το θάνατο, οπότε και η επιλογή του θα ήταν δικαιολογημένη. Μέσα στο κελί θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης απ’ όσες έξω. Για το πώς οι μάγοι έπειθαν τα θύματά τους να υπογράψουν τα συμβόλαια, είναι κάτι που το αφήνω στην πανουργία του εκάστοτε μάγου. Η χρήση μαγικών, που προτείνει ο Scanner, είναι μια καλή λύση. Για όσους είπαν ότι της έλειπε η δράση (ή η αντίδραση του βασιλιά στην παγίδα που του στήθηκε), είχαν δίκιο. Εκ των υστέρων το κατάλαβα κι εγώ. Στο τέλος υπήρχε και η άνεση και ο χώρος για κάτι πιο έντονο. Και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλια. Θα τα ξαναπούμε στον επόμενο διαγωνισμό. Καλή συνέχεια σε όλους! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts